Persoonlijk

Vriendschappen voor het leven

3 augustus 2016

Ik heb niet veel familie helaas. Dat is soms zonde. Gelukkig heb ik in de loop der jaren veel vriendschappen opgebouwd en lieve vriendinnen om me heen verzameld. Vriendinnen die ik al jaren ken en nu dus allemaal mooie en lieve tantes zijn voor ons zoontje.

Samen opgroeien

Contacten van school heb ik niet meer. Ik werd vroeger altijd erg gepest en was blij dat ik van de basisschool af was. Ik voelde me er niet echt op mijn plek en scholieren kunnen keihard zijn. Ik hou er niet van om in het verleden te blijven hangen, maar als je altijd net wat dikker en langer bent dan de rest en ook nog eens X-benen hebt, dan kunnen schooldagen lang duren kan ik je vertellen. De middelbare school ging al een stuk beter, maar de ommekeer kwam toen ik ging studeren. Ik was eindelijk een stuk zelfverzekerder en besloot niet meer met me te laten sollen. Eindelijk durfde ik mijn mond open te doen en was ik van mijn extreme verlegenheid af. Dat ging natuurlijk niet van de één op de andere dag, dit was een proces. Maar ik werd zelf volwassener, stond steviger in mijn schoenen en beet van me af. Wat een verademing. En wat bleek? Dan komen de mensen vanzelf op jou af. Zelfverzekerdheid doet het goed blijkbaar. Er ontstond dan ook een nieuw begin voor me. In die jaren (zeg vanaf mijn 18e ongeveer) heb ik veel vriendschappen opgebouwd waar ik nu nog steeds heel erg blij mee ben. Van de week heb ik al geschreven over mijn liefde voor musicals. Daar zat ik destijds helemaal in. Op een forum voor musicalfans (ja echt) heb ik mijn beste vriendin Marleen (zie foto bovenaan blog) leren kennen. Onze eerste ontmoeting was bij de artiesteningang van het Circustheater in Scheveningen. Heel wat musicals, hilarische uitjes, vakanties, maar ook verdriet later, zijn we nog steeds goed bevriend. We zien elkaar niet wekelijks, zelfs niet maandelijks omdat we helaas ver van elkaar wonen, maar dat bewijst maar weer eens dat je elkaar niet dagelijks hoeft te zien om te weten dat het goed zit. We zijn als het ware samen opgegroeid. En ze is nu ook een superleuke blog begonnen samen met een andere vriendin! Zeker even gaan kijken.

Dierbaar

In de loop der jaren heb ik dus meerdere vriendschappen opgebouwd die ik nu nog heb. Zo leerde ik tijdens mijn studie mijn lieve vriendin Judith (ja, die is ook een blog begonnen!) kennen. Met haar ook veel gereisd, heel veel lief en leed gedeeld en nu nog even veel lol mee als vroeger. Hoe ik Karlijn heb leren kennen (zie foto hieronder) is weer een heel ander verhaal. Zij liep stage bij ons en ik kon haar werkelijk wel schieten. Wat een druktemaker! Maar Karlijn was nog jong en al snel bleek het één van de allerliefste mensen te zijn die ik ooit heb ontmoet. We zien elkaar heel vaak omdat we nog steeds samen werken en we spreken elkaar nog vaker.

karlijnenik

Toen ik moeder werd (en daarmee gelijk ook mega sentimenteel) ging ik me steeds meer realiseren hoe dierbaar al deze vriendschappen zijn. Ik heb er nu drie opgenoemd, maar uiteraard zijn er meerdere meiden met wie ik een sterke band heb opgebouwd en die me heel nauw aan het hart gaan. Zo heb ik in de loop der jaren toch maar mooi mijn eigen familie gecreëerd, al delen we wellicht geen DNA, we delen iets veel belangrijkers: vriendschap.

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Bregje 3 augustus 2016 at 06:46

  Mooi! Goede vriendschappen zijn goud waard! ❤
  Bregje onlangs geplaatst…Breg leest #1My Profile

 • Reply Charlotte 3 augustus 2016 at 06:48

  Vriendschappen zijn zeker super belangrijk! Mijn beste vriendin ken ik sinds de brugklas en sinds een paar jaar is daar een tweede topper bijgekomen die ik via mijn werk ken. En een van Maikels beste vrienden is inmiddels ook een van mijn beste vrienden geworden haha. Heel waardevol!
  Charlotte onlangs geplaatst…Een dagje voor jezelfMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 3 augustus 2016 at 08:37

  <3 YEES FRIENDSHIP ahahahahha!!
  Mooie post PK!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Foto- en shoplog AntwerpenMy Profile

 • Reply Merel 3 augustus 2016 at 08:58

  Mooi!
  Om er een cheesy quote tegenaan te gooien: friends are the family we choose ourselves 😊
  Is wel echt zo.
  Merel onlangs geplaatst…Heeft onze wasmand een bodem?My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 3 augustus 2016 at 12:30

  Mooi geschreven! Vriendschappen zijn goud waard! X
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Wat als je moet kiezen?My Profile

 • Reply Kleine Prinses 3 augustus 2016 at 16:31

  mooi hoor!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…De familierechtbank: de inleidende zittingMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 3 augustus 2016 at 17:02

  Wat een persoonlijke en mooie post Nicole!! Ik snap je helemaal :). Vriendschap is voor mij ook meer waard dan DNA. En we mogen onszelf gelukkig prijzen met een BFF als Marleen 🙂
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Foto- en shoplog AntwerpenMy Profile

 • Reply Jessica 3 augustus 2016 at 20:26

  Wat een mooie blog. Vriendschappen zijn zo speciaal en bijzonder en dierbaar. Ik ken nog een paar meiden van de basisschool, en heb sinds 4 jaar mijn aller beste vriendinnetje gevonden! Zo bijzonder de liefde die ik voor haar voel.
  Jessica onlangs geplaatst…Home Tour – onze keukenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #2 – 13 weken zwanger

  Vandaag ben ik 13 weken zwanger! Tijd voor een korte update dus, na de eerste update met 11 weken zwangerschap....

  Sluiten