Persoonlijk

Een tatoeage met de naam van je kind: doen of niet?!

5 februari 2016

Om de zoveel tijd komt het weer eens in me op dat ik een tatoeage wil. Meestal komen er twee thema’s terug: mijn (overleden) moeder en/of mijn zoontje. Ik ben inmiddels zo ver dat ik weet dat áls ik het doe, dat het op mijn onderarm/pols komt. Maar wat wil ik dan precies? En wil ik het eigenlijk überhaupt wel? Daar blijft het een beetje op hangen.

Ordinair?

Ik ben bang dat als ik het zou laten doen, dat het er ordinair uit ziet. Ik wil niemand beledigen, maar soms vind ik tatoeages er gewoon een beetje tacky uitzien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het moet dus wel stijlvol worden. En wat is dan stijlvol? Eerst wilde ik iets met de P (mijn moeder heette Paula) en een zeer creatieve vriendin van mij zou daar dan wat moois van maken. Een vlinder eromheen bijvoorbeeld, en de P zou daar dan het midden van vormen. Dat is er nooit echt van gekomen, en in de tussentijd ben ik zelf moeder geworden.

Bijzondere datum

Nu neig ik er meer naar om iets te doen met de naam van ons zoontje. Misschien simpelweg ‘Spencer’ laten tatoeëren. Ik kan natuurlijk ook zijn geboortedatum erbij doen: 4 januari. Maar 4 januari is ook mijn moeders sterfdag. Het is dus wel een dag die mijn moeder en mijn zoontje verbindt, maar ook een dag met een hele dubbele lading. En de sterfdag van mijn moeder is natuurlijk niet iets waar ik continu aan herinnerd wil worden. Het is al zo gek dat Spencers verjaardag ook op haar sterfdag valt.

Maar wat dan wel?

Allemaal gedachtes dus; maar echt concreet wordt het niet in mijn hoofd. Ter inspiratie struin ik dan maar Pinterest af, om te kijken hoe andere moeders het gedaan hebben. Hieronder enkele voorbeelden die mij aanspreken! Vooral die hartslag vind ik zelf héél mooi!!!

  

 

Hebben jullie tatoeages? Zo ja, wat voor een tattoos? Ik ben benieuwd!

Facebook Comments

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Channa 5 februari 2016 at 06:18

  Jaaaaa, ik heb onlangs besloten dat ik het infinity teken met de namen van de kinderen wil. Weet nog niet waar en ben nu nog op zoek naar een goede tatoeëerder? Best lastig!
  Channa onlangs geplaatst…Want iedere moeder wil toch ‘Een goed begin’?My Profile

 • Reply Charlotte 5 februari 2016 at 06:42

  Ik ben persoonlijk niet zo van de tatoeages, maar kan me wel heel goed voorstellen dat je iets mbt je kindje laat tatoeëren. Dan draag je hem/haar toch altijd bij je
  Charlotte onlangs geplaatst…Wauw! Zit er zoveel suiker in pakjes drinken?My Profile

 • Reply Priscilla 5 februari 2016 at 06:54

  Ik wil eigenlijk ook wel iets met de namen van mijn kindjes maar wat en waar? Geen idee nog!

 • Reply Joyce 5 februari 2016 at 07:39

  Ja ik begon met twee sterren op mijn pols, deze staan voor mijn overleden lieve opa en oma. Op diezelfde onderarm staat ook Luuk’s naam met zijn hartslag. Ik heb zoveel CTG’s gehad dat ik vaak een stukje van het papier meekreeg.
  Die arm wordt mijn “herinneringenarm”, daar is nog voldoende plek voor een volgend kindje en mijn ouders als ze overlijden… Tja sorry, daar denk ik wel eens over na 😉

  Mijn nieuwste aanwinst is een grote roos op mijn sleutelbeen/schouder. Dit is het begin van een sleeve, die ik in verschillende delen wil zetten.

  Ik vind mijn tatoeages niet ordinair, bij sommige andere wel, als een tattoo niet mooi gezet is, ziet het er al snel ordinair uit. Een goede tattoeerder vinden is wel echt een must.

 • Reply Nathalie 5 februari 2016 at 07:50

  Ja, heb er twee!
  Beide in het teken van de kinderen, eentje op mijn pols met de tekens van hun sterrenbeeld en op mijn rechterschouder een infinity met hun namen en een veer. Over die laatste heb ik bijna drie jaar gedaan om te denken hoe ik het wilde en de juiste persoon te vinden om te zetten.

 • Reply Kirsten 5 februari 2016 at 08:17

  Zelf heb ik geen tatoeages, maar vind het soms wel stijlvol. Het enige waar ik last mee heb, is met hoe die er binnen 40 jaar zullen als ik ouder ben en vol rimpels sta..
  Kirsten onlangs geplaatst…ByPictures #1My Profile

 • Reply Bregje 5 februari 2016 at 09:00

  Ik heb op mijn 21e een tattoo op mijn onderrug laten zetten, een kleintje. Jaa had je niet gedacht he?
  Soms denk ik nog weleens over iets op mijn pols, omdat ik dat zo’n mooie plek vind. Maar zolang ik nog niet weet wat ik dan zou willen komt het er toch niet van!
  Bregje onlangs geplaatst…Lieve moeder in de supermarkt…My Profile

 • Reply Bianca 5 februari 2016 at 09:02

  Ik heb de geboortebloemen van mijn kinderen op mijn armen.
  Ben er onwijs blij mee. Het ligt er niet te dik bovenop en is tegelijk een erg mooi plaatje. Ik heb nog meer tattoo’s maar die hebben niet allemaal een betekenis.
  Bianca onlangs geplaatst…100% Suikervrij; kan ik dat wel?My Profile

 • Reply Liess 5 februari 2016 at 09:38

  Ik heb een L achterin mn bek /bovenrug voor de naam Lotte, mn dochter.
  Ook heb ik een hartje op elke pols (bovenkant) voor mn dochter en nichtje.
  Een M & R op de binnenkant van mn rechterkolom voor mn ouders, en rond dezelfde pols een bloemenband.

  De binnenkant van mn linkerpols staat een teken wat lijkt op een snoepje, staat voor 3 fases van een vrouwenleven. ..

  Dan op beide sleutelbeen text : o amor e permanente en music is the answer.
  En een eend op mn enkel.

  Ben nog lang niet klaar haahah
  Liess onlangs geplaatst…30 weken alweer!My Profile

 • Reply Liess 5 februari 2016 at 09:39

  Ik vond de infinity met namen trouwens ook heel vet maar tegenwoordig zie je dat echt zo vreselijk veel.
  Liess onlangs geplaatst…30 weken alweer!My Profile

 • Reply Linda 5 februari 2016 at 09:58

  Ik heb nu 2 kleintjes , een eenhoorn op mijn bovenarm en een tribal (hart/vlinder) op mijn buik. Laatste is flink uitgerekt en vol straie door de zwangerschap. Ik wil er nog zeker 2.
  1 ter herinnering aan mijn moeder en 1 voor Elaiza. Maar dat duurt nog wel even voor die er komen.

 • Reply Angela Lodder 5 februari 2016 at 10:04

  Heb er zelf geen, maar ik vind de hartslag van je kindje op je pols wel heel gaaf! Maar wat doe je dan weer als er eventueel een tweede (derde, etc.) kindje komt? Ben benieuwd of je het uiteindelijk doet en wat dan 😉
  Angela Lodder onlangs geplaatst…Als eczeem je leven beheerst (2)My Profile

 • Reply Wendy 5 februari 2016 at 10:15

  Oei, ja ik heb 2 tattoo’s maar had er 3… ik heb er 1 weg laten laseren, wat echt heel mooi gelukt is: niks meer van te zien! Hij was niet mooi gezet en ja, daar loop je dan, haha. Ik twijfel heeeel erg of ik de tattoo op mijn rechter arm ook weg zou laten laseren, die staat er al 15 jaar op maar ben er wel klaar mee. Het is alleen zoveel pijnlijker en duurder dan het laten zetten… Ik heb nog wel met de gedachte gespeeld om de naam van mijn dochtertje te laten zetten maar wat als het niet mooi wordt?!
  Wendy onlangs geplaatst…Het gevaar van FundaMy Profile

