Persoonlijk

Waar komen al die kinderen vandaan joh?

11 juli 2016

Afgelopen weekend vierden mijn man en ik onze verjaardagen met een grote barbecue bij mijn vader en stiefmoeder. Dit is een traditie die we inmiddels alweer een aantal jaar doen. En elk jaar is het echt ontzettend veel werk, maar wel heel erg leuk! We nodigen al onze vrienden en familie uit! Zo leuk om al onze dierbaren op één dag allemaal bij elkaar te hebben. Mijn vrienden wonen door het hele land verspreid en het is dan ook een unicum om ze allemaal bij elkaar te hebben (okee, bijna allemaal dan). Een gespreksonderwerp dat dit jaar veel voorbij kwam onder mijn verschillende vriendengroepen, was: Waar komen al die kinderen toch vandaan joh?

Speelhoek

Zoals ieder jaar waren we al ruim van tevoren bezig met de voorbereidingen. Er kwamen 50 gasten (exclusief kids), dus dat vergt wel wat voorbereidingen. Vroeger was dat: zorgen voor het eten, het drinken, genoeg stoelen, enzovoort. Tegenwoordig is daar een nieuwe categorie bijgekomen: er moet ook voldoende eten en drinken voor de kinderen zijn en ook voldoende speelgoed! Nu ben ik van de afdeling mensen die vindt dat kinderen gewoon met de pot mee moeten eten, dus we gaan geen patat of pannenkoeken bakken ofzo. Het eten was dus snel geregeld 😉 Ook het drinken was niet zoveel werk. Maar ja, dat speelgoed. Nu heeft Spencer een beste verzameling speelgoed bij opa en oma, maar ja Spencer is 1,5 en er kwamen ook oudere kinderen.  En wat doe je dan? Precies, op naar de Action. Wat moet je toch zonder die winkel 😉 Kleurboeken, bellenblazen, ja dat zat wel goed! Maar…. ze hadden geen potloden en geen stiften. Dat wordt lastig kleuren. Op de dag van het feest zelf dus nog een zoektocht in het buurtwinkelcentrum naar potloden en het feest kon beginnen! We hadden Spencers tafeltje en stoeltje (van de IKEA, zoals iedereen die heeft volgens mij haha) meegenomen en een speciaal hoekje gemaakt. Een speciale speelhoek, als je me dat een paar jaar geleden had gezegd had ik echt keihard gelachen. Toen waren er nooit kinderen op mijn verjaardag, laat staan een stuk of 8.

Rennen, spelen en illegaal bloemen plukken

Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar als je zelf een groot feest geeft, kom je eigenlijk amper toe aan het even zitten en spreken met je gasten. Althans, ik niet echt. Als ik dan even ergens zat, werd me vaak gevraagd: “Waar komen al die kinderen toch vandaan joh?”. En ja, dat was wel een goede vraag haha. Ik keek eens om me heen en verdomd, het leek Ballorig op een zaterdagochtend wel. Overal kinderen die renden, zaten te kleuren, een complete Zoef Zoef-dierenbaan door de woonkamer hadden gelegd, stiekem bloemen plukten, zaten te smikkelen van het eten en vooral heel veel plezier hadden. Ik ben zelf 33 en mijn vrienden variëren ook ergens tussen de 25 en de 40. De meesten hebben in de loop van onze vriendschappen ook kinderen gekregen. Ik heb zelf niet veel familie, maar mijn nicht heeft wel twee fantastische kindjes. Kevin heeft een hele grote familie en ook veel hele lieve nichtjes en neefjes. Nu heeft mijn vader nogal een gigantische tuin, dus ruimte genoeg om lekker te spelen. Mijn stiefmoeder is zo ongeveer de grootste kinderliefhebber die ik ken, dus ze werden met veel liefde en warmte ontvangen.  Ik keek nog eens om me heen en moest lachen. Spencer zat met een neefje (okee het zoontje van Kevins nicht, maar wij noemen dat gewoon neefje) heerlijk te spelen. Wat hadden ze een lol samen. Zo had ik mijn leven echt nooit voorgesteld vroeger. Ja, ik had me dit misschien nooit kunnen bedenken een jaar of wat geleden, maar wat is het eigenlijk speciaal. Alsof we met z’n allen weer een nieuwe generatie hebben gecreëerd, die hopelijk later net zulke mooie vriendschappen en tradities hebben als wij nu <3

