Persoonlijk

Wat is de ideale kinderkamer?

1 maart 2016

Degenen die mijn blog al langer lezen, weten dat ik niet echt een enorme interieur-freak ben. Eerder het tegenovergestelde denk ik. Zo ben ik een slechte huisvrouw, krijg ik stress van visite en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch wil ook ik dat ons huis er uiteraard netjes uitziet. En dan momenteel vooral de kinderkamer. Ons zoontje slaapt nog bij ons op de kamer, maar dit kan niet eeuwig zo doorgaan.

IMG_7702

Deze foto blijf ik zo’n grappig vinden. Nu slaapt Spencer dus nog naast ons.

Ideale slaapplek

Nu zijn we al een heel eind met de kinderkamer, die is af. Alleen in de loop der tijd is het meer een soort opslagplaats geworden voor al zijn speelgoed en kleding in plaats van echt een kamer waar hij lekker zijn gang in kan gaan. Dit moet dus veranderen. Daarom ben ik aan het opruimen, wat een speelgoed en kinderkleding hebben we weten te verzamelen voor zo’n klein wezentje. Allemachtig. Verder staan alle benodigdheden – op zijn ledikant na dus – al in de kamer. Maar we zitten nog een beetje met het licht. De kamer heeft een schuine wand en dus moeten we een mooi rolgordijn hebben voor dat raam, zodat onze kleine man straks lekker kan slapen en geen last heeft van het licht. We gaan natuurlijk weer richting voorjaar (yay!) en dus blijft het langer licht. Nu kwam ik terecht op de site van VELUX. Heb je de Disney & VELUX Droomcollectie wel eens gezien? Te cute. En deze zijn verduisterd en zo blijft de kamer dus donker. Ideaal.

Wat is verder nog belangrijk?

Nu heeft Spencer zijn kamer lekker veel ruimte, sterker nog: onze slaapkamer is kleiner. Als zijn kamer straks eenmaal netjes is, moeten we uiteraard ervoor zorgen dat het helemaal veilig is. Alle stopcontacten en dergelijke hebben we al beveiligd, maar een extra veiligheidscheck kan nooit kwaad. Ons zoontje is namelijk nogal een brokkenpiloot. Daarnaast moet er voldoende (veilig) speelgoed zijn voor hem en al zijn verzorgingsspullen moeten er zijn. En uiteraard de babyfoon, want reken er maar op dat als hij straks op zijn eigen kamer ligt, ik als een debiel de hele nacht naar de babyfoon zit te kijken!

Sja.. en dan moet het maar eens gaan gebeuren. Ik zie er best wel een beetje tegenop, maar ja, ooit moet het ervan komen.

SAMENWERKING

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 1 maart 2016 at 17:20

  Succes met opruimen!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Maart….nieuwe maand, nieuwe doelen.My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 2 maart 2016 at 09:02

  Hier ook Velux! Wij hebben gekozen voor neutraal, omdat toen wij hier gingen wonen nog geen sprake was een kindje 😉 En dit past ook prima bij haar kamer! Ideaal dat het zo verduisterd en daarnaast kun je ook de andere optie naar beneden doen voor de zon. Ik ga eens spieken bij de Disneycollectie als Naomi ooit een andere kamer krijgt, wie weet zit daar wel iets tussen als ze een prinsessenkamer wil ofzo haha.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: AngelaMy Profile

 • Reply Nadia 8 maart 2016 at 18:55

  Ik ken iemand die heeft een cv-ketel in de kinderkamer. Verschrikkelijk! 😱

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Macey Hensley (6) weet ALLES van Amerikaanse presidenten

  Ik ben niet echt iemand die veel filmpjes kijkt op YouTube of dergelijke, maar als ik er dan wel even...

  Sluiten