Persoonlijk

Mijn vijf slechtste beauty gewoonten

29 augustus 2016

Ondanks dat ik gek ben op make-up en verzorgingsproducten, zijn er in de loop der jaren nogal wat slechte gewoonten ingeslopen. Vandaag ga ik met de billen bloot en bespreek ik mijn vijf slechtste gewoontes met jullie.

Mijn make-up er niet afhalen voor het slapen gaan

Sja, hier maak ik me dus geregeld schuldig aan. Het is eerder een uitzondering dan regel als ik het er wél afhaal. Heel slecht, ik weet het. Blijkbaar is je huid ’s nachts bezig met het vernieuwen van cellen en dat kan dus niet met make-up op. Oops. Hier moet ik echt verandering in brengen, maar vaak vergeet ik het gewoon en denk ik er pas aan als ik al in bed lig. En om dan weer uit je warme bedje te gaan, is ook weer zo wat. Of als ik ’s ochtends op sta en in de spiegel kijk en eruit zie als een panda word ik er weer aan herinnerd dat ik misschien de avond ervoor mijn make-up eraf had moeten halen.

Mijn make-up te lang gebruiken

Ik heb heus wel eens ergens gelezen dat je make-up producten maar een bepaalde tijd kunt gebruiken en je dus geen jaar dezelfde kunt gebruiken. Sterker nog, je kunt mascara maar 3 maanden gebruiken heb ik voor deze blog opgezocht. Ouch. Nou daar houdt ik me dus niet aan. Ik heb wel 4 mascara’s die volgens mij ook allemaal open zijn. En ik heb geen idee hoe lang die al open zijn. Maar dat het langer is dan 3 maanden weet ik wel. Slecht, slecht, slecht!

Ik maak mijn make-up kwasten niet vaak genoeg schoon

Ik gebruik verschillende kwasten elke dag voor mijn make-up. Die zou ik dus eigenlijk dagelijks schoon moeten maken met speciaal spul daarvoor. Nou, dat doe ik dus niet. Sterker nog, ik heb geen eens speciaal spul om kwasten te reinigen. Ik maak ze wel eens schoon hoor, om de zoveel tijd, maar dat is dan gewoon onder de kraan. Ook moet je de kwasten blijkbaar niet in een vochtige badkamer achterlaten, dat is vragen om bacteriën. Drie keer raden waar ik mijn kwasten altijd achterlaat…..

Elke dag mijn haar wassen

Hier heb ik al eens een hele blog over geschreven. Ik was elke ochtend mijn haar. Als ik dat niet doe, dan voelt het gewoon zo vies en vet. Ik weet dat dat deels komt door het dagelijks wassen, maar ik vind het gewoon zo lastig om er vanaf te komen. Ik voel me gewoon echt een stinkende, plakkerige zwerver als ik niet mijn haar hebben gewassen. Heel slecht, maar het lukt me niet om er vanaf te komen.

Slechte beauty gewoonten

Te heet douchen

Dit is dus helemaal niet goed voor je huid. En ik doe dit dus elke dag. Ik douche op de allerwarmste stand die onze douche heeft. Anders heb ik het gewoon koud! En van dat warme douchen, droogt je huid dus uit. Schijnbaar is het ook zo, dat als je wat kouder doucht, je lichaam daarna langer fris blijft, omdat je poriën door de kou sluiten.

Dat waren al mijn bekentenissen! Doe ik ook nog iets wel goed? Ja, gelukkig wel! Zo heb ik mijn hele leven nog geen sigaret gerookt dus dat spaart mijn huid weer. Ook ga ik zelden tot nooit in de zon vanwege mijn Lupus en dat is dus ook goed voor mijn huidje. Ook drink ik geen alcohol.

Welke slechte beauty gewoonten hebben jullie?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Merel 29 augustus 2016 at 05:31

  Ai, kwasten schoonmaken? Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er speciaal spul voor bestond. En make-up gebruik ik ook veel te lang naar de officiële maatstaven.

