Persoonlijk

De maandagochtend from hell

5 juli 2016

Maandagochtend. Niet mijn favoriete moment van de week. Ik denk dat velen van jullie dit gevoel kennen en met mij delen. Maar gisterochtend sloeg echt alles. Normaal gesproken is mijn man op maandagen vrij en werk ik. Ik kan dus ’s ochtends lekker rustig aan doen, omdat ik niet de zorg over ons zoontje heb en hem niet naar de oppas hoef te brengen. Gisteren moest mijn man werken dus ging Spencer een extra dagje naar onze gastouder.

Vroeg, vroeger, vroegst

Nu moet mijn man altijd om 5.15 op voor zijn werk. Soms slaap ik er doorheen, maar meestal krijg ik er wel wat van mee als hij opstaat, dus dat kost me al een deel van mijn nachtrust. Spencer die normaal slaapt als een roosje, krijgt er eigenlijk nooit van wat mee. Eergisteravond was de kleine boef supermoe en heb ik hem al om 18.30 uur op bed gelegd. En ik was er al bang voor… dat moesten we de volgende ochtend bekopen. Gisterochtend was het dan ook 4.45 uur toen hij klaar wakker in bed stond, klaar voor het ontbijt. Nu is Spencer geen kindje dat lief gaat zitten spelen ofzo. Nee, hij is wakker, dus er moet NU ontbijt komen en dergelijke. Aangezien ik dus mega vroeg al klaar was met alles (want hij gaat daarna echt niet meer slapen en ik dus ook niet), was ik lekker op tijd overal. Nu ben ik meestal zo iemand die net op tijd of net één minuut te laat komt ’s ochtends dus dat was ook wel eens fijn. Uitgebreid hebben we ontbeten en toen was het tijd om hem naar de gastouder te brengen. Een kwartiertje vroeger dan normaal stonden we voor de deur. Nu brengt ze zelf haar kinderen altijd rond die tijd naar school, dus we zijn het gewend dat als we te vroeg zijn we even moeten wachten. Maar haar beroemde bakfiets stond voor de deur dus ik ging er vanuit dat ze al terug was. Ik klop aan. Geen gehoor. Oh nee, paniek. Ik heb het vast toch niet goed geregeld die extra dag opvang schiet het door mijn hoofd. Ik zou hem toch vandaag naar de gastouder brengen? Of was dat morgen? Moest hij vandaag naar opa en oma? Aangezien ik ZO vroeg wakker was, was ik mijn hele tijdsbesef kwijt en voor mijn gevoel was het allang tijd om naar mijn werk te rijden. Gelukkig leven we in een tijd van mobiele telefoons, dus ik besloot haar even te bellen.

Telefoon weg, PANIEK

En toen kwam de paniek. Want waar was mijn telefoon? Ik gooide mijn handtas leeg en zocht in mijn auto. Ik heb ook altijd een telefoon van het werk mee, en probeerde daar mezelf mee te bellen. Niets. Ik hoorde gewoon helemaal niets. Hoe kom dat nou? Ik had toch alles in mijn handtas gedaan? Gelukkig was mijn andere probleem wel opgelost inmiddels! Daar was de gastouder, ze was via de andere deur naar binnen gegaan. Ik heb snel Spencer afgegeven en ben naar huis gereden. Daar had ik ongetwijfeld mijn telefoon laten liggen. In huis bel ik weer overal mezelf. Maar ik hoor mijn ringtone niet. Paniek! Wat als ik mijn telefoon op het dak van mijn auto had laten liggen? Ik weet niet of jullie een tijdje geleden de blog van Channa van SoMama hebben gelezen, maar zo’n scenario zag ik dus al voor me. Ik mest mijn auto uit, zoek in de voortuin en in de straat. Nergens mijn telefoon. Ik zie geen andere oplossing dan de route naar de gastouder nog een keer te rijden, heel langzaam, in de hoop mijn telefoon ergens op straat te zien. En als ik helemaal mazzel heb, ligt mijn telefoon wel gewoon bij de gastouder. Misschien heb ik het in de luiertas gestopt in plaats van mijn handtas?

Toeteren

Als een 80-jarige slechtziende bejaarde leg ik de weg naar de gastouder nog een keer af. Geen telefoon. Wel veel boze toeterende mensen. Inmiddels heb ik alle rampscenario’s al in mijn hoofd. Ik heb internetbankieren op mijn telefoon. Dat moet geblokkeerd worden. Sowieso moet ik KPN bellen of ik mijn simkaart kan laten blokkeren ofzo. Aangekomen bij het huis van de gastouder heb ik mezelf er helemaal van overtuigd dat ik mijn prachtige Xiaomi RedMi Note 3 nooit meer zal zien. Maar daar staat ze, de gastouder, met in haar handen mijn telefoon. WAT EEN OPLUCHTING! Ik bleek de telefoon inderdaad in plaats van in mijn handtas in de luiertas te hebben gedaan. De schat had zelfs al mijn werk gebeld om te zeggen dat ik mijn telefoon daar had laten liggen. Phew!

En nu maar hopen dat de rest van de week beter gaat!!

Facebook Comments

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Channa 5 juli 2016 at 05:14

  Oh zoooo ellendig deze maandagochtend stress. Voel het meteen weer haha, ach de kans is groot dat dit je voorlopig niet meer gaat gebeuren!
  Channa onlangs geplaatst…Thuisblijfmoeders zijn lui!My Profile

 • Reply Merel 5 juli 2016 at 05:40

  Met zo’n maandagochtend valt de rest van de week hopelijk mee! Zou me ook kapot schrikken. Niet alleen internet bankieren, maar ook foto’s en filmpjes kwijt. Dat laatste lijkt me misschien nog het ergst! (ben veel te laks met overhevelen naar computer, toch maar weer eens doen)
  Merel onlangs geplaatst…Voordelen aan kleinschalig onderwijsMy Profile

 • Reply Charlotte 5 juli 2016 at 07:45

  Zo vervelend als je je dag zo begint! Gelukkig liep het goed af! Hopelijk vandaag een fijnere dag…
  Charlotte onlangs geplaatst…Als doorslapen ineens niet meer vanzelfsprekend isMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 5 juli 2016 at 08:24

  Phew, wat een stress zeg. Gelukkig dat je hem terug hebt! Dat is geen fijn begin van de week.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Groep 8 afscheid: hoe ludiek moet het zijn?My Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 5 juli 2016 at 09:46

  Oef – ik duim voor de rest van de week!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Stempelcreaties als Kreatieve Kronkel.My Profile

 • Reply Leonie van Mil 5 juli 2016 at 15:59

  Bleh! Als mijn dag zo begint, komt de rest van de dag vaak ook niet meer goed! Gelukkig heb je je telefoon weer gevonden
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #3My Profile

 • Reply kleine prinses 14 juli 2016 at 10:19

  dat is inderdaad geen prettige maandag!
  kleine prinses onlangs geplaatst…Quote van de week (W28)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  10 hilarische tweets over kinderen!

  Ik heb wel eens vaker verteld dat ik geen enorme fan ben van Twitter. Toch kan ik soms genieten van...

  Sluiten