Opvoeding Persoonlijk

Waar was ik nou in hemelsnaam zo druk mee? – 9 Redenen waarom een tweede kindje een verademing is

12 mei 2017

Oh wat was ik er maar druk mee toen Spencer een baby was. Sliep hij wel genoeg? Waarom huilt ie nou toch? Hoeveel flessen moet ik nou geven? En zo hield ik mezelf de hele dag bezig en maakte ik mezelf hartstikke onzeker. Inmiddels is Spencer al ruim 2 en gaat het eigenlijk hartstikke goed. En nu hij een klein zusje heeft vraag ik me af: waar was ik nou in vredesnaam zo druk mee? Daarom ben ik inmiddels tot de conclusie gekomen dat een tweede kindje echt een verademing is. En wel om deze redenen:

 • De onzekerheid is grotendeels weg. Nummer 1 ‘doet het nog’ en is toch best aardig gelukt als ik er zo totaal niet objectief naar kijk. Inmiddels heb ik geleerd mijn eigen instinct te vertrouwen.
 • Daarmee trek je je gelijk een stuk minder aan van wat anderen zeggen. Heb je commentaar? Jammer joh.
 • Je hebt simpelweg de tijd niet om je de hele dag bezig te houden met elk geluidje of dergelijke dat de baby maakt. Een peuter van twee vergt veel tijd en ik kan me dus niet veroorloven continu met de baby bezig te zijn.
 • En daarmee word je dus (voor een deel gedwongen) een stuk makkelijk te zijn. Als ik onder de douche stond en Spencer ging huilen, dan rende ik met shampoo en al naar hem toe. Want de baby huilt. Dat doe ik dus niet meer.
 • Waar ik zelf nu nog om moet lachen hoe ontzettend veel zooi ik meesleepte als ik op stap ging. Ik had voor een kleine baby echt een mega tas mee. Een gemiddelde fashionista neemt minder mee naar een week Parijs. Nu heb ik soms zo weinig mee dat ik me afvraag of ik niets ben vergeten. Flesje? Voedingen? Luiers en billendoekjes? Check! En gaan!
 • Inmiddels heb ik geleerd: alles komt goed en het is een fase. Jasmijn kon echt flink huilen in het begin en heeft net als haar broer enorme last van reflux. Met Spencer was ik echt wanhopig soms. Zoveel spuugde hij. Nu weet ik dat het goed komt. Ze heeft er inmiddels al bijna geen last meer van en gaat erover heen groeien.
 • Ik probeer niet krampachtig een soort van schema voor de dag te hebben. Nu ben ik daar sowieso totaal geen type voor en ik vind het ook zo’n onzin dat mensen dat nastreven. Alsof het allemaal kleine robotjes zijn die precies op vaste tijdstippen willen eten en slapen. Wie dat ooit heeft bedacht. Anyway, bij Spencer vond ik dat ik dat na moest streven, want zo ‘hoort’ het. En met twee jonge kinderen valt er gewoon geen schema te maken. Dus alles gebeurt hier op verzoek voor de baby. Ben je moe? Leg ik je in bed. Honger? Hier is de fles. Spencer heeft uiteraard wel een vaste bedtijd.
 • Midden in de supermarkt een huilende baby. Vond ik 2 jaar terug vreselijk. Inmiddels ben ik erachter dat mensen een huilende baby nog zielig vinden. Een puberende peuter van twee daarentegen die zich op de grond stort, is wat anders 😉 Maar huilt Jasmijn nu in de supermarkt? Heel vervelend, maar ik ren niet meer gelijk de winkel uit omdat ik me schaam.
 • Nu besef ik nog meer hoe snel het voorbij gaat en weet ik hoe belangrijk het is om te genieten. Met minder zorgen is dit gelukkig makkelijker. Voor je het weet is je kleine baby een peuter. Je knippert met je ogen en ze zijn groot. Daarom probeer ik nu extra te genieten!!!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Channa 12 mei 2017 at 05:36

  Heel herkenbaar, de ervaring van de eerste maakte de overgang naar twee kinderen veel makkelijker.
  Channa onlangs geplaatst…Het verlanglijstje van onze (bijna) 3-jarigeMy Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 12 mei 2017 at 07:01

  Wow, ik doe het je niet na. Vind nu al dat ik een druk leven heb :’)
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Homemade makreelsalade – lekker op een toastje of op brood – RECEPTMy Profile

 • Reply Charlotte 12 mei 2017 at 08:14

  Echt he! Toen Aukje 7 weken was had ik al 100x op internet opgezocht hoeveel ze moest slapen enzo. Nu nog geen een keer haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe mijn geduld op de proef wordt gesteld…My Profile

 • Reply Angela - Mamametpassie 12 mei 2017 at 08:50

  Kijk dit wil ik lezen!!! Hier word ik blij van, ik was net zoals jij bij de eerste 😉

  Angela – Mamametpassie onlangs geplaatst…Q&A: Jullie vragen en mijn antwoorden!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 12 mei 2017 at 10:49

  Zeker die vervelende onzekerheid is fnuikend vind ik. Inderdaad heerlijk dat je die kwijt bent nu.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…De kunst van het weggooienMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 12 mei 2017 at 12:32

  Als ik er nu op terugkijk vraag ik mij ook soms af waar ik mij druk om maakte.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Er rust een vloek op mijn fietsMy Profile

 • Reply Lees mee 29: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings 13 mei 2017 at 05:01

  […] tweede kindje is een verademing, zo schrijft Nicole van Everyday-Life. En dat ben ik helemaal met haar eens. Naarmate je meer […]

 • Reply Marleen@burgertrutjes 13 mei 2017 at 10:32

  Hahaha alles komt goed! Je kinderen zijn allrbei goed gelukt en knap 😂🙏

 • Reply Lisette 13 mei 2017 at 13:39

  Heel erg herkenbaar. Bij een tweede gaat het zo veel makkelijker. En dat schema wat ik bij de eerste zo na streefde is hier ook totaal niet meer aan de orde. En tja ze moeten soms op elkaar wachten met wat gehuil als gevolg. Maar dat vind ik nu minder vervelend. En je weet idd het komt in fases en gaat weer over.

 • Reply Josefien 14 mei 2017 at 14:48

  Ik had eigenlijk alles al bij de eerste. Onzekerheid heb ik nooit gekend, had wel het geluk van een heel makkelijk kind, dat scheelt.
  Dus een eventuele tweede zal misschien nóg makkelijker gaan?! 🙂

 • Reply Michelle 14 mei 2017 at 15:37

  herkenbaar, nu we zwanger zijn van de derde denk ik dat ik het helemaal kan loslaten allemaal
  Michelle onlangs geplaatst…19 weken zwanger – Die rot kilo’s!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mijn favoriete apps voor op mijn smartphone

  Mijn smartphone en ik hebben een goed huwelijk. Iets té succesvol soms. Maar ja, die dingen ook zo verdomde handig! Helemaal...

  Sluiten