Persoonlijk

Waarom kamperen voor mij de hel is

10 juni 2016

Kamperen. Sja. You either love it or you hate it. Nou over mijn standpunt kan ik duidelijk zijn: I hate it. Ik vind het echt verschrikkelijk. Hoe is dat dan zo gekomen?

Jeugdtrauma

Ik ben niet opgegroeid met kamperen. Mijn ouders vonden kamperen ook vreselijk, dus als wij op vakantie gingen was het naar een appartementencomplex of dergelijke. Mijn eerste ervaringen met kamperen had ik dus met school. Op de één of andere manier had mijn basisschool bedacht dat het leuk zou zijn om te gaan kamperen met ons. Dat het 11 graden was en dagenlang stortregende was blijkbaar geen argument om een fatsoenlijk dak boven ons hoofd te krijgen. Nou, dat hebben we geweten. Uiteraard was de tent lek, dus liep alle regen zo naar binnen. Alles nat, kleding, boeken, alles. Bovendien was ik verkleumd van de kou, helemaal blauwe lippen en blauwe handen had ik ervan. Wat een drama. En wat was ik blij dat ik de volgende weer naar huis mocht. Mijn aversie tegen kamperen is daar begonnen. Later zijn er nog wel tripjes met vriendinnen geweest en een bezoekje aan Lowlands waar ik ook twee nachten in een tent moest slapen, maar de haat is altijd gebleven en alleen maar groter geworden.

live-339496_1920

Waarom is kamperen dan zo’n straf voor me?

 • Het is toch te idioot voor woorden dat als je ergens bent om vakantie te vieren dat je eerst nog je eigen slaapplek moet gaan opzetten? Ik snap werkelijk niet dat mensen daar zin in hebben? Niets is fijner dan de deur van jouw appartement of hotelkamer open doen en alles is al klaar! Love it!
 • Je bent veel te afhankelijk van het weer. Als het regent is het gewoon vreselijk. Wat moet je in vredesnaam doen in zo’n krap tentje of zo’n caravan waar je je kont niet kunt keren? En straks gaat die tent dus lek! Brrr. Daarnaast is het of veel te koud of brand je ’s ochtends dat tentje uit als de zon erop staat. Vreselijk.
 • De meeste campings zijn hutjemutje. Lekker alles op elkaar. Lekker gehorig. Op Lowlands kon ik letterlijk mijn buren seks horen hebben “Oh Frank ik heb wel drie lagen ondergoed aan, want het is zo koud”. Ