Persoonlijk

De trouwambtenaar from hell (Deel 2)

27 mei 2016

En hierbij het vervolg op mijn relaas van gisteren! Val je er net in? Lees dan even deel 1 nog.

De ceremonie

We zaten dus allemaal eindelijk in de zaal, na het debacle met de muziek. Een keiharde piep bleef echter hangen. Secondenlang. De trouwambtenaar en de bode (de sukkel die ook over de muziek ging) negeerden het. Ik wilde liever geen gehoorbeschadiging oplopen en mijn ongeboren kind er ook tegen beschermen en keek hulpeloos om me heen. Ik zag twee vriendinnen van mij opspringen en op wat knoppen op de muziekinstallatie rammen. Ah, piep weg. Hij stond dus nog aan. Is natuurlijk ook heel lastig om dat te horen, als je nota bene OVER DE MUZIEKINSTALLATIE GAAT!

De trouwambtenaar begon aan haar toespraak. Ze wilde aan het begin nog ‘even’ de getuigen welkom heten. Daar ging alles dus mis. Ze wees ongeveer iedereen aan, behalve de personen die echt getuige waren. Kevins stiefvader is geloof ik tot mijn vader gebombardeerd en werd steeds aangewezen als getuige. Ook dat mijn schoonmoeder ging trouwen met hem, wist ze niet meer. In plaats daarvan was mijn vader opeens verloofd met mijn stiefmoeder (toen al enige tijd getrouwd). En wie was toch die andere meneer? Oh, dat was de vader van de bruidegom. En wie was dan zijn vrouw? Oh, hij was alleen? Joh… Maar wie waren er dan getuigen? Was mijn nicht getuige? Huh, nee toch? Het waren toch allemaal ouders die getuige waren? En wie was dan in hemelsnaam mijn nicht? Het leek wel een klucht, al denk ik dat een gemiddeld toneelstuk met Jon van Eerd een stuk korter duurt. Ken je dat stukje van Oprah Winfrey van ‘YOU GET A CAR, AND YOU GET A CAR!!!’? Nou, zo was het met onze getuigen. ‘Jij bent getuige!! En jij bent getuige!’. Domme doos. Als je het niet meer weet, vraag dan gewoon: “Willen de getuigen even gaan staan?”. Opgelost! Een ellenlang gepuzzel volgde. Ze kon het allemaal niet bijhouden hoor wie nou wie was. Ik beet op mijn lip. Ik wilde eigenlijk zeggen: En dooooooooooor, want dit wordt niets meer. Maar ik hield mijn mond. Het gedoe met de getuigen bleef de hele bruiloft zo. Het is een wonder dat het uiteindelijk goed is gekomen en de juiste mensen hebben getekend.

Mijn trouwboeket! Mooi hè? Heeft mijn stiefmoeder gemaakt!

Mijn trouwboeket! Mooi hè? Heeft mijn stiefmoeder gemaakt!

De ceremonie ging verder en een toespraak volgde. Het stuk over ons klopte ook niet. Gelukkig wisten andere mensen natuurlijk niet precies wat we hadden verteld over ons, dus wij waren de enigen die het merkten. Desondanks voelde het vreemd. Het was alsof een deel over een ander stel ging in plaats van over ons. Wonderbaarlijk gezien heeft ze wel over mijn blauwe jurk verteld en de reden dat ik die droeg. Het was niet mooi in het verhaal gepakt of dergelijke. Nee, ze zei gewoon één losse zin erover, maar goed, het is tenminste gezegd. Blijkbaar kon ze dat blaadje notities nog net vinden.

De minuten kropen voorbij en de rest van de ceremonie bleef een drama. Ik kon wel janken en ondanks dat ik een enorme atheïst ben, begon ik bijna te bidden dat deze lijdensweg voorbij zou zijn en we aan het echte feest konden beginnen. Mijn neefje redde echter de hele dag. Mijn allerliefste kleine vriend (toen drie jaar) bracht de ringen en dat was zo aandoenlijk dat zijn glimlach de hele ceremonie redde. Alle onzin die die troela daar voor ons uitkraamde, maakte eigenlijk niet meer uit.

