Persoonlijk

Zijn online vriendschappen echt?

9 december 2015

Waar we vroeger nog nieuwe mensen ontmoetten op school, een sportclub of in de kroeg, is het tegenwoordig veel normaler om online mensen te ontmoeten. Het is nu eenmaal makkelijker, je kunt bij wijze van spreke in je kanariegele onesie achter de laptop kruipen en op zoek gaan naar nieuwe contacten. Ook is het makkelijker om gelijk iemand te vinden met dezelfde interesses als jij. Hoe vind je tenslotte in het echt ook iemand die roze bloempotjes met glitters verzamelt? Ga online naar een bloempotjes-forum en kans dat je snel beet hebt.

T1NUHZ0SU7

Tegenwoordig gaat het zo snel, je ontmoet elkaar online, stuurt misschien wat berichten via social media heen en weer, wisselt nummers uit en voor je het weet heb je een open whatsapp-verbinding met elkaar en gaat het over veel meer dan roze bloempotjes met glitters. Soms vertel je jouw online vrienden misschien wel sneller iets, omdat het toch anoniemer is, of omdat diegene verder van de situatie afstaat. Nu is het gevaar natuurlijk wel dat mensen zich online anders voordoen dan ze zijn, en dat je die dag op het bloempotjesforum misschien wel keihard gecatfished bent.  Als je elkaar dagelijks spreekt een tijd lang, al heb je elkaar nog nooit ontmoet, is de vriendschap dan echt?

Contacten

Zelf heb ik veel mensen online ontmoet. Van toen ik 16 was op een forum voor musicalfans, tot mede-gamenerds in World of Warcraft. Ik ben zelfs een keer naar Engeland gegaan om daar een stel mensen te ontmoeten die ik in het spel had leren kennen. Aan al mijn online avonturen heb ik waardevolle vriendschappen over gehouden. Mensen die nu ook deel uitmaken van mijn ‘echte’ leven. Sinds ik blog heb ik een aantal geweldig leuke meiden ontmoet met wie ik heel veel contact heb. Ik heb ze nog niet allemaal in het echt ontmoet helaas, maar toch zijn ze een waardevolle toevoeging.

Conclusie

Dus zijn online vriendschappen echt? Ja, voor mij wel. Zo beginnen sommige vriendschappen wel in elk geval. Sowieso is het denk ik echt, als jij dat zo ervaart.

Hebben jullie veel vriendschappen die online zijn begonnen of nog steeds alleen online bestaan?

Facebook Comments

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Wilmaaa 9 december 2015 at 06:50

  Ik denk als je een goede onzin vriendschap hebt dat je toch een keer wilt gaan afspreken 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik wil ook gezond zijn #2My Profile

 • Reply Wilmaaa 9 december 2015 at 06:51

  Oeps, onzin = online. #jemobieldoetsomsraredingen
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik wil ook gezond zijn #2My Profile

 • Reply Nicole 9 december 2015 at 07:09

  Mijn meest dierbare vriendinnen heb ik online ontmoet!
  Zelfs iemand hier uit het dorp waar ik bevriend mee ben heb ik door mijn blog ontmoet omdat zij me begon te volgen daar toen ik net verhuisd was..
  Maar online verwaterd ook wel sneller. Dat wel.
  Nicole onlangs geplaatst…Yes! Ik mag weer autorijden..My Profile

 • Reply Jeanine 9 december 2015 at 07:25

  Online heb je toch meer “keus” en kom je wellicht mensen tegen met gedeelde interesses. Ik heb al doe ik het nog niet zo lang ook al zoveel lieve meiden online leren kennen. Daar deel ik soms meer mee dan met min echte vriendinnen. Maar de offline vriendinnen die ik heb zijn me ook super dierbaar en zou ik nooit zonder willen.
  Jeanine onlangs geplaatst…Tinder in real life, een kerstboom uitzoekenMy Profile