 • Reply Lifesabout 5 februari 2016 at 10:27

  Ik heb geen tatoeages, manlief wel. Maar ooit wil ik er graag eentje en dan met de letters van Sarah en misschien ook van mijn broer. Alleen dan niet een tatoeage met SS (voelt zo ongemakkelijk, een ss-er). Mijn man zijn naam doe ik niet, want je weet niet of dat voor eeuwig is.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een beter mens door het moederschap.My Profile

 • Reply Sabine 5 februari 2016 at 10:51

  Ik heb er zelf 8 waarvan een memorial tattoo voor m’n vader. Met namen heb ik helemaal niks. Achter alle plaatjes die ik heb zit een herinnering of betekenis. Denk dat je beter daar op kan focussen. Voor m’n vader heb ik bijvoorbeeld een libelle met eronder geboorte en sterfdatum wat toevallig dezelfde datum is als de verjaardag van m’n neefje. Heel dubbel dus. Maar de libelle staat symbool voor loslaten maar ook groei. Wie weet komt het ineens in je op, niet gaan zoeken..dan zie je door de bomen het bos niet meer. Komt goed! Liefs

 • Reply Sabine 5 februari 2016 at 10:53

  Edit: ga aub geen trend tattoo laten zetten zoals een infinity symbool..heb je een idee, loop eens een shop binnen en laat het eens uittekenen, alleen als idee. Die gasten kunnen daar vast iets mee <3
  Sabine onlangs geplaatst…Fifties Style Wishlist 2016My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 5 februari 2016 at 11:11

  Ik vind tattoos spuuglelijk, en vrij ordinair. Ik vind het toch een soort verminking van je lichaam.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Pinata maken of kopenMy Profile

 • Reply Nesrin 5 februari 2016 at 11:14

  Ik ben geen fan van tatoeages maar ik snap wel waarom mensen dit doen.
  Ik moet altijd lachen om deze uitspraak:
  Whenever people ask me why I don’t have any tattoos I say to them, “Would you put a bumper sticker on a Ferrari?”
  Nesrin onlangs geplaatst…Bloggers Be Like tagMy Profile

 • Reply Malou 5 februari 2016 at 11:25

  Ik vind dit ook heel lastig.. Eigenlijk wil ik ook wel graag een tattoo met Nomi’s naam, maar ik weet niet zo goed wat. Die foto’s van Pinterest zijn wel heel mooi trouwens 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Shoplog voor Nomi en haar broertjeMy Profile

 • Reply Lilian 5 februari 2016 at 11:33

  Ik zeg altijd als je een tattoo met dierbare reden zet krijg je geen spijt! Zelf heb ik twee tattoo’s. Op mijn pols heb ik Never give up en in de binnenkant van mijn arm op de spierbal, een Chinese teken van vriendschap! Ik wil heel graag nog de naam van mijn zoontje, als ik deze laat zetten komt hij op het sleutelbeen. Ik ben heel benieuwd of je er eentje gaat zetten en wat het gaat worden! Ordinair vind in het tegenwoordig echt niet meer, je ziet er steeds meer mensen mee.
  Lilian onlangs geplaatst…Geen gratis plastic tasjes meerMy Profile

 • Reply Marjolijn 5 februari 2016 at 12:25

  Het ligt eraan wat en waar. Ik heb altijd gezegd dat ik niks ging laten zetten. Tot mijn neef vorig jaar december overleed. Totaal onverwacht. Ik heb een hartje laten tatoooeren aan de zijkant van mijn vinger. Zodat ik elke dag eraan herinnerd word dat ik van het leven moet genieten! Ik zou alles wat je heeeel veel voorbij op pinterest voorbij ziet komen trouwens vermijden 😉

