Persoonlijk

Ik ben social media moe

24 mei 2016

Sja, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben een beetje social media moe. Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat, ik kan het allemaal niet meer bijhouden. Als ik ergens ben, of wat leuks meemaak, dan moet ik eraan denken om het even te twitteren, even een foto op Instagram en natuurlijk even een update op Facebook zetten. En daar denk ik dus niet meer zo vaak aan. Ik weet ook niet of ik daar (nog) wel zin  in heb.

FOMO

Het is een soort verslaving natuurlijk; social media. En FOMO (fear of missing out) ligt op de loer. En geloof me, ik ben daar zeker gevoelig voor. Daarnaast heb ik ook nog een blog en wil ik dus graag dingen daarvan delen op mijn social media. Het moet ook wel, wil je bezoekers krijgen 😉 Ik heb dan ook Twitter, Facebook. Snapchat (everyday-lifenl) en Instagram. Maar ik merk dat ik de laatste tijd er steeds minder zin in heb. Sowieso is Twitter nooit mijn medium geweest. Ik vind het vaak een te grote vergaarbak van negativiteit, op de één of andere manier is de drempel daar heel laag voor mensen om het met elkaar aan de stok te krijgen. Ik vind Twitter eigenlijk alleen leuk tijdens hele grote TV-programma’s (het songfestival!) of als je een vraag hebt. Dan is het een ideaal en snel en ook heel grappig medium. Nadeel is van als je slechts sporadisch twittert zoals ik, dat je niet echt een groep volgers hebt en er dus niemand echt op zit te wachten als je opeens wat tweets de wereld instuurt haha 😉 Ik doe dan soms wel mijn best om te twitteren, maar het komt er gewoon niet van.

Instagram

Instagram vond ik een half jaar geleden nog helemaal geweldig. Ik was helemaal gefixeerd op het krijgen van meer likes en gebruikte allerlei # tot ik een ons woog. Ik volgde allemaal mensen en vond het helemaal prachtig. En ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Ik vind het alleen leuk om de foto’s te zien van de mensen die ik echt ken of van de blogsters die ik echt dagelijks volg. Maar dat zijn er ongeveer tien. En om nou iedereen te ontvolgen vind ik dan ook weer zo wat. Daarnaast wil ik eigenlijk heel erg gaan minderen met het plaatsen van herkenbare foto’s van ons zoontje. Nu deel ik wel eens mijn blog op Instagram, maar daar is het eigenlijk het medium niet voor, ook omdat je daar niets kunt linken natuurlijk. Dus ja, waar plaats je dan foto’s van? Ik werk gewoon 32 uur per week, daar heb ik weinig over te Instagrammen.

Facebook en Snapchat

Die twee vind ik nog wel heel leuk. Facebook omdat bijna iedereen die ik ken Facebook heeft en ik het leuk vind om die mensen te volgen. Ondanks dat zet ik zelf niet echt vaak wat op Facebook. Snapchat omdat het lekker puur en onbewerkt is. Ik volg een handjevol blogsters en natuurlijk mensen uit mijn sociale leven en dat vind ik echt heel leuk om te kijken.

Dus ja! Wat nu? Stoppen met de rest? Dat vind ik ook weer zonde. Misschien is het een soort golfbeweging en vind ik het over een tijdje allemaal wel weer leuk. Of gewoon cold turkey overal mee stoppen en een nieuwe account maken en minder mensen gaan volgen. Dat is alleen misschien niet zo verstandig gezien mijn blog. Lastig!

Op welke social media zijn jullie actief? En zijn jullie wel eens social media moe?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Channa 24 mei 2016 at 06:22

  Ik snap het wel, het kost je een halve dag als je alles bij moet houden. Hier vooral actief op Facebook, Twitter af en toe en Instagram ook minder vaak. Snapchat us mijn ding niet dus daar doe ik sporadisch iets.
  Channa onlangs geplaatst…We gaan het even helemaal anders doen!My Profile

 • Reply Josan 24 mei 2016 at 06:36

  Je kan ook gewoon een periode minderen hoor. Ik plaats in het weekend ook minder omdat ik dan gewoon geen zin heb. Yes, I said it. Ik plaats alleen als ik wat wil.
  Josan onlangs geplaatst…Word jij ook zo lekker opgebouwd door bevallingsfoto’s?My Profile

 • Reply Leonie van Mil 24 mei 2016 at 06:48

  Ik herken het wel. Alleen zijn het bij mij periodes. Als ik heel druk ben, dan vind ik social media echt helemaal niet boeiend. Instagram vind ik zelf helemaal geweldig en verder gebruik ik twitter niet tot nauwelijks. Heel soms denk ik er weer even aan en dan gooi ik weer wat de wereld in. Ik gebruik het voornamelijk om mijn blog te promoten. Snapchat gebruik ik wel, maar alleen om anderen te volgen. Zelf gooi ik bijna nooit een verhaal op snapchat
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Even weer een kleine pauzeMy Profile

 • Reply Ceciel 24 mei 2016 at 07:14

  Goh, heel erg herkenbaar! Ik ben het ook een beetje moe en heb daarom gewoon besloten dat ik een account open als ik daar zin in heb! En ja, het klopt dat je dan minder volgers krijgt, inclusief reacties enzo maar ja, ik vind mijn REALLIFE toch ff wat belangrijker om aan deel te nemen. Ik merk wel dat ik golven heb dat ik wel weer heel actief ben omdat ik het gewoon even leuk vind. Ik heb mijn balans er in gevonden en dat geeft wel rust.

