Persoonlijk

Waarom ben ik zo’n Marktplaats-kneus!?

25 januari 2016

Tijdens een lunch vertelt een vriendin van me dat ze Albert Heijn bestek-zegels heeft gekocht via Marktplaats. Met grote ogen kijk ik haar aan. Ik weet niet waar ik meer verbaasd over ben. Dat iemand zegels koopt via Marktplaats of dat iemand op het idee komt om die zegels erop te zetten. Maar wat blijkt? Er staat van alles op Marktplaats. Zegels, spaarpunten, kortingsbonnen voor Center Parcs, Douwe Egberts spaarpunten, noem maar op!! Wáárom heb ik daar nooit aan gedacht om dat soort dingen te koop te zetten? Ik gooi altijd alles weg! Wat zonde eigenlijk. Ik had allang met vervroegd pensioen kunnen gaan… Okee nee dat niet, maar ik denk dat ik wel wat geld had kunnen verdienen ermee.

Markplaats-ellende

Ik bedoel dan natuurlijk niet alleen zegels en dergelijke. Als mijn man en ik opruimen, dan zetten we alles in dozen en brengen we het naar de kringloop. Soms doe ik wel een poging hoor om het via Marktplaats te verkopen, maar meestal reageert er gewoon helemaal niemand. Als er dan iemand reageert en ik mail terug dat ik het bod accepteer of dergelijke, dan krijg ik vaak geen reactie meer. WAAROM bied je dan!? Dat irriteert me echt zo. Zitten die mensen hele dagen te bieden op allemaal spul ofzo? En zich dan een hoedje schrikken als ze daadwerkelijk benaderd worden? *kalmeert*. Anyway, wat ik dus ook niet wil is gebeld worden door allemaal vage types. Dus ik zet nooit mijn nummer erbij. Alleen mijn mailadres. Nu moet je voor de gein eens een telefoon of tablet ofzo erop zetten. Wat je dan allemaal krijgt! Blijkbaar zijn dat magneten voor een bepaald creepy type mens. En dat brengt me op mijn volgende punt: ik wil geen vreemde mensen aan de deur. Mijn man werkt ’s avonds en in het weekend en ik ben dus veel alleen thuis met de kleine. Dan wil ik gewoon niet een één of andere gast aan de deur die een sapcentrifuge komt kopen. Dus dan zou mijn man al thuis moeten zijn. Of moet ik mijn vader optrommelen. Ik heb zelfs een keer spullen langsgebracht bij iemand (in mijn woonplaats wel hoor), zodat ik niet iemand aan de deur hoefde te krijgen, haha. Kuiken ben ik ook.

Facebook-groepen

Zoals jullie wel weten zijn er veel Facebook-groepen waar je ook spulletjes kunt verkopen in je eigen woonplaats (of regio). Deze vind ik een stuk prettiger vaak. Als ik hier iets op zet, verkoopt het ook veel sneller vaak. Wellicht omdat het makkelijker is voor mensen, je weet al dat het in de buurt is. Laagdrempeliger voor mensen, vermoed ik. Uiteraard pluis ik wel eerst iemands hele Facebook-profiel uit voor diegene aan de deur iets mag komen ophalen hoor. En zelfs dan alleen als mijn man thuis is. Of ik kom het wel brengen.

Lui

Ik weet trouwens ook wel waarom ik nogal mislukt ben op Marktplaats hoor. Ik zal ook even de hand in eigen boezem steken. Ik ben best wel lui met dat soort dingen namelijk. Ik heb vaak geen zin om zoveel energie erin te steken. Je moet toch foto’s maken,, bij voorkeur bij daglicht. Nou dat mislukt met dit weer sowieso al, want ik werk overdag. En je moet het erop zetten. Verlengen als de advertentie bijna is afgelopen. Reageren, mocht er dan iemand mailen. Misschien naar het postkantoor om het op de post te doen. Allemaal gedoe! Daarnaast zie ik dus gewoon geen geld in dingen die dat blijkbaar wel waard zijn.

Conclusie: ik heb de bestek-zegels die ik had maar weggegeven aan die vriendin van mij… Ik vrees dat ik geen keiharde Marktplaats business woman ga worden.

Facebook Comments

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Channa 25 januari 2016 at 06:10

  Oooh zegels en kortingsbonnen verkopen via Marktplaats. Ik vind het verschrikkelijk, waarom held verdienen aan iets wat je gratis krijgt. Ze vragen soms serieus echt de hoofdprijs, nou ik geef ze wel lekker weg. Krijg ik een veel beter gevoel van!