En toen zat haar deel erop. GODZIJDANK. We gaven elkaar het jawoord, wisselden ringen uit, tekenden, de getuigen tekenden en luisteren naar The Reason van IlseDeLange. Ja, toen opeens konden ze dat liedje wel vinden. Tijdens de standaard dingen waar ze zich gewoon aan haar tekst moest houden, kon ze weinig mis doen, dus dat waren alsnog speciale momenten.

Excuus

Dit is een korte samenvatting van de gebeurtenissen. Ik weet niet alles meer, maar ze heeft het nog veel erger gedaan dan ik nu op schrijf. Ere wie ere toekomt, de bode kwam gelijk na de ceremonie naar mijn vader toe om zich te excuseren voor de muziek. Maar mevrouw troela de trouwambtenaar deed alsof haar neus bloedde en kwam zelfs vrolijk bij onze groepsfoto staan. Het liefst had ik haar gemept met mijn trouwboeket, maar daar waren de bloemen te mooi voor. Een paar weken later heb ik een uitgebreide klacht over deze mevrouw naar de gemeente gestuurd. Wat mij betreft mag ze nooit meer mensen trouwen. Ik heb namelijk van meerdere mensen gehoord die door deze mevrouw zijn getrouwd, dat ze er vaker een potje van maakt.

Kijk, ik ben niet het meisje dat haar hele leven heeft gedroomd over haar huwelijksdag of dergelijke. Voor mij was het vooral een praktisch iets, zodat alles was geregeld voor ons zoontje. Het staat voor mij niet in verhouding tot bijvoorbeeld de geboorte van ons zoontje. En de rest van de dag was superleuk, dankzij alle lieve mensen die erbij waren en het prachtige weer. Maar stel nou dat ik wel zo’n meisje was geweest? Dan was mijn grote droom dus verpest door dat gepruts van zo’n onbekwame miep die denkt dat ze trouwambtenaar kan spelen.

Op mijn klacht bij de gemeente kreeg ik geen reactie. Ik stuurde een klacht het feit dat ik geen antwoord had gehad op mijn vorige klacht. En toen kreeg ik een brief thuis! En wat denk je? Over de trouwambtenaar werd met geen woord gerept. Alleen de bode met zijn muziekdebacle kwam aan bod en daar bood de gemeente haar excuses voor aan. Maar dat was slechts een bijzin in mijn klacht. Want die meneer had al zijn excuus aan geboden. Waarom kreeg ik geen antwoord over die miep die ons getrouwd heeft? Zij heeft het helemaal verprutst!

En toen….. toen werd ons zoontje 3,5 week te vroeg geboren en heb ik het laten rusten. Als ik niet zwanger of dergelijke was geweest, was ik echt doorgegaan. Ik vind dat wij een excuses van haar verdienen. En eerlijk gezegd ook ons geld terug. Een beetje trouwen in het stadhuis kost al snel ruim 400 euro.

Dus, beste troela, ik zal je naam en de gemeente niet noemen, maar ik hoop dat je mijn klacht wel onder ogen hebt gekregen en inmiddels of wél je best doet, of iets hebt uitgezocht waar je misschien meer talent voor hebt!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Channa 27 mei 2016 at 06:24

  Na wat stom zeg! Zo bizar, wordt dat geen trouwambtenaar als je dit soort dingen net eens kunst onthouden!
  Channa onlangs geplaatst…De Ouders Natuurlijk Beurs +WINACTIEMy Profile

 • Reply Charlotte 27 mei 2016 at 06:30

  Oh wat een ellende zeg! Moet toegeven dat ik wel even moest gniffelen om je Oprah stukje 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Deze vriendinnen herkent iedereen!My Profile

 • Reply Leonie van Mil 27 mei 2016 at 07:06

  Pff wat erg dat zo iemand zo haar werk niet goed kan doen Echt heel knullig.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hoe speel ik in op een sprongetje?My Profile

 • Reply Marjo 27 mei 2016 at 07:12

  O wat een ramp, ik denk dat ik al in tranen had gezeten. Wij hadden dezelfde ambtenaar als mijn zus die vijf jaar eerder was getrouwd, en na het persoonlijk praatje hield hij hetzelfde stukje over liefde als bij mijn zus, hij kon het ook goed uit zijn hoofd😉 Maar daar hebben wij om gelachen!

