Persoonlijk

Waarom ik bloggen soms stom vind

24 september 2016

Bloggen. Soms heb ik er een haat-liefde-verhouding mee. Meestal vind ik het heel leuk. Vooral omdat ik schrijven echt heel leuk vind en het me echt een uitlaatklep biedt. Daarnaast heb ik veel leuke mensen ontmoet dankzij deze blog.

Maar er zijn echt van die dingen, die vind ik echt vervelend aan bloggen.

 • Het kost enorm veel tijd. Ik heb deze blog alleen, dus niemand kan me helpen. Ik wil het liefst elke dag bloggen en dat kost gewoon veel tijd. Daarnaast heb ik nog een baan voor 32 uur per week, een gezin en een sociaal leven. En het is niet alleen het daadwerkelijke schrijven dat tijd kost. Het is ook mails beantwoorden, social media bijhouden, noem maar op. En dat kost tijd. Heel veel tijd.
 • Ik ben helemaal klaar met social media. Ik heb al eerder geschreven dat ik social media moe ben, maar inmiddels is het gewoon klaar haha. Snapchat heb ik al verwijderd. Instagram probeer ik weer een beetje op te pakken, maar blijf ik een beetje saai vinden. Twitteren doe ik nog minder vaak. Alleen Facebook vind ik nog leuk.
 • Het is heel moeilijk om niet alleen bezig te zijn met hoeveel bezoekers er op je blog komen, vind ik. Dat zou niet de boventoon moeten voeren uiteraard, maar het sluipt er gewoon in. Er zijn héél veel (mama)blogs en de concurrentie is dus moordend. Het is heel lastig om er tussen te komen en om op te vallen. En natuurlijk vind je het leuk als jouw blog gelezen wordt (ik wel althans) en als de bezoekersaantallen dan niet snel genoeg groeien, kan dat frustrerend zijn. Dat moet ik weer even leren loslaten en me er niet meer op focussen.
 • De sfeer onder blogsters is niet altijd wat je noemt ‘je van het’. Omdat er zoveel concurrentie is, is er dus ook jaloezie en ander gezeik. En als je zoals ik mega nieuwsgierig bent en alles wilt weten, kan dat best vervelend zijn. Ik kan me er dan lastig van af sluiten. Het zijn in dit segment blogs natuurlijk vooral vrouwen die bloggen… en vrouwen onder elkaar….. Dat is nog wel eens prijs 😉
 • Een andere ergernis: omdat ik dus gewoon werk enzo, heb ik niet altijd tijd om foto’s te maken voor mijn blog. Dat moet ik ’s avonds doen of in het weekend, maar dan heb ik vaak andere plannen. En nu is het ’s avonds alweer zo vroeg donker, dat ik er niet aan toe kom. En dan kan ik de blog dus niet typen. Irritant!
 • Soms word ik er onzeker van. Waarom benadert dat bedrijf die en die blog wel en mij niet? Ik weet dan dat ik meer bezoekers heb bijvoorbeeld, dus wat is er dan mis? Waarschijnlijk niets, maar ik kan daar soms best onzeker van worden. En daarmee erger ik mezelf dan weer haha.

Ik heb dan de laatste dagen ook wel eens serieus overwogen om ermee te stoppen. Maar ik denk dat ik het schrijven te veel zou missen. Daarom ga ik me (proberen te) richten op puur het schrijven en de rest los te laten. En dan zien we wel hoeveel bezoekers het willen lezen 😉

 

Facebook Comments

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Nicole 24 september 2016 at 06:45

  Nee niet stoppen hoor! Kan je (blog) niet missen.. Maar ik herken het wel hoor. Soms sluipt die onzekerheid en het hogere bezoekersaantallen willen halen er bij mij ook in. En vraag me soms ook af waarom ik sommige dingen niet aangeboden krijg ofzo maar aan de andere kant mag ik dan weer niet klagen.. Gelukkig levert het bloggen ook zoveel positiefs op dat ik telkens eroverheen kan stappen!
  Nicole onlangs geplaatst…Blogfeestje #10 | 3x favorietenMy Profile

 • Reply Susan 24 september 2016 at 06:56

  Herkenbaar! Dit hoort erbij denk ik zo.. Er zijn gelukkig ook heel veel leuke dingen 🙂
  Susan onlangs geplaatst…NYX Soft Matte Lip Cream San Paolo en AntwerpMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 24 september 2016 at 06:58

  Neeee pk niet stoppen hoor!
  Echt niet!!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Gastblog Susan: Make up must knows (+musthaves!)My Profile

 • Reply marije 24 september 2016 at 07:03

  Oooh zo herkenbaar helaas. Vooral de onzekerheid en de bezoekersaantallen. En ik heb een beetje moeite met de haat en nijd onderling. Vind het zo onnodig.

