Persoonlijk

Kopzorgen: Mijn hoofd jeukt de hele dag

6 maart 2016

Vandaag weer eens een persoonlijk blogje. Eerder vertelde ik al dat ik Lupus heb. CDLE om precies te zijn, dat is een huidziekte. Die ziekte is zoals ik al eerder schreef, behoorlijk rustig. Maar af en aan heb ik enorme last van eczeem. Ik heb in die zin mazzel dat het niet op een zichtbare plek zit. Het zit namelijk op mijn hoofdhuid. Onder mijn haar dus. Niemand die het ziet, maar ik heb er wel last van. Het jeukt namelijk ENORM!

Mijn hoofd jeukt

Om gek van te worden

Nu zul je misschien denken; nou en?! En inderdaad, in de grand scheme of things is het ook niet echt heel belangrijk. Het is vooral mega irritant. Ik wil dus ook de hele tijd krabben. Nu staat het een beetje gek als je op je werk zit in een vergadering bijvoorbeeld en je zit continu aan je hoofd te krabben. Je wilt niet weten hoe vaak mij al is gevraagd of ik luizen heb. En mocht je het je ook afvragen: NEE, die heb ik niet! Daarnaast maak ik het alleen maar erger, want mijn huid wordt er alleen maar onrustiger van. Om over mijn haar nog maar te zwijgen. Dat wordt er natuurlijk hartstikke vet van. Kortom: kopzorgen!

Dermatoloog

Nu heb ik natuurlijk als CDLE-patiënt een dermatoloog waar ik terecht kan. Onlangs zat ik daar en de arts bekijk mijn hoofdhuid. Ik heb dit probleem al meerdere keren gehad, dus we wisten allebei al wat er moest gaan gebeuren: speciale shampoo. Nu zit ik hier niet echt op te wachten, het stinkt namelijk en het kost me ’s ochtends meer tijd, maar goed het doel heiligt de middelen. Ik ga met het recept naar de apotheek. En wat denk je: NIET LEVERBAAR! Over een paar weken weer. Mag ik even huilen? Dus inmiddels krab ik rustig door en lach ik als een boer met kiespijn als mensen weer grappen of ik soms luizen heb. Ellende.

Tot zover mijn klaagzang van vandaag!

Hebben jullie wel eens last van eczeem?

Facebook Comments

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mèlanie 6 maart 2016 at 07:14

  Oh heel vervelend!! En dat je heel de dag wilt krabben begrijpelijk, maar geloof best dat ze je op een gegeven moment wel raar aan kijken en gaan vragen ja 🙂 Hier heb ik zelf last van kapperseczeem wat ook onwijs jeukt. Heb er een speciale crème voor, maar ben zelf zo eigenwijs dat ik nooit zin heb om te smeren haha…
  Mèlanie onlangs geplaatst…Een natuurlijke pijnstiller…My Profile

 • Reply Channa 6 maart 2016 at 07:52

  Klinkt verschrikkelijk! Hier nooit last van exceem maar het lijkt mij heel irritant.
  Channa onlangs geplaatst…Wat je niet zegt over het lichaam van een zwangere vrouw!My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 6 maart 2016 at 08:14

  Vreselijk Nicole! Wat ontzettend balen! En jep ik heb weleens last van eczeem, maar dat weet je 😉 Over een paar weken klinkt overigens echt lang. Een andere apotheek is geen optie? Weet niet hoe dat bij jou in de buurt zit natuurlijk!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Leer mij nog beter kennen… 10 tegen 1My Profile

 • Reply demallemolenmoeder 6 maart 2016 at 08:41

  Hier nooit last van eczeem maar het lijkt mij vreselijk irritant. Konden ze het niet bij een andere apotheek weg toveren? Dat doen ze hier nog wel eens. Sterkte!

 • Reply Charlotte 6 maart 2016 at 09:29

  Jep ik ken het… Ik heb heel veel last gehad van eczeem. Na verschillende behandelingen bij een speciale arts ben ik er gelukkig vanaf. Maar ik heb op dit moment blauwe plekken van het krabben op mijn benen (gelukkig geen eczeem maar alleen droog) en laatst had ik het ook op mijn hoofd, toen heb ik van de huisarts een speciale shampoo gekregen en nu is het een heel stuk minder gelukkig. Sterkte in ieder geval want jeuk is echt vreselijk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #10: dierentuin en kraamvisiteMy Profile

 • Reply Rosie - Lifebyrosie.nl 6 maart 2016 at 15:15

  Ohnee heb, heb jij dan wel weer. Wat ontzettend vervelend zeg! En wat belachelijk dat mensen serieus vragen of je luizen hebt.. Sommige mensen vragen/zeggen ook echt alles he. Bleh, hou ik niet van! Is het ook niet via een andere apotheek verkrijgbaar?!

  liefs!
  Rosie – Lifebyrosie.nl onlangs geplaatst…Life with Rosie week 9!My Profile

 • Reply Liess 6 maart 2016 at 16:52

  Ik raad aan, wassen met zeezout.
  Liess onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate + Liggingsecho 34 weekMy Profile

 • Reply Cassandra 6 maart 2016 at 17:22

  Vreselijk die jeuk! Misschien een paar dagen ff niet wassen? Ik weet niet
  Cassandra onlangs geplaatst…van shit naar fit + winactieMy Profile

 • Reply Nathalie 6 maart 2016 at 20:24

  Jeuk is echt verschrikkelijk!
  Zelf heb ik liever pijn als jeuk, ik heb psoriasis en met name op mijn hoofd met tijd en wijlen is het één grote ellende…

  Sterkte!

 • Reply Kelly 6 maart 2016 at 21:04

  Ooh nee wat balen dat ze het nu precies je er zo’n last van hebt het niet meer leveren! Ik heb een andere huidprobleem en snap heel goed wat je bedoeld met je jeuk, bij mij gaat het met ups en downs maar op sommige dagen kan ik echt ontzettende last van jeuk hebben. Hopelijk kunnen ze een vervangende speciale shampoo voor je vinden!
  Kelly onlangs geplaatst…‘Geboortepakje + sneak peek in Mini’s kast’My Profile

 • Reply Nadia 8 maart 2016 at 21:35

  Helaas heb ik ook last van eczeem aan mijn benen. 😩

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Drie Dingen Tag

  Even een korte leuke tag tussendoor! Gewoon, omdat het kan!! Ik vond deze bij andere bloggers altijd leuk om te...

  Sluiten