 • Reply Wilmaaa 27 mei 2016 at 07:50

  Zo erg, ik denk dat ik zo boos was geworden.. bij de bruiloft van mijn broer zei die ambtenaar ook dingen die nergens op sloegen en dus bsloot ik als ik trouw doe ik het anders. Zo trouwde mijn schoonzus en vriendin ons en dat was heel speciaal.. Gelukkig maar dat jij er wel tegen kon, maar logisch dat je een klacht deed..
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Outfit shooten in Van der Valk + videoMy Profile

 • Reply Bregje 27 mei 2016 at 07:53

  Oooh wat errug! Ongelooflijk dat zo iemand niet wordt aangesproken!
  Bregje onlangs geplaatst…Winactie| 10x een Quaker Cruesli pakket!My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 27 mei 2016 at 08:38

  Echt zo erg Nicole! En ook al was het niet je meisjesdroom en vooral praktisch, dat betekent niet dat het dan helemaal niets betekent zo’n dag. Je had een prachtige jurk, Kevin in een prachtig pak, je schoonmoeder heeft een waanzinnig boeket voor je gemaakt en al jullie dierbaren waren er bij. Jullie hebben de belofte uitgesproken er tot de dood voor elkaar te zijn. Dat is heel bijzonder. Het had een mooie dag in jullie leven moeten zijn en gelukkig was dat het ook, op die stomme troela en haar speech na dan. En het klopt, ook mijn trouwdag viel in het niet bij de geboorte van Naomi. Het was tot dan een van de mooiste dagen van mijn leven, maar echt de geboorte van je kind is 1 miljoen keer mooier.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ik koesterde mijn kraamverzorgsterMy Profile

  • Reply kim 27 mei 2016 at 10:09

   Voor mij zal mijn bruiloft de mooiste dag van mijn leven worden en niet de geboorte van mijn kinderen. Dat klinkt cru.
   Mijn bij bevalling nummer 1 verloor ik mijn dochter, bij bevalling nummer 2 kreeg ik postpartumpsychose en bevalling nummer 3 zorgde er uiteindelijk voor dat mijn lichaam volledig aan puin ligt door de snelheid ervan.
   Mijn bruiloft zal dus hoogstwaarschijnlijk wel de mooiste dag van mijn leven worden (ook al zal mijn moeder er niet meer bij kunnen zijn)

   Dat gezegd hebbende heb jij echt wel de meest afschuwelijk trouwabmtenaar ooit gehad, ik heb van harte dat mijn trouwambtenaar beter wordt en dat jouw ambtenaar uit haar ambt wordt gezet

 • Reply Jessica 27 mei 2016 at 08:56

  Jeetje wat vervelend! Dat mag toch gewoon niet… 🙁

 • Reply Vlijtig Liesje 27 mei 2016 at 09:37

  Jeetje, dat vind ik best erg van zo’n ambtenaar zeg! Ik vind het echt niet kunnen. Zo iemand kan dit werk dan toch eigenlijk niet doen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Goedkoper je vakantie boeken: boeken zonder bemiddelaarMy Profile

 • Reply De trouwambtenaar from hell (Deel 1) - Everyday-Life 27 mei 2016 at 09:44

  […] Toen we eindelijk zaten het feest kon beginnen, ging het pas helemaal fout. En dat lees je morgen, in deel twee! […]