 • Reply MARIJKE 24 mei 2016 at 07:15

  Ik was een tijdje heel actief aan het twitteren tot ik een jaar geleden (ja echt zo laat pas) instagram ontdekte. Nu vind ik twitter ook niet zo leuk meer. Instagram daarintegen, groot fan! Op Facebook deel ik mn blog artikelen en krijg echt de meeste bezoekers via Facebook. Zeker een reden om het te blijven doen voor mij!
  MARIJKE onlangs geplaatst…5 euro maaltijd I Gezonde mie schotelMy Profile

 • Reply linda 24 mei 2016 at 07:42

  Herkenbaar…ik begon ook op alle kanalen die je noemt heel actief, maar inmiddels heb ik Twitter lekker laten gaan en plaats ik automatisch mijn blogs daar, that’s it.
  Snapchat vind ik ook leuk om een aantal mensen te volgen, inderdaad wat je zegt; lekker puur en simpel.
  Instagram en Facebook ben ik zelf het meest actief, en dat vind ik juist ook leuk, die ben ik gelukkig niet moe 🙂
  linda onlangs geplaatst…De nieuwe hype hier in huis: Angry BirdsMy Profile

 • Reply Birgit 24 mei 2016 at 07:43

  Ik kom maar ook niet aan het twitteren… Heb een account, al jaren, maar dan gooi ik 3 tweets de wereld in en dan weer maanden niet. Het is niet mijn ding. Net zoals Snapchat. Ik ben er niet heel fan van, zeg maar.
  Instagram en Facebook daarentegen juist weer wel.
  Birgit onlangs geplaatst…Kinderfeestje van SemMy Profile

 • Reply Charlotte 24 mei 2016 at 07:51

  Ik kan het ook het allemaal bijhouden hoor. Ik plaats als ik er zin in heb of als ik eraan denk. Dat is op mijn werkdagen veel minder dan de rest van de week, maar dat is dan maar zo…
  Charlotte onlangs geplaatst…Fails in mijn opvoeding?My Profile

 • Reply Bregje 24 mei 2016 at 07:57

  Heel herkenbaar! Ik vind Snapchat bijvoorbeeld heel leuk, maar heb geen zin om steeds alles vast te leggen. Mijn favoriet is Instagram, omdat je met foto’s veel kunt zeggen en ik heb er een fijne groep volgers en mensen die ik volg 😊
  Bregje onlangs geplaatst…FEEST!My Profile

 • Reply Nicole 24 mei 2016 at 07:59

  Ik ben juist niet zo actief op Facebook, tenminste niet zoals eerst. Twitter ben ik ook niet zo heel veel op, ook niet tijdens tv programma’s maar dat komt omdat ik vrijwel nooit tv kijk. Alleen 1x met songfestival ben ik erop geweest. Op zich leuk maar al dat afkraken vind ik niet zo mijn ding eigenlijk.
  IG zit ik nog wel op maar plaats ik echt niet a la minute de dingen en de ene keer ben ik met snapchat heel actief, de andere keer niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Gladskin tegen rosaceaMy Profile

 • Reply Neelke 24 mei 2016 at 08:26

  Ik snap het wel een beetje, ik kan soms ook niet zo goed tegen social media. Bij mij gaat het een beetje in vlagen. Twitter heb ik ook nooit zo begrepen eigenlijk. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt.
  Neelke onlangs geplaatst…Lezen | The Handmaid’s TaleMy Profile

 • Reply Hanna 24 mei 2016 at 08:52

  Ik ben wel actief maar soms heb ik ook dagen dat ik vrijwel niks deel. Ik kan wel elke dag een foto van m’n computer plaatsen maar dat slaat ook nergens op…
  Begrijp je dus wel goed.
  Hanna onlangs geplaatst…Daar word ik blij vanMy Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 24 mei 2016 at 09:13

  Op twitter zit ik nog niet zo lang, dat snapchat gedoe is precies niets voor mij.
  Instagram en facebook vind ik nog wel erg leuk!