 • Reply Linda 9 december 2015 at 07:46

  :* Ik hou ook van jou hoor :p
  Linda onlangs geplaatst…Kerst Cadeau inspiratie: Pinkie pie taartenfeest spel – Feest je mee?My Profile

 • Reply Bregje 9 december 2015 at 07:55

  Ik heb online ook veel lieve mensen leren kennen in de afgelopen jaren en het toeval wil dat jij er één van bent, da’s leuk hè! X
  Bregje onlangs geplaatst…Als je hoofd overstroomt….My Profile

 • Reply Channa 9 december 2015 at 08:10

  Ook hier online een heleboel leuke mensen leren kennen, dus daar kunnen absoluut leuke vriendschappen uit ontstaan! 😉 Het is alleen jammer dat er ook mensen met minder leuke intenties online te vinden zijn…. hoop dat ik die nooit hoef tegen te komen!
  Channa onlangs geplaatst…Hello Fresh: Trash or Fresh?My Profile

 • Reply Charlotte 9 december 2015 at 08:18

  Jaaaahh ik ben ook zo blij met jou/jullie! X
  Charlotte onlangs geplaatst…Alleen op het schoolpleinMy Profile

 • Reply Michelle 9 december 2015 at 11:13

  Ik heb al heel wat mensen ontmoet via internet en het kunnen echt wel goede vriendschappen worden. Alleen vind ik wel altijd dat het zo awkward is om iemand van internet te ontmoeten omdat je altijd een ander beeld hebt bij die persoon.

 • Reply Eline 9 december 2015 at 11:20

  Ja! Ik heb mijn beste vriendin via Facebook leren kennen (nadat we elkaar via een forum van de LOI hadden gevonden). We deden toen dezelfde studie, en toen we eenmaal begonnen met kletsen zijn we nooit meer gestopt 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Help! Waar laat ik al dat speelgoed?!My Profile

 • Reply fabian 9 december 2015 at 11:28

  Ben het helemaal met je eens. Zelf heb ik ook een paar vrienden/vriendinnen ontmoet via internet en soms heb je juist met hun veel betere gesprekken dan mensen die je dagelijks ziet. Dit komt denk ik inderdaad door wat jij zei. Mooi blog trouwens, want vaak word er veel te slecht over gedacht
  fabian onlangs geplaatst…December (tag)My Profile

 • Reply Lifesabout 9 december 2015 at 12:25

  Ik heb ook hele lieve mensen leren kennen, waaronder jou 😉
  Ze zijn echt denk ik ja en ook meer van deze tijd. Al vind ik mensen in real life zien veel leuker natuurlijk.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn toekomst in een envelop.My Profile

 • Reply Sabine 10 december 2015 at 03:42

  Ja zeker voor mij ook! Heb met name door het bloggen veel mensen ontmoet en met een paar daarvan heb ik echt een mooie band opgebouwd. Ik vind dat net zo waardevol eigenlijk.
  Sabine onlangs geplaatst…Fotoblog: de Nacht van de KaarsjesMy Profile

 • Reply Hanna 10 december 2015 at 15:24

  Ik ken wel mensen via online maar eigenlijk al mijn echte vriendinnen zijn meiden die ik niet via het internet ken. Maar ik denk dat het zeker kan werken!
  Hanna onlangs geplaatst…Drie vriendinnen in gesprek over baby’s en bevallenMy Profile

 • Reply Inez 10 december 2015 at 22:40

  Ik heb zelf eigenlijk helemaal geen online vriendschappen… ook nooit echt gehad eigenlijk.. Maar ik denk inderdaad dat een écht goede online vriendschap sowieso wel verandert in een offline vriendschap. Je wilt je nieuwe vrienden toch ook in het echt ontmoeten zou ik denken? En in deze tijden is ’t internet inderdaad een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  8 tips – Wat te doen tegen een snurkende man?

  Ik houd heel veel van mijn man, echt waar. Maar er zijn van die momenten, dan kan ik hem echt...

  Sluiten