Persoonlijk

Onze low budget bruiloft!

4 oktober 2016

Twee jaar geleden op 3 oktober zijn mijn man en ik getrouwd! Gisteren was dus onze trouwdag! Toen wij trouwden, was ik 23 weken zwanger van ons zoontje. Nu ben ik 22 weken zwanger van onze dochter! Eigenlijk zouden we nog lang niet trouwen en nog een jaar wachten en een grote bruiloft hebben. Maar ja, toen was ik zwanger en wilden we alles regelen voor ons zoontje er zou zijn. En om alles voor een jaartje te regelen en een jaar later alsnog te trouwen, vonden we onzin. Kortom: opeens besloten we te gaan trouwen. Binnen 6 weken was alles geregeld. Nu moet ik erbij zeggen, ik ben geen meisje dat altijd al van haar bruiloft heeft gedroomd. Ik vind het niet zo belangrijk. Een kind krijgen samen vind ik persoonlijk een veel grotere verbintenis die je aan kunt gaan. Anyway, ik dwaal af.  Onze bruiloft was behoorlijk low budget, aangezien er een kind onderweg was en dat al duur genoeg is. Daarnaast vonden we het belangrijker om een dag samen met familie en vrienden te zijn, dan dat het allemaal ontzettend luxe zou zijn. Vandaag gun ik jullie een inkijkje in onze trouwdag! Want hoe doe je dat, een low budget bruiloft?

Locatie

We zijn in het stadhuis getrouwd. Met de trouwambtenaar from hell, misschien kunnen jullie die blogs nog wel herinneren. Dat was uiteraard jammer. Daarna zijn we doorgegaan naar het huis van mijn vader en stiefmoeder. Die hebben een behoorlijk groot huis, met een nog grotere tuin. Aangezien ik nogal zwanger was, had ik geen behoefte aan een heel feest. We hebben daarom besloten om het alleen met eten te doen en in principe ’s avonds te laten eindigen. De locatie was dus gratis! Gezellig bij paps in de tuin! Het was SUPER mooi weer, echt enorm mazzel voor begin oktober. We hebben dus allemaal heerlijk in de tuin gezeten!

bruiloft-258-van-358

Taart

Ik ben geen enorme fan van taart en een enorme bruiloftstaart is gewoon buitengewoon duur. Dan ben je zo weer een paar honderd euro verder. Kortom, op zoek naar iets dat goedkoper was! We kwamen uit bij mini tompouces van de HEMA. Twaalf tompouces voor 10 euro. Kijk, dat is het betere werk! Je kunt ze nog personaliseren ook, dus we hadden een gezellige foto van ons erop laten drukken.

Bloemen

Soms heb je een beetje mazzel nodig, en dat hadden we! Mijn stiefmoeder is namelijk een echte bloemiste en een buitengewoon talentvolle ook. Ze heeft zelf mijn bruidsboeket, de corsages, het bloemstuk voor op de auto en de versieringen voor in en rond het huis gemaakt. Dat scheelt uiteraard een heleboel geld. En kijk eens wat een prachtig trouwboeket ik had!! Binnenin zat overigens een foto van mijn moeder verstopt, die helaas is overleden.

bruiloft-212-van-358

Fotograaf

Een fotograaf is één van de meest kostbare dingen voor een bruiloft. Iemand is natuurlijk een hele dag bezig en daarna ook nog met het bewerken van de foto’s. Voor een fotograaf ben je zo meer dan 1.000 euro kwijt. Duizend euro!!!! Nou daar kan ik echt wel leukere dingen voor bedenken. En dan krijg je ook nog eens niet alle foto’s, daar moet je dan vaak weer extra voor betalen. Of extra betalen als ze een boek maken en dergelijke. Uiteindelijk kwamen we bij een vriendin van een vriendin van mij terecht. Ze heeft deze schitterende foto’s gemaakt voor een schappelijke prijs. Inmiddels zijn de prijzen iets hoger zag ik, maar ze is echt heel goed!! Ilse Zwakenberg, mocht je nog een goede fotograaf zoeken. Een trouwalbum hebben we niet laten maken. We zijn allebei geen types die daar nog in gaan bladeren. De fotoshoot hebben we overigens ook op een gratis locatie gedaan; in het natuurpark van de gemeente waar we wonen.