  Mijn slechte gewoonte: ik smeer me lang niet altijd in wanneer ik de zon in ga. Niet best.
  Merel onlangs geplaatst…In het zonnetje: Charlotte van Aukjes WereldMy Profile

 • Reply Nicole 29 augustus 2016 at 05:36

  Ik herken veel dingen haha. Mijn mascara is al twee jaar oud geloof ik, maar hij doet t nog dus waarom weggooien 😂 En make up afhalen vergeet ik ook vaak al denk ik er steeds vaker aan 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Steptember – bewegen voor een ander!My Profile

 • Reply Channa 29 augustus 2016 at 05:56

  Dat van de mascara’s wist ik niet eens, haha. Je snapt dus wel dat ik mij daar dus ook echt niet aan houd. Oeps 😉
  Channa onlangs geplaatst…Neemt onze 4-jarige ons nou in de zeik?My Profile

 • Reply Simone 29 augustus 2016 at 06:18

  Oh ik ga ook veel te vaak slapen met mijn make up er nog op. En mijn mascara ligt ook al veel te lang open. Tijd voor nieuwe.
  Simone onlangs geplaatst…Waar word ik blij van?My Profile

 • Reply Lilian 29 augustus 2016 at 07:05

  Er zijn er een aantal die ook mij slechte gewoontes zijn, zoals de mascara langer gebruiken, make-up er in de avond niet afhalen en mijn haar te vaak was. Dat gevoel ken ik maar al te goed! Wat ook een slechte gewoonte van mij is is de oogschaduw doosjes open bewaren. Niet allemaal maar van sommige zijn het dekseltje eraf. Moet ze eigenlijk weggooien maar vind het zonde en ze zijn zo fijn.
  Lilian onlangs geplaatst…Twijfels over het overstappen naar het peuterbedMy Profile

 • Reply Dascha 29 augustus 2016 at 07:55

  Oh, ik maak mijn make-up kwasten ook niet vaak genoeg schoon. Oeps haha!

  Love,
  Dascha

 • Reply Elles 29 augustus 2016 at 08:22

  Hier nog iemand die haar make-upkwasten te weinig schoonmaakt. Ze zeggen ook dat je je oogschaduwkwasten meteen schoon moeten maken na gebruik. Nou ik gebruik 10 verschillende kleuren voordat ik ze schoonmaak.
  Liefs,
  Elles

 • Reply Jessica 29 augustus 2016 at 08:53

  Ik herken wel veel dingen, behalve mijn haar elke dag wassen. No Way ik begin er gewoon niet aan haha… Ik heb heel dik haar en eer dat dat droog is, ben ik 2 dagen verder hahaha… 😛 Mijn haar wordt gelukkig ook niet heel snel vet, ik was het om de 3 dagen ongeveer.
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – Outfits van een zakenvrouwMy Profile

 • Reply Ramona (Kijk, mama!) 29 augustus 2016 at 08:59

  Haha, alle punten die je beschrijft, daar voldoe ik ook aan! No worries! Ik kom geloof ik niks tekort.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…Spierpijn! Ik ben weer begonnen!My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 29 augustus 2016 at 09:17

  Nou ik had de laatste tijd dus best een kraterhuid dus ik ben overgegaan naar een grondig reinigingsritueel in de avond :’)
  de rest doe ik ook gewoon, behalve elke dag wassen. Dat is 1x in de drie dagen. De overige dagen gebruik ik alleen conditioner anders kom ik die schapenbos van mij niet door :’)

 • Reply Bregje 29 augustus 2016 at 09:30

  Het lukt me aardig om mijn makeup eraf te halen de laatste tijd, maar nog niet structureel! Mijn mascara’s vervang ik wel elke drie maanden, maar da’s omdat ze dan op zijn 😂
  Verder draag ik vaker een paar dagen geen makeup, wordt mijn huid heel blij van, dus das dan geen slechte gewoonte 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Breg blogt in 2016: een updateMy Profile

 • Reply Nienke 29 augustus 2016 at 10:36

  Heel herkenbaar! Eerst haalde ik mijn make up er echt amper af maar gelukkig let ik er steeds meer op, haha. Daarnaast let ik echt niet op qua de drie maanden mascara gebruiken en maak ik mijn kwasten ook veel te weinig schoon. Oeps. Liefs,