  Maar niet stoppen hoor! Vind je blog veel te leuk!
  marije onlangs geplaatst…Zen Saturday: Summer beauty emptiesMy Profile

 • Reply MetMirjam 24 september 2016 at 07:03

  Ik herken het ook wel inderdaad.. soms denk ik echt ‘waar ben ik mee bezig, ik stop ermee’, maar dat gevoel gaat meestal snel weer weg – gelukkig 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Speelgoed opruimen – Waar laat je al die spullen?My Profile

 • Reply Tineke 24 september 2016 at 07:34

  Ik heb ook al heel vaak overwegen om te stoppen. Inmiddels blog ik alleen nog als hobby, dat bevalt me een stuk beter om eerlijk te zijn.

 • Reply Malou 24 september 2016 at 08:01

  Hm ja die jaloezie inderdaad, dat vind ik echt heel irritant.
  Malou onlangs geplaatst…Chesterfield tas als luiertasMy Profile

 • Reply Nancy 24 september 2016 at 08:01

  Misschien helpt het om even een pauze in te lassen,1 of2 weken even niet. Probeer het leuk te houden voor jezelf! Ik heb zelf niet zo heel veel Nederlanders lezers, daar ga ik me nu wat meer op focussen, maar de sfeer onder buitenlandse bloggers is totaal anders. Daar helpen we elkaar echt en niemand zal een vervelende opmerking maken. Ik hoop dat je er weer schik in krijgt!

 • Reply Cynthia 24 september 2016 at 08:04

  Ik vind ook dat gunfactor onder bloggers nihil is. Gelukkig ben ik zelf niet zo en vind anderen op weg helpen juist voldoenend. En ik herken het hele gedoe van sociaal media..
  Cynthia onlangs geplaatst…Een Dag Zonder jou is een Verloren Dag.My Profile

 • Reply Jess 24 september 2016 at 08:10

  AMEN!
  Jess onlangs geplaatst…Tip: Play & go opbergtas (+ Give-away)My Profile

 • Reply MARIJKE 24 september 2016 at 08:16

  Bloggen kost inderdaad zoveel tijd. Helemaal knap dat jij het naast je baan van 32 uren doet. En ja bezoekers blijft toch wel een dingetje heh. In het begin was je blij ‘met niks’ maar je wil toch altijd dat het blijft groeien. Herkenbaar hoor!
  MARIJKE onlangs geplaatst…Mini appelflappenMy Profile

 • Reply Nina Simplynspecial 24 september 2016 at 08:48

  Onzekerheid herken ik maar al te goed. In zulke periodes heb ik ook weleens overwogen om te stoppen. Toch ben ik zo blij dat ik het niet heb gedaan uiteindelijk 🙂 Lekker doorgaan hoor!
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Happylist #16 Mooi weer, 600 Bloglovin’ volgers & feestdagen?!My Profile

 • Reply Nicolette Weijman 24 september 2016 at 08:56

  De hormonen die opspelen? Haha gewoon doorgaan!❤️❤️❤️❤️

 • Reply Sabine 24 september 2016 at 09:40

  Je wilt niet weten hoe vaak ik wilde stoppen, ben nu +3 jaar bezig en oké soms komen er minder artikelen online..jammer dan. Soms even de rem erop en aan jezelf denken. Qua social media heb je helemaal gelijk. Als ik mijn Blog niet had dan had ik instagram en Twitter sowieso verwijderd. Snapchat ook eraf gegooid van de week. Enige wat ik veel gebruik Is Facebook maar meer ivm veel buitenlandse vrienden, onmisbaar dus haha. Ik zou zeker door blijven gaan hoor meid, de blogwereld kan hard zijn maar lekker op z’n Amsterdams gezegd gewoon schijt eraan hebben wijffie 😉