 • Reply Ilona 5 februari 2016 at 12:38

  Ik hou heel erg van tatoeages! Heb er zelf ook een aantal. Ik heb voor het overlijden van mijn moeder een festivalbandje laten tatoeeren met “mama” erop en geboorte en sterfdatum. Dit bandje was voor ons heel belangrijk. Ik heb nog geen kinderen, maar ga daar ook zeker nog iets mee doen. En het gaat er niet om dat sommige tattoeages er tacky uit zien. Het gaat erom wat jij mooi vindt jou betekenis erachter! Je moet het voor jezelf doen, dat is het belangrijkste. Ik zou er gewoon goed over nadenken en als je zeker weet wat je wilt laten zetten. Liefs ilona

 • Reply Saskia 5 februari 2016 at 13:05

  Ik ben echt helemaal niet van de tatoeages maar moet eerlijk zeggen dat ik het girafje heel erg schattig vind. En de hartslag vind ik eigenlijk ook best bijzonder en subtiel.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn mini me & ikMy Profile

 • Reply Marleen 5 februari 2016 at 13:06

  Ik heb sinds 2 jaar een tattoo, deels infinity, deels moeder/kind. Deze heb ik met een voor mij belangrijke reden laten zetten. Haar naam zal ik niet als tattoo zetten, omdat ik dat niet mooi vind.
  Ik heb er jaren over nagedacht; wel/niet een tattoo. Meer komen er niet bij, het is goed zo.

 • Reply Sarah - Little family of 3 5 februari 2016 at 13:21

  Ik heb intussen drie tattoo’s (twee er van over het algemeen niet zichtbaar voor anderen) en één ervan is de naam van mijn dochter op mijn rechter onderarm (binnenkant), valt voor velen ook niet op want mijn baas kwam er eind vorig jaar pas achter terwijl ik hem van in maart 2014 heb.

 • Reply Annelore 5 februari 2016 at 13:23

  Ik heb de initialen van de kinderen en mijn man in sierletters op de binnenkant van mijn pols laten zetten, zo kan ik ze steeds goed zien. In de tattoo op mijn schouder zijn vier bloemen verwerkt, die staan voor de vier kinderen. Ik zou persoonlijk niet voor al te veel extra’s gaan als je het op je pols laat zetten. Stel dat je misschien ooit nog een of meer kindjes krijgt, dan is het wel net zo fijn als die er ook nog bij passen 🙂

 • Reply Eilish 5 februari 2016 at 15:30

  Mn moeder heeft de naam van mij en mn zusje op dr arm. Vind ik prachtig!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Ben ik de enige? #4My Profile

 • Reply Iris 5 februari 2016 at 15:58

  Ik heb (nog) geen tattoo. Ik wil er graag een op mijn pols, maar mijn polsen zijn supersmal. Wat ik had bedacht past niet in de breedte op mijn pols en in de lengte wil ik eigenlijk liever niet. Het loont trouwens wel om goed te zoeken qua tattooshop. Want bij sommigen zijn ze bv. echt gespecialiseerd in letters, wel zo belangrijk als je een tekst wil en het er subtiel wil laten uitzien.

 • Reply Frederique 5 februari 2016 at 19:54

  Net vandaag een stuk op mijn blog geplaatst over mijn tattoo voor mijn moeder. Ik heb zelf maar 1 tattoo dus niet de namen van mijn kinderen. Ik heb wel in de tattoo van mijn moeder drie sterretjes die verwijzen naar mijn drie kindjes. Mijn ex-man heeft wel de namen van de kids. Hij heeft de naam van onze (oudste) dochter heel groot op zijn rug. Toen kwam na twee jaar ons zoontje. Zijn naam staat kleiner dan die van onze dochter, op zijn arm. Deze vind ik wel heel tof want hij heeft ons zoontje toen hij 4 was zelf zijn naam laten schrijven en dat laten tatoeëren. En toen na een paar jaar kwam zoontje 3 en ja…die heeft geen tattoo. En dat is wel weer een punt vind ik, ze moeten allemaal of ze moeten allemaal niet, anders is het niet leuk voor je kleine.
  Frederique onlangs geplaatst…Top 12 mooiste mama tattoosMy Profile

 • Reply Judith 5 februari 2016 at 21:56

  Ik ben dol op tattoos, en wil eigenlijk mijn rug nog helemaal inkleuren. Ik heb nu een tribal vogel in mijn nek voor vrijheid, de naam van keira in het Japans, en dan over mijn ruggengraat staat Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven) die heeft mijn broer ook. Op mijn buik nog een klein bloemetje van toen ik 18 was. Ik wil nog mijn jongste meisje, en mijn man.