  De irritatie dat mensen wel bieden maar niet reageren die ken ik, heel vermoeiend!
  Channa onlangs geplaatst…Netflix favorieten & wat je niet mag missen!My Profile

  • Reply Ilse van Kreanimo 26 januari 2016 at 09:10

   Wel dat vind ik dus ook!
   Ik geef de mijne ook gewoon weg. 🙁
   Pfffff waar gaat het naartoe zeg.
   Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Over 10 jaar …My Profile

 • Reply Volgmama 25 januari 2016 at 07:56

  Ja ik zou ook geen zegeltjes kunnen verkopen haha.
  Volgmama onlangs geplaatst…Gastblog | Moeke Nijn over wiegendoodMy Profile

 • Reply Charlotte 25 januari 2016 at 08:42

  Haha ik ben net zo’n kneus! Ik heb geloof ik nog nooit iets verkocht via marktplaats en ook zelden iets zelf gekocht (ik hou niet zo van tweedehands hihi)
  Charlotte onlangs geplaatst…De onzekerheden van een vrouw…My Profile

 • Reply Saskia 25 januari 2016 at 09:11

  Haha ik ben net zo hoor. Ik zou eigenlijk best veel dingen kunnen verkopen op marktplaats maar ik ben er eigenlijk gewoon te lui voor haha.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Wandelen, knutselen & pyamadagMy Profile

 • Reply Angela Lodder 25 januari 2016 at 09:15

  Haha hier nog een kneus! Heerlijke blog, want zo voel ik het ook wat marktplaats betreft. Ik ben fan van facebookgroepen en met name die van bij ons in de buurt. Dat gaat super. Maar ff serieus, zegels verkopen?! Hier belanden ze ook altijd in de prullenbak en via facebook worden ze vaak gratis weggegeven aan mensen 😉
  Angela Lodder onlangs geplaatst…Ik ga nooit…. zeven bekentenissen over het moederschapMy Profile

 • Reply Wilmaaa 25 januari 2016 at 09:31

  Hihi mijn schoonmoeder is een echte die-hard 😉 Ik ben er ben ik bang ook te lui voor, maar ik koop ook wel eens kortingsbonnen 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Groot nieuws | Yarah kan lopen!!My Profile

 • Reply Marguerita 25 januari 2016 at 10:46

  Nou gratis gekregen zegels verkopen gaat ook wel heel erg ver… Ben zelf ook niet zo’n fan van marktplaats, teveel gedoe. Doe mij de lokale ruilsites maar 🙂

 • Reply Bregje 25 januari 2016 at 11:11

  Haha bij mij loopt t ook nooit zo soepel, dus kies ik ook voor de makkelijke weg: naar de kringloop!
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van…NicoleMy Profile

 • Reply jodi - liefthuis 25 januari 2016 at 16:46

  Het gaat vooral om een goede zoekterm. Maar soms verkoopt iets gewoon niet, wat ik ook niet snap. Een suf shirtje verkoopt zo en een super stoere broek blijft er maar op staan. Heel gek, geen touw aan vast te knopen.
  Het kopen van spullen van Marktplaats, ben ik wel heel erg goed in haha
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Pinterest perfect op Pinterest lie?My Profile

 • Reply Nesrin 25 januari 2016 at 16:46

  Ik heb een hekel aan MP. Zegels kopen en verkopen via MP? Dit is nieuw voor mij, gelukkig spaar ik die zegels niet haha.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #4My Profile

 • Reply Nathalie 25 januari 2016 at 20:51

  Toevallig dat ik nu (al een aantal weken) bezig ben met blikken speelgoed van mijn moeder om dat te verkopen… maar wat een klus, bah! Niet mijn ding, ik weet weer precies waarom ik niets verkoop via marktplaats en nog liever alles weggeef.

  Dat er zegeltjes en dergelijke verkocht en gekocht worden via marktplaats verbaasd me, dat zijn dingen die ik niet eens zou bedenken inderdaad!
  Nathalie onlangs geplaatst…Afvallen, lijnen op dieet – 01.2016My Profile

 • Reply Hanna 26 januari 2016 at 16:55

  Hahahaha ik ben super blij met mijn messenblok 😛

 • Reply Mona - Vandaagismooi.nl 27 januari 2016 at 11:35

  Hahaha oh wat erg! Nee zegels geef ik eigenlijk ook altijd weg aan vrienden en familie. Maar alles wat verder verkoopbaar is (kleding, meubels, boeken) zet ik toch vrij snel op marktplaats en als ik het niet verkoopbaar vind geef ik het weg aan mensen die er wel wat mee kunnen.
  Werkt al jaren prima 😀
  Mona – Vandaagismooi.nl onlangs geplaatst…Hippe comfy kleding combinatiesMy Profile

 • Reply Kinderen - Wat bewaar je allemaal? - Everyday-Life 31 januari 2016 at 06:03

  […] drie groepen: bewaren voor als er ooit nog een kindje komt, bewaren want ik wil het verkopen via Marktplaats en de doos met kleertjes die weg kunnen. Nu weet ik helemaal niet of Spencer ooit een broertje of […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Wij vierden Spencers eerste verjaardag met Partyzz.nl!

  Onlangs werd ons zoontje 1 jaar. Zijn verjaardag zelf viel op een maandag. We besloten om de families uit te...

  Sluiten