Persoonlijk

Op vakantie zonder kind? Niets voor mij!

10 mei 2016

Misschien is het het mooie weer, misschien komt het omdat de zomervakantie er bijna aan komt en we net een vakantie achter de rug hebben. Ik weet het niet. Hoe dan ook, ben ik de afgelopen tijd vaak beland in een discussie over op vakantie gaan zonder kind(eren). Mijn standpunt is duidelijk; dat lijkt mij helemaal niet leuk.

family-591581_1920

Alleen op vakantie?

Ik snap wel dat je zonder kind(eren) veel meer vrijheid hebt op vakantie en andere dingen kunt doen. Een kind brengt nu eenmaal veel rompslomp met zich mee (alleen al al die spullen!!) en je kunt – vooral met jongere kinderen – niet zomaar gaan en staan waar je wil. Daar gaat toch wat planning aan vooraf, om de slaapjes en de voedingen van een kindje heen. En dat is niet heel praktisch. Maar mij lijkt het juist zo leuk om nu de wereld (opnieuw) te gaan verkennen mét kind! Het lijkt me heerlijk om alles nu met hem opnieuw te beleven. Één van de leuke dingen van ouder zijn is,  vind ik, dat je zelf ook weer kind kunt zijn. Dat wordt dus aankomende zomer zandkastelen bouwen en van de glijbaan in het zwembad! Kan allemaal weer, als je geen kind hebt staan mensen je toch raar aan te kijken als je als volwassene een zandkasteel zit te bouwen 😉 Kortom; het lijkt me gewoon  heel gezellig om met Spencer erbij op vakantie te gaan. Daarom gaat hij aankomende zomer gewoon drie weken met ons mee naar Toscane. Dan maar meer kinderdingen doen en minder bezienswaardigheden bezoeken die ik anders zou willen zien. Goede reden om nog een keer terug  te gaan toch?

sandburg-391265_1920

Gemis

Daar komt overigens nog wat anders bij. Ik zou Spencer ZO MISSEN als we zonder hem op stap zouden gaan. Een weekendje met een vriendin zou ik nog wel trekken misschien, maar echt een week of zelfs meerdere weken zonder onze kleine boef zou ik heel moeilijk vinden. Misschien komt dit omdat hij pas 16 maanden is. Ik hoor toch best veel moeders om mij heen die wel zonder kinderen op vakantie zouden kunnen gaan of ook gewoon gaan. Wellicht denk ik hier over een paar jaar heel anders over en pak ik lachend mijn koffers. Maar nu: op vakantie zonder kind? Nee, niets voor mij!

Zouden jullie op vakantie gaan zonder kind(eren)? Of zijn jullie dit misschien al wel eens geweest?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Channa 10 mei 2016 at 06:23

  Oh no! Dat trek ik heel slecht, zou na een dag al gek worden. Daarnaast zou ik mij kapot vervelen vermoed ik, niks voor mij. Wellicht over 10 jaar, maar nu sowieso niet!
  Channa onlangs geplaatst…100% suikervrij voor kinderen + WINACTIEMy Profile

 • Reply Nicole 10 mei 2016 at 06:41

  Ik zou een weekend weg of een kleine week weg echt wel willen zonder kind. Meerdere weken niet, dat lijkt me niets.
  Nicole onlangs geplaatst…Toen en nu: wat een verschil!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 10 mei 2016 at 07:40

  Ik ben wel eens een dagje op de fiets weggegaan met 1 overnachting. Mijn man bleef dan thuis. Maar toen waren ze al wat ouder. Anders liever niet.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Opinieland: laat jouw stem horenMy Profile

 • Reply Charlotte 10 mei 2016 at 10:19

  Echt een vakantie denk ik niet, een weekend weg wel. Dan mis ik Aukje echt wel hoor, maar het is ook heel erg fijn om even nergens op te hoeven letten en gewoon je eigen ding te kunnen doen.
  Charlotte onlangs geplaatst…Lief! liever, liefst!My Profile

 • Reply Lilian 10 mei 2016 at 15:35

  Twee dagen zou ik net redden, alleen als haar vader dan thuis blijft. Maar dan zou ik wel een goede reden moeten hebben, want ik vind het met kind ook veel leuker.

 • Reply Angela - Mama met passie 11 mei 2016 at 07:28

  Nope dat zouden wij ook echt niet doen! Afgelopen zondagmiddag waren we een paar uurtjes varen met mijn zwagers en schoonzussen en Naomi was bij opa en oma. Gek om echt iets met zijn tweeën te doen (dat doen we dus bijna nooit haha). Tegelijkertijd was het natuurlijk genieten, maar halverwege hebben we aangemeerd en geruild van plaats, zodat wij weer bij Naomi konden zijn en mijn schoonouders van de boot konden genieten. Een nachtje omdat we ergens heen moeten zoals een bruiloft: ja. Een heel weekend zou ik nu al niet willen, wie weet denk ik daar over een aantal jaar anders over, maar voor nu dus echt niet 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: Fenna (3) dochtertje van Susanne heeft leukemieMy Profile

 • Reply Wilmaaa 11 mei 2016 at 10:35

  Ik heb één keer een overnachting gedaan zonder Yarah en wat heb ik haar toen al gemist, dus nee een vakantie zou ik echt nooit doen 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Blijf van mijn kind af!My Profile

 • Reply Nathalie 11 mei 2016 at 21:01

  Nee, ik zou het niet kunnen en willen…
  Een nachtje weg samen of met een vriendin is leuk, maar een week zonder kinderen… geen optie!

  De meisjes mogen met opa en oma mee op vakantie, maar nee… ik wil ze niet zo lang missen.

 • Reply Maaike 14 oktober 2016 at 12:34

  Helemaal mee eens! Ik zou mijn zoontje zo missen dat ik echt niet van de vakantie zou genieten. Mijn man is overigens net zo. Ons zoontje is nu 3 en een half en we zijn welgeteld één keer samen een nachtje weg geweest. (Dit komt overigens ook omdat wij hier geen familie hebben en het dus niet zo gemakkelijk te regelen is.) De ochtend erna gingen we zo snel als het kon weer naar huis en waren zo blij als een kind hem weer te zien, hihi.
  Maaike onlangs geplaatst…Crema de calabaza (pompoensoep)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  GESLOTEN – Winactie! Win chocolade van Tony Chocolonely & Johnny Doodle

  Ach, ik dacht ik knal er gewoon  nog een heerlijke winactie tegenaan. En wát voor één! Je kunt namelijk chocolade...

  Sluiten