 • Reply kim 27 mei 2016 at 10:10

  Mijn computer doet niet helemaal wat ik wil.
  Jij hebt echt wel de meest afschuwelijk trouwabmtenaar ooit gehad, ik heb van harte dat mijn trouwambtenaar beter wordt en dat jouw ambtenaar uit haar ambt wordt gezet

  Dit stuk was voor jou bedoelt en niet voor Angela
  kim onlangs geplaatst…vragenlijst marileenMy Profile

 • Reply Hanna 27 mei 2016 at 10:37

  Jeetje wat balen zeg. Gelukkig dat het verder wel een fijne dag is geweest en je neefje de show nog even kon stelen.
  Hanna onlangs geplaatst…Een bezig bijtje gaat op reisMy Profile

 • Reply Shannon Sheila 27 mei 2016 at 13:21

  Ik vind het echt heel rot voor je dat het zo gegaan is. Lijkt me ook echt iets waar je nog een hele poos mee kan zitten. Wel vind ik je boeket heel mooi en je trouwfoto’s echt prachtig! Dat ziet er tenminste wel sprookjesachtig uit.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Mijn blog: Behind the scenesMy Profile

 • Reply Ellen 27 mei 2016 at 15:09

  Hè gatsie wat vervelend!! Jammer dat zo iemand je dag kan verpesten. Gelukkig dat je neefje de ceremonie nog een beetje heeft kunnen redden.
  Ellen onlangs geplaatst…No spending challenge: dag 6My Profile

 • Reply Tamara TS 27 mei 2016 at 20:46

  Poeh, wat ontzettend schandalig! Bij ons ging het gelukkig wel goed, maar ik zou zelf heel boos zijn geworden en er ook iets van hebben gezegd. Voor zo’n toespraakje hebben we 400 euro moeten betalen, dan mag het op zijn minst iets voorstellen. Wat jammer! Gelukkig dat jullie verder een mooie dag hebben gehad!
  Tamara TS onlangs geplaatst…Een weekoverzichtje met vanalles en nog watMy Profile

 • Reply Simone 28 mei 2016 at 07:17

  Oh wat een verhaal zeg. Wat zonde van je ceremonie en wat een stempel op wat je mooie dag had moeten zijn. De bloemen waren inderdaad prachtig!
  Simone onlangs geplaatst…DIY | Een geboortebord maken (voor baby Mats!)My Profile

 • Reply Aukje 28 mei 2016 at 07:27

  Pfff, op zo’n belangrijke dag in je leven. Daar mag je toch wel meer van verwachten. En wat slecht dat ze niets met jouw klacht doen.
  Aukje onlangs geplaatst…Kiek-online.nl, sociaal fotograferenMy Profile

 • Reply Nathalie 28 mei 2016 at 23:05

  Ik moest deel één ook nog lezen, maar wat een drama zeg!
  Bah… ook al was het snel en wat kort, het moet gewoon kloppen die mensen horen dat goed te doen.

  Ongelooflijk!

 • Reply Merel 21 juni 2016 at 09:52

  Verschrikkelijk zo’n prutser! Hoop dat ze inmiddels is omgeschoold, je kunt niet zulke fouten maken en niet eens je excuses aanbieden. Gelukkig was het verder wel mooi.
  Merel onlangs geplaatst…‘Smartphones? Ja op de middelbare misschien…’My Profile

 • Reply Armande 17 augustus 2016 at 08:27

  Oh wat erg! Ik vind het ook heel erg fout dat de gemeente hier niet excuses voor aanbiedt. Van mij had je hier best tenminste de naam van de gemeente mogen noemen hoor. Zo iemand verpest toch je dag.
  Armande onlangs geplaatst…Zijn de boodschappen goedkoper in Duitsland? Ja eg wel!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De trouwambtenaar from hell (Deel 1)

  Op 3 oktober 2014 zijn mijn man en ik in het spreekwoordelijke huwelijksbootje gestapt. Ondanks dat het een prachtige stralend...

  Sluiten