 • Reply Fenna 29 augustus 2016 at 11:11

  Kwasten wassen… tsja dat zou wel vaker kunnen gebeuren hier haha. Ook liggen ze gewoon in de badkamer.. oeps.
  Met make-up op slapen kan ik dan weer echt niet, ik irriteer me dan aan mijn mascara.
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Sushi bowlMy Profile

 • Reply Astrid 29 augustus 2016 at 11:32

  Haha! Herkenbaar hoor. Al vergeet ik nooit mijn make-up eraf te halen. Wel maak ik me schuldig aan slecht kwastenwasgedrag 😉
  Astrid onlangs geplaatst…IkhouvanBeauty bestaat een half jaar!My Profile

 • Reply Kirsten 29 augustus 2016 at 12:09

  Ik kruip ook wel geregeld in bed met mijn make-up nog op mijn gezicht & ook producten worden veel te lang gebruikt. Oh ja, en die kwasten schoonmaken doe ik maximum 4x per jaar (te weinig dus!). Hmm, blijkbaar moet er aan mijn verzorging ook nog wat gebeuren…
  Mijn goede voornemen is telkens om mijn gezicht ’s ochtends te reinigen, maar het gebeurt eigenlijk vrijwel nooit. Al moet ik zeggen dat ik de laatste dagen het al een paar keer gedaan heb 🙂
  Kirsten onlangs geplaatst…Hoe we de opvang van Lenne regelenMy Profile

 • Reply Malou 29 augustus 2016 at 13:51

  Hahaha heel herkenbaar. Ik haal mijn make-up er ’s avonds wel af, maar de rest ken ik 😉
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #171; warmte en dorpsfeestMy Profile

 • Reply Robin Valentine 29 augustus 2016 at 14:19

  Mijn haar elke dag wassen maak ik mij ook schuldig aan, oops! Make-up afhalen doe ik wel alhoewel ik wel snap dat je soms mascara ofzo vergeet..

 • Reply Janine 29 augustus 2016 at 14:23

  Haha sommige punten erg herkenbaar! Ik haal elke avond mijn make-up er wel af maar mijn kwasten maak ik niet vaak genoeg schoon en douch vaak ook te heet 🙈
  Janine onlangs geplaatst…Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | SkincareMy Profile

 • Reply Charlotte 29 augustus 2016 at 19:39

  Haha ik was mijn kwasten ook zelden… best vies als je er over nadenkt eigenlijk haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Ask me anything!My Profile

 • Reply gea 29 augustus 2016 at 19:50

  Wel echt herkenbaar! Make-up te lang gebruiken, heb ik ook zeker veel.
  gea onlangs geplaatst…Outfit / zwarte maxi dress en bruine detailsMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 29 augustus 2016 at 21:39

  Herkenbaar artikel!! Ik douche ook veel te heet en was ook iedere dag mijn haar. Slechte gewoonte, maar zie er maar eens van af te komen haha
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Series op Netflix – 6 minder bekende series die je moet zien!My Profile

 • Reply Nina Simplynspecial 29 augustus 2016 at 22:39

  Leuk stukje, heel herkenbaar ook 😉 Het kwasten wassen blijft een dingetje hoor..

 • Reply Yvonne 30 augustus 2016 at 08:02

  Hier schreef ik ook eens een artikel over. Ook ik waste mijn haar iedere dag. Sinds kort niet meer. Ik deed het dan de tweede dag in een staart. Dan viel de vette haren minder op. En nu is mijn haar gezonder en minder snel vet😊

 • Reply Yvonne 1 september 2016 at 21:29

  Ik vraag me altijd af waar mensen toch de tijd (en zin!) vandaan halen om elke dag hun haren te wassen (en föhnen, stylen…pfff). Ik heb mezelf aangeleerd dit ongeveer eens in de 5-6 dagen te doen. Ze zijn dan echt niet heel erg vet en stinken ook niet. Dat zit allemaal in je hoofd 😉 Tenzij je héél weinig haar hebt, dan begrijp ik het.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Opvoeddilemma’s! – Hoe ga je daarmee om?

  Opvoeden. Elke ouder doet het op zijn of haar manier. Ik denk dat elke ouder weer anders omgaat met bepaalde...

  Sluiten