  Ik probeer digital detox in te voeren af en toe!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Nooit genoeg Magformers!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 24 mei 2016 at 09:29

  Ik heb nooit zo goed begrepen wat er leuk was aan social media, dus doe ik er niet zoveel mee. Wel vind ik de Facebookgroepen leuk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…3 schoonmaakniveau’s: welk niveau haal jij?My Profile

 • Reply Shannon Sheila 24 mei 2016 at 09:37

  Ik denk soms ook wel van pfoeh, wat een dagtaak om het allemaal bij te houden. Maarja, ik heb ook weer hele leuke mensen door social media leren kennen die ik bijvoorbeeld op Instagram volg. Alleen al daarom zou ik minder makkelijk ermee kunnen minderen.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Blauw en blij met CatriceMy Profile

 • Reply jodi - liefthuis 24 mei 2016 at 18:56

  Heel herkenbaar, hoe leuk soms ook is het soms ook wel teveel. Is het reclame van een tv programma? Pak ik mn tel, echt belachelijk vind ik het. ook gaat mijn vinger bijna automatisch naar fb en instagram. Ik vind het soms heerlijk mn tel een avondje weg te leggen.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? – TAGMy Profile

 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm 24 mei 2016 at 20:13

  Ik snap je wel, op een gegeven moment ben je er de hele dag mee bezig. Ik gebruik alleen Instagram & Facebook
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Essie | Lente NagellakMy Profile

 • Reply Saskia 25 mei 2016 at 12:49

  Ik heb het een tijdje gehad dat ik social media moe was, maar dat is weer voorbij haha. Ik zit nu een fase dat ik het juist weer heel erg leuk vind 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Verjaardag Sophia én verjaardagsjurk!My Profile

 • Reply IJlien 25 mei 2016 at 14:15

  Ahw ja herkenbaar! Ik heb een paar maanden geleden mijn Facebook-gebruik verminderd tot af en toe eens liken en mijn blog-pagina. Ik gebruik het privé niet meer en heb alles eraf gehaald (was ook een klus trouwens haha!) Ik vind het heel leuk dat je op Snapchat zit en hoop je daar in elk geval te houden <3 maar kijk vooral waar je zelf blij van wordt 🙂
  IJlien onlangs geplaatst…HOE WERKT SNAPCHAT? * De basicsMy Profile

 • Reply Suus / babyisthenewblack.nl 25 mei 2016 at 15:38

  Ik snap wel wat je bedoelt met “het moe zijn” en herkende dat vooral met FB. Daar ben ik een hele tijd geleden mee gestopt en dat was heerlijk. Ik was gefixeerd geraakt om de tijdlijn door te scholen, deed dat haast onbewust via mijn telefoon. Daar wilde ik echt vanaf en daar komt nog bij dat ik net na de geboorte van Roos redelijk paniekerig was wat betreft het delen van foto’s aldaar.

  Inmiddels heb ik FB weer terug maar enkel en alleen omdat vrienden begonnen te klagen dat ze mij niet konden uitnodigen voor hun verjaardag etc, het beheren van mijn eigen pagina en die van klanten voor mijn werk, en omdat ik een hoop aankondigen van evenementen toch wel miste. Ik doe daar verder niets en op mijn telefoon zit het icoontje helemaal verstopt ergens ver weg op een tabblad waar ik niet veel kom. Dat werkt heel fijn!

  Snapchat en Twitter zijn mijn all time lievelings. Wat jij omschrijft over Twitter snap ik wel, dat had ik ook toen ik begon maar inmiddels heb ik echt zoveel geweldige mensen leren kennen via dit medium. Online maar óók offline. Er zijn zelfs waardevolle vriendschappen uitgerold. Ik snap dus wat je bedoelt, je moet een soort community voor jezelf opbouwen wil het de moeite zijn. Snapchat is te gek om de redenen die jij beschrijft. Puur, rauw en snel! LOVE IT! <3
  Suus / babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Deel jij je kind online?My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 25 mei 2016 at 15:44

  Ik herken het wel een beetje eerlijk gezegd. Mijn telefoon pak ik zo snel. Als Naomi wakker is, leg ik hem bewust weg. En dat zou ik in de avond ook meer moeten doen. Is mijn man ook blij haha. Ik heb snapchat, maar denk er simpelweg niet aan om alles vast te leggen. Ik doe het gewoon als ik er zin in heb. Wat betreft de pagina van mamametpassie.nl, die moet ik echt houden want 80% van mijn lezers komt daar vandaan.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: Wilma, mama van YarahMy Profile

 • Reply Simone 26 mei 2016 at 05:50

  Ik vind snapchat momenteel erg leuk! Voor mijn blog is social media heel belangrijk. Het grootste deel van het verkeer komt via Facebook binnen.
  Simone onlangs geplaatst…Judo, ballet of toch een mini-hockeystick?My Profile

 • Reply 10 hilarische tweets over kinderen! - Everyday-Life 4 juli 2016 at 05:00

  […] heb wel eens vaker verteld dat ik geen enorme fan ben van Twitter. Toch kan ik soms genieten van de hilariteit die mensen in 140 tekens weten te stoppen. Vandaag een […]

 • Reply De meest opvallende zoektermen #2 - Zo vonden jullie Everyday-Life! - Everyday-Life 9 augustus 2016 at 05:01

  […] snap het helemaal! Ik ben ook een beetje social media moe en hier schreef ik in mei een blog over. Mijn social media-moeheid is nog niet voorbij. Ik kijk nog […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zo bescherm je jouw kindje tegen de zon!

  Nog twee weekjes en dan zitten we lekker met z'n drietjes in de Toscaanse zon! Nou ja, ik zit in...

  Sluiten