bruiloft-97-van-358

Ringen

Hiermee hebben we ook een beetje mazzel, in die zin dat we allebei niet van goud houden. We kozen voor titanium ringen. Deze zijn echt VEEL goedkoper dan ringen van ander materiaal en het is ook nog wat wij het mooiste vinden. De ring van mijn man was geloof ik maar 100 euro, die van mij ietsje duurder omdat er steentjes inzitten. We hebben ze laten graveren met onze namen en de trouwdatum. Nadeel; Niet teveel afvallen of aankomen, want je kunt titanium niet laten vermaken 😉

Jurk & trouwpak

Nog zoiets waar je duizenden euro’s voor neer kunt leggen; een trouwjurk. Zoals gezegd das ik 5 maanden zwanger en van mezelf ben ik al niet slank. Met mijn dikke pens mezelf in een witte pompeuze jurk hijsen, was voor mij absoluut geen optie. Daarnaast, wie gelooft er nog maagdelijk wit als je al zwanger bent hè? 😉 Mijn moeders lievelingskleur was blauw. Het was voor mij dan ook een absolute must om in het blauw te trouwen. Ik heb lang gezocht naar een jurk in de juiste kleur die ik ook nog eens met mijn zwangere buik zou passen. Uiteindelijk kwam ik op een jurk van de OTTO uit, voor zo’n 130 euro. Goede prijs toch? Het trouwpak van mijn man hebben we cadeau gekregen van mijn schoonvader.

bruiloft (227 van 358)

En zo hebben we al met al een heleboel geld bespaard! Misschien niet het droomhuwelijk in een kasteel en dergelijke waar veel meiden van dromen, maar zo’n type ben ik gewoon niet. Mijn man en ik hebben besloten dat het veel belangrijker was om een leuke, gezellige dag te hebben met z’n allen! Je bent uiteindelijk nog een paar duizend euro kwijt hoor, maar geen 10.000 euro gelukkig wat een beetje bruiloft tegenwoordig wel kost. Prima als mensen het daar voor over hebben, maar ik besteed het persoonlijk liever aan ons zoontje en zijn toekomstige zusje. Daarnaast ben ik er heilig van overtuigd dat geluk niet zit in dure taarten, gouden ringen of kastelen. Al met al hebben we een stralend zonnige dag gehad, omringd door iedereen van wie we houden!

En dat was het dan, onze low budget bruiloft!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Astrid 4 oktober 2016 at 05:14

  Klinkt als een geweldige dag! En wat mooi van dat boeket met de foto van je moeder. De kleur jurk vind ik ook schitterend. Het gaat inderdaad om met wie je het viert, niet hoeveel het kost 😉 Wij hadden een duurdere bruiloft en dat was ook super! (Nog jaren voordat kinderen op de planning stonden!) Maar ook wij hadden een vreselijke trouwambtenaar…
  Astrid onlangs geplaatst…Persoonlijke update & Gastbloggers in aantocht!My Profile

 • Reply Malou 4 oktober 2016 at 05:48

  Leuk om te lezen en nog gefeliciteerd! Onze bruiloft was ook niet zo heel duur.
  Malou onlangs geplaatst…‘Ga maar in de hoek staan’My Profile

 • Reply Bregje 4 oktober 2016 at 06:49

  Het belangrijkste is dat de trouwdag bij jullie past en het een fijne dag is, helemaal prima en fijn als dat ook nog eens low budget kan!
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn (t)huisMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 4 oktober 2016 at 07:02

  Het was een supermooie dag!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Vriendschappen en de eisen die ik stel aan mijn BFF’sMy Profile

 • Reply marije 4 oktober 2016 at 07:17

  Klinkt als een geweldige dag waarop je ontzettend dicht bij jezelf bent gebleven.

  Heel erg mooi.
  marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Stress releasersMy Profile

 • Reply Elles 4 oktober 2016 at 07:48

  Het was een schitterende dag en jij was een prachtige bruid! Liefs Elles

 • Reply Leonie van Mil 4 oktober 2016 at 07:51

  Nog gefeliciteerd!! En wat goed dat je het allemaal zo goedkoop hebt kunnen houden. Ik vind de prijzen van bruiloften ook nergens op slaan. Beetje over de top allemaal. Goed dat je het zo hebt kunnen regelen en dat het voor jullie goed voelde. Dat is uiteindelijk het belangrijkste
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn grijze haren dilemmaMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 4 oktober 2016 at 08:06

  Ik vind zo’n low budget bruiloft eigenlijk veel leuker en origineler dan zo’n hele dure. Als ik opnieuw zou trouwen zou ik het ook helemaal low budget doen.