 • Reply Linda 24 september 2016 at 12:00

  Probeer voor ogen te houden waarom je destijds begon:)
  Linda onlangs geplaatst…Winnen! 3 x Hart Beat CD Dé tienerfilm deze herfst!My Profile

 • Reply Marguerita 24 september 2016 at 12:25

  Bloggen kost inderdaad erg veel tijd, ook ik ben erg jaloers op de bezoekcijfers van anderen. Then again heb ik wel heel veel samenwerkingen en dat is keihard werken, maar wel erg leuk. Overigens niet omdat ik benaderd wordt, maar omdat ikzelf veel tijd en energie steek in het opbouwen van mijn commerciële netwerk 😉
  Marguerita onlangs geplaatst…Grappige snack: de paprikaspiesMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 24 september 2016 at 14:31

  Ik herken het wel. De onzekerheid, tijd vinden en continu bezig zijn met bezoekersaantallen… Dat maakt het minder leuk. Super als het lukt om je alleen nog op het schrijven te focussen. Ik probeer dat ook steeds, maar tot op heden nog niet gelukt 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Koos inspiratieloos #2My Profile

 • Reply Charlotte 24 september 2016 at 16:34

  Heel veel herken ik wel hoor! Maar ben blij dat je toch gewoon lekker doorgaat!

 • Reply Jessica 24 september 2016 at 16:41

  Herkenbare dingen die niet leuk zijn. Wat je zegt de bezoekers aantallen moeten geen obsessie worden, maar toch is het heel leuk om te zien dat andere het leuk vinden om jou blog te lezen!
  Jessica onlangs geplaatst…Vrienden uit (on)verwachtse hoeken…My Profile

 • Reply Lodi 24 september 2016 at 16:47

  Ik schrijf mijn blog in eerste instantie voor mezelf omdat ik schrijven zo leuk vind en vind t heel leuk wanneer mensen reageren op mijn blog. Toch herken ik veel van wat je schrijft. Ik blog 3 x per week, meer lukt me niet. Toch zir ik dat die regelmaat vaste lezers trekt. Elke dag bloggen is bijna onmogelijk ( met je gezin, baan etc). Ik lees veel ( ook nieuwsgierig) op fb maar probeer niet overal op te reageren anders word ik alleen maar moedeloos. Ik kan je geen advies geven, enkel vind het plezier in het bloggen weer terug en laat je niet teveel beïnvloeden door anderen.

 • Reply Nesrin 24 september 2016 at 21:02

  Herkenbaar hoor Nicole. Als ik er even geen zin meer in heb dan las ik gewoon een pauze in. Hoop dat je snel uit je blogsleur bent en ik vind het heel knap dat je blogt, werkt, moeder en vrouw van bent hoor!
  Nesrin onlangs geplaatst…Gezonde gevulde wraps koolhydraatarm en glutenvrijMy Profile

 • Reply the Fashion Mom 25 september 2016 at 07:27

  Allemaal heel herkenbaar!
  the Fashion Mom onlangs geplaatst…BRAVE BALLERINA?My Profile

 • Reply Bregje 25 september 2016 at 12:29

  Ik denk dat we er allemaal weleens mee worstelen! Weer even terug naar de basis en dan komt t vanzelf weer goed! 🙂
  Bregje onlangs geplaatst…De laatste keer… | TAGMy Profile

 • Reply Nicole 26 september 2016 at 15:17

  Het is erg lastig om foto’s te maken nu het weer veranderd. Ik heb er ook last van 😉

 • Reply Maaike 26 september 2016 at 20:11

  Ik ben pas net begonnen en kan me er nog niets bij voorstellen haha. Zou alleen willen dat ik meer tijd aan mijn blog kon besteden, vind het gewoon heel leuk om te doen.
  Maar ga vooral door zou ik zeggen 😉.
  Maaike onlangs geplaatst…8 boeken die zich in Barcelona afspelenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Help, alles is roze!

  Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Ik ben momenteel 20 weken zwanger van een dochter. Uiteraard zijn we superblij...

  Sluiten