 • Reply Heidi 5 februari 2016 at 22:55

  Als ik een tattoo zet is dat de geboorte datum van mijn zoontje, maar dan wel een plaats dat niet echt zichtbaar is voor de mensen.
  Ook zou ik nog een zwaluw hebben in mijn nek. voor mijn papa die overleden is.

 • Reply Mahwish 6 februari 2016 at 21:54

  Ik heb zelf geen tattoos. Sommige vind ik wel mooi maar vraag me vaak af of mensen hun tattoos over 10 jaar nog steeds zo mooi vinden? Wel bijzonder trouwens dat de geboortedatum van je zoon en sterfdag van je moeder op dezelfde dag vallen 🙂

 • Reply De leukste zoektermen! - Zo vonden jullie Everyday-Life.nl 22 februari 2016 at 05:05

  […] arm sleeve kind opa en oma Onlangs schreef ik een blog over mijn twijfel om een tatoeage te laten zetten met de naam van ons zoontje. Grappig dat deze blog dan op die manier komt […]

 • Reply Inge 30 april 2016 at 06:52

  Ik had precies dezelfde gevoelens/ideeen als jij. Wil ik het wel echt?het moet wel echt betekenis hebben voor mij… Os het niet ordinair? Ik sta voor de klas, waar zet ik hem dan? Ik moet hem wel kunnen bedekken, maar ik wil hem ook laten zien! Uiteindelijk is hij van boven naar beneden op mijn ruggengraat gekomen en ik ben er ZO blij mee!! (de naam van mijn zoontje) een eventueel volgend kindje zou er onder kunnen 🙂 verder vind ik de hartslag ook heel mooi! Plaatje van bijv. de giraffe minder 😉 ik heb op mijn instagram wel foto’s van mijn tattoo staan.. als je het leuk vind om even te kijken! ingenaomi85. o en een heeeele goede tattoo artiest met vaste hand voor mooie tekstem: Mia in Zwolle. en nog een laatste idee: mijn man heeft de naam geschreven..Zo is het nog persoonlijker! (moet hij wel een beetje mooi handshrift hebben haha) succes ermee als het nog een idee is, want ik zag dat t artikel niet nieuw is. groetjes!

 • Reply Cynthia 26 september 2016 at 12:51

  Een tattoo kan heel stijlvol zijn.. Toevallig ga ik ook een heel mooie laten zetten en ik hou ook niet van ordinair.. Met namen heb ik zelf niet zoveel. Ik zie liever symbolen bij een persoon. Bij anderen vind ik het wel mooi staan.
  Cynthia onlangs geplaatst…Mijn blunder.My Profile

 • Reply Laura 5 februari 2017 at 11:12

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je de naam van je kindje zou willen vereeuwigen. Maar persoonlijk zou ik dan niet kiezen voor een tattoo. Zeker niet met van die grote letters op je arm of voet, alsof je anders vergeet hoe je kindje heet 😉 Voor mij werkt klein maar fijn het beste en draag ik de voorletters van mijn dochters aan een zilveren kettinkje om mijn hals. Ook heel persoonlijk en het vertegenwoordigd zeker de liefde die ik voor ze voel. Aan de andere kant: iedereen moet natuurlijk doen wat het beste bij hem of haar past. En als dat een tattoo is, dan is het zeker belangrijk om je goed te oriënteren.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Wat is de beste leeftijd om zwanger te worden?

  Het kan voor nogal wat (verhitte) discussies zorgen onder moeders: Wat is de beste leeftijd om zwanger en dus moeder...

  Sluiten