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Channa 11 juli 2016 at 05:11

  Klinkt als een hele fijne dag! En heerlijk toch al die kinderen. Druk maar zeker gezellig!
  Channa onlangs geplaatst…Het oneindige gevecht tussen moedersMy Profile

 • Reply simpel, met een snufje liefde 11 juli 2016 at 05:23

  Klinkt toch heel gezellig!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…To blog or not to blog……My Profile

 • Reply Merel 11 juli 2016 at 06:11

  Grappig hoe zoiets ineens kan veranderen hè? Klinkt als een heel fijne dag, ook voor de kinderen!
  Merel onlangs geplaatst…In het zonnetje: Bregje van Breg BlogtMy Profile

 • Reply Astrid 11 juli 2016 at 07:04

  Het leven veranderd he? Maar op een mooie manier. Heelijk al die kinderlol 🙂 (En ook heerlijk als ze ’s avonds lekker liggen te slapen haha!)
  Astrid onlangs geplaatst…De nationale Beautybloggersdag! + winactieMy Profile

 • Reply Marijke 11 juli 2016 at 08:27

  En wat hebben al die kinderen dan toch weer mooie herinneringen gemaakt. Die vergeten dit soort dagen ook nooit. Dagen waarop het lijkt dat alles kan. Fantastisch toch!
  Marijke onlangs geplaatst…Lucky greenMy Profile

 • Reply Charlotte 11 juli 2016 at 10:50

  Heerlijk! Aukje kan daar ook zo van genieten, als ze lekker met al haar nichtjes kan spelen. Zo mooi om te zien!
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #5My Profile

 • Reply Lilian 11 juli 2016 at 11:31

  Ik heb het zelf nog niet echt meegemaakt, maar kan mij wel indenken hoe het zal zijn! Zo wordt je er even weer aan herinnerd hoe snel de tijd gaat, iedereen ouder word en hoe het allemaal zo verandert! Zo te horen was het verder wel een geslaagd feestje!
  Lilian onlangs geplaatst…Nadelen van klein zijnMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 11 juli 2016 at 14:32

  Grappig hoe dat zo kan groeien in een familie of vriendengroep. Wel extra gezellig
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nominatie LiebsterawardMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 11 juli 2016 at 19:47

  Vooral dat de kinderen van mij en mijn vriendinnen nu vrienden worden vind ik heel speciaal
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…7 tips voor het bewaren van herinneringen…My Profile

 • Reply Jessica 11 juli 2016 at 20:50

  Klinkt als een hele gezellig dag! Ik heb toevallig ook mijn verjaardag gevierd afgelopen weekend, nog niet heel veel kindjes bij ons in de groep, maar wel steeds meer, of enkele zwangeren… Ik word oud..hahah 25 😉
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy – Verjaardag Jessica 25 jaar!My Profile

 • Reply Nicole 12 juli 2016 at 07:20

  Oh wat heerlijk zeg… Ik kon me dat vroeger ook niet voorstellen maar nu zou ik niet meer anders willen stiekem haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Lekker en gezond BBQ-en, kan dat?My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 12 juli 2016 at 10:20

  Wat heerlijk! Het klinkt zo fijn en bijzonder al die kids. Langzaam aan komen er ook baby’s bij onze vrienden, dus erg leuk!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Toffe webshop LouLou’s + winactieMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Genomineerd voor een Liebster Award!

  Ben ik toch zomaar genomineerd voor een heuse award! Althans, dat dacht ik. Lieve Charlotte van Aukjeswereld.nl nomineerde mij onlangs...

  Sluiten