  Je jurk staat je prachtig trouwens.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Behangen of verven? Of allebei?My Profile

 • Reply Maaike 4 oktober 2016 at 08:52

  Klinkt als een ideale bruiloft! Mijn man en ik zijn niet getrouwd (toch noem ik hem mijn man en hij mij zijn vrouw). Wij vinden ook dat het hebben van een kind samen een veel grotere verbintenis betekent. Maar mocht het er in de toekomst ooit toch van komen, zou ik het ook kleinschalig doen. Gewoon een leuk feest voor al onze dierbaren.
  Mooi trouwens om in het blauw te trouwen!
  Maaike onlangs geplaatst…Wonen in Spanje: cultuurverschillen en andere weetjesMy Profile

 • Reply Amy 4 oktober 2016 at 10:13

  Gefeliciteerd! Een bruiloft hoeft inderdaad niet extreem duur te zijn, zolang je maar gelukkig bent en het goed aanvoelt!
  Amy onlangs geplaatst…Plog Kopenhagen september 2016My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 4 oktober 2016 at 11:40

  wat een leuk artikel Nicole! Je bent erg creatief geweest, vind het zo belachelijk dat veel zaken worden uitgemolken zodra je aangeeft dat je gaat trouwen. Denk aan de bruidstaart en zo….
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Vriendschappen en de eisen die ik stel aan mijn BFF’sMy Profile

 • Reply Kimberly 4 oktober 2016 at 16:31

  Ik ben net hetzelfde als jij. Ik hoef geen gigantisch feest waar het alleen maar draait om zoveel mogelijk geld. Dan geef ik dat liever uit aan andere dingen. Ik wil trouwen om hem mijn man te noemen, ik wil trouwen om voor altijd de zijne te zijn. Maar hij ziet dat helaas anders, hij wil net wél een groot feest,omdat ik dat waard ben voor hem. Wel lief hé?

 • Reply Yvonne 4 oktober 2016 at 19:02

  Helemaal goed dat jullie het gedaan hebben zodat het jullie dag is geworden, zo hoort het ook. Niet voor de buitenwereld “mooi doen”.
  Wij hebben het ook Low budget gedaan… namelijk door NIET te trouwen 🙂 Wij vinden bruiloften beiden vreselijk dus willen zelf al helemaal niet de hoofdrol spelen op onze eigen bruiloft. En voor de verbintenis hoeft het al helemaal niet, want we hebben al een kindje samen. Maar als iemand wel trouwt, en het dan zo persoonlijk doet zoals jullie, heb ik daar erg veel respect voor! Is ook leuker om daar gast te zijn dan op een standaard bruiloft.

 • Reply Charlotte 4 oktober 2016 at 20:06

  Mooi bewijs dat een bruiloft helemaal niet duur hoeft te zijn en je er zo toch een mooie en onvergetelijke dag van kan maken. En dat in 6 weken tijd hihi

 • Reply Jessica 4 oktober 2016 at 20:32

  Gefeliciteerd nog! Een bruiloft hoeft niet duur te zijn om te genieten van deze speciale mooie dag!
  Jessica onlangs geplaatst…Dierendag special: onze Eamy & CedricMy Profile

 • Reply Annet 4 oktober 2016 at 20:57

  Het was een fantastisch mooie dag! Leuk om weer op terug te kijken met jullie!

 • Reply Angela - Mama met passie 6 oktober 2016 at 09:47

  Diep respect hoor 6 weken! Maar zo zie je maar dat je een fantastische dag kunt hebben, zonder daar enorm veel geld aan uit te geven. En bijzonder dat je nu bijna even lang zwanger bent van jullie dochter 🙂 Ik heb er absoluut geen spijt van dat wij veel geld hebben uitgegeven, maar of ik het nu weer zou doen?
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mijlpaal: Naomi’s eerste keer naar de kapperMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) WINACTIE: Win een kaartspel van Squla!

  We beginnen de week goed met een nieuwe winactie! En nog een ontzettend educatief verantwoorde ook! Vandaag mag ik namelijk...

  Sluiten