Persoonlijk

Waarom je dus op tijd (!) een vluchtkoffertje moet maken

2 februari 2016

Toen ik zwanger was vond ik dat hele vluchtkoffergedoe maar vrij overdreven. Ik zou vast nog tijd genoeg hebben en daarnaast vond ik het enorm onpraktisch, want ik had die spullen tenslotte nog nodig. Ik kon moeilijk al mijn lenzenvloeistof en haarborstel inpakken, want die moest ik nog gebruiken. Het enige dat wij wel goed hadden voorbereid was dat alle batterijen van drie camera’s waren opgeladen. Check.

Onverwachte bevalling

Ik had het allemaal prima geregeld. Op 22 januari zou ons zoontje gehaald worden met een keizersnede vanwege een stuitligging. Dat was pas over een paar weken, dus op wat kleertjes voor ons zoontje en een verdwaalde joggingbroek van mij na, zat er vrij weinig in de tas. Maar toen ging het opeens mis! Ik kreeg weeën. Shit! Ik heb het al eerder verteld, maar ons zoontje is op het allerlaatste moment (tijdens de bevalling) gedraaid en daarom op de natuurlijke manier ter wereld gekomen. Het was nogal een onverwachte bevalling zullen we maar zeggen. Toen de verloskundige zei dat ik ging bevallen, was de volgende vraag: heeft u spullen mee? Met grote ogen keken mijn man en ik haar aan. Ehhh nee…….. Dat hadden we niet. Wel was mijn nicht erbij, dus we besloten dat zij bij me zou blijven zodat mijn man thuis spullen kon halen. Ik legde hem uit waar mijn lenzenspullen lagen en mijn make-up (ook niet onbelangrijk) plus wat deodorant en natuurlijk kleding! Hij kwam een half uur later terug (we wonen vlakbij het ziekenhuis) met een tas vol spullen. Dat zag er hoopvol uit.

Vluchtkoffertje

“Mop, waar zijn mijn shirts?”

Goed, even fast forward. Ons zoontje was geboren en werd opgenomen op de kinderafdeling, omdat het niet zo lekker ging met hem. Ik had een eigen kamer in het ziekenhuis en even de tijd om mezelf op te lappen. Hoopvol pakte ik mijn koffer uit. De juiste shampoo, make-up, mijn lenzen en vloeistof, check! Ik was helemaal happy en trots op mijn man. Ik pakte mijn joggingbroek en een dik vest uit de koffer. En toen zocht ik een shirt. Een kwartier later lag de inhoud van de koffer op de vloer en was ik in paniek. IK HAD GEEN SHIRTS. Er zat niets anders op dan in mijn BH te zitten met een vest erover. Heel fijn. Ik hield het vest steeds bij elkaar maar had al snel door dat dit niet ging lukken. Gelukkig had ik een badjas mee (die had ik er zelf nog ingestopt blijkbaar) en uiteindelijk heb ik daar mee rond gelopen. Dat kon best. Mijn man heeft later uiteraard nog shirtjes gehaald hoor 🙂

De volgende keer (mocht die er ooit komen) dan ga ik dus een goede vluchtkoffer maken! Mét shirts! Sowieso is het niet prettig als je man naar huis moet als je net gaat bevallen. Dus oh boy, was I wrong. Een vluchtkoffer is HEEL belangrijk!

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Channa 2 februari 2016 at 06:18

  Hier stond de tas met 36 weken klaar, ruim op tijd maar het had ook zo al te laat kunnen zijn. Blijft eigenlijk best een lastig iets, wanneer zet je zoiets klaar?
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij twee kinderen ideaal vinden!My Profile

 • Reply Josan 2 februari 2016 at 06:30

  Yep, beter mee dan mee verlegen. Ook wanneer er in de laatste weken complicaties optreden, moet je snel naar het ziekenhuis kunnen.
  Josan onlangs geplaatst…Tanden poetsen bij je baby wanneer begin je?My Profile

 • Reply Wilmaaa 2 februari 2016 at 07:07

  Haha tja dat kan ook gebeuren. Wel vervelend hoor! Hier stond hij al op tijd klaar, want ik was er helemaal klaar voor en klaar mee 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…13 maanden| een lieve eigenwijze dreumesMy Profile

 • Reply Bregje 2 februari 2016 at 08:32

  Haha oh dat is zo rot! Ik had een tas klaarstaan,maar omdat het erop leek dat ik thuis ging bevallen was hij alweer deels uitgepakt door de kraamhulp. In alle commotie rondom het vertrek naar het ziekenhuis was ik mijn bril thuis vergeten, die kreeg ik pas een dag later weer terug 😳
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy Day #11My Profile

 • Reply Angela Lodder 2 februari 2016 at 09:09

  Haha dat kan gebeuren! Bij mij stonden zo goed als alle spullen klaar, maar niet voor Stephan. Door mijn onverwachte inleiding moest ik snel alle spullen thuis pakken, gelukkig was er een vriendin om mij te helpen, want ik wist het niet zo goed meer :p En ik had echt veel te veel bij me haha.
  Angela Lodder onlangs geplaatst…Best gelezen blogs januari 2016My Profile

 • Reply Nathalie 2 februari 2016 at 11:25

  Ik miste ook nog een aantal dingen in mijn vluchttas.

 • Reply Liess 2 februari 2016 at 12:21

  Haha ahah, nee die vluchtkoffer ben ik soms al mee bezig, bedenken wat ik mee moet nemen enzo
  Liess onlangs geplaatst…Groeiecho #2 + Zwangerschapsupdate week 29My Profile

 • Reply Charlotte 2 februari 2016 at 13:39

  Haha zeker heel belangrijk! Hier stond hij wel op tijd klaar en toch zou ik er de volgende keer andere spullen in stoppen haha. Vooral wijde kleding en een bh daar moest ik al helemaal niet aan denken!
  Charlotte onlangs geplaatst…Vragen en antwoorden van een osteopaatMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 2 februari 2016 at 13:39

  Dat lijkt me niet fijn inderdaad! Het is toch het prettigst als alles klaar is!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat klopt er niet in dit plaatje?My Profile

 • Reply Elisabeth 2 februari 2016 at 13:55

  Ai, kan me voorstellen dat het allemaal een gehaast was bij jou… Maar inn theorie hoefde dat koffertje nog niet klaar te staan toch? Vanaf 37 weken is het toch? Mijne zat ook absluut niet goed in elkaar. Gelukkig hoefde ik hem niet te gebruiken.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Nieuwe HEMA newborn collectie! Discussie?My Profile

 • Reply Lilian 2 februari 2016 at 18:20

  Ik ben het met je eens dat het zeker belangrijk is. Zelf had ik maar een aantal spulletjes bij elkaar geraapt en in de tas gedaan, maar nog lang niet alles. Toen ik met 36 + 3 dagen ging bevallen en na de bevalling nog na het ziekenhuis moest, moest mijn vriend samen met mijn schoonmoeder nog weer terug na huis. Het idee dat hun mijn spullen moesten pakken vond ik niet zo fijn. Zo kon ik niet meer mijn fijnste dingen bij elkaar pakken. Gelukkig is het wel allemaal goed gekomen en is dat ook iets waar je je op dat moment niet echt druk om maakt!
  Lilian onlangs geplaatst…Hoe bevalt ons nieuwe huis?My Profile

 • Reply Saskia 2 februari 2016 at 19:29

  Jeetje dat is inderdaad een heel onverwachte wending. Ook ik had een geplande keizersnede en ook mijn beide kindjes kwamen eerder en gelukkig had ik wel een tas klaarstaan. Maar dat was meer omdat ik een controlefreak ben hoor 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Winweek: TBS Strawberry Festive Picks (x3)My Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 2 februari 2016 at 22:13

  Neeeee hahaha zul je net zien. Op dat moment niet grappig maar achteraf kun je er hopelijk om lachen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik draag je bij me, voor altijd, letterlijk en figuurlijk…My Profile

 • Reply Nathalie 2 februari 2016 at 22:35

  Onverwachts zeg!
  Op het moment dat je iets zoekt en het is er niet baal je, achteraf is het wel een leuke anekdote. Bij beide zwangerschappen heb ik meerdere keren vluchtkoffers klaar gezet of er moest van alles nog komen omdat ik langer moest blijven.
  Nathalie onlangs geplaatst…Blije Blog #1My Profile

 • Reply Neelke 3 februari 2016 at 12:27

  Oeps! Wat een leuk verhaal! Hij staat hier al een paar weken klaar 🙂 ik hoop dat ik de goede spullen heb ingepakt.

 • Reply Een vluchtkoffertje - Dat ga ik nu dus goed regelen! - Everyday-Life 16 november 2016 at 05:01

  […] vluchtkoffertje. Dat bleek dus best belangrijk de vorige zwangerschap. Ik heb er al eens over geschreven, maar dat hadden we dus niet goed geregeld de vorige keer. Lees die blog maar eens terug, maar het […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Hoe het leven kan veranderen – 10 jaar geleden tag

  Dat mijn leven de laatste jaren nogal is veranderd, dat weten jullie inmiddels wel. Opeens ben ik een burgertrut. Nou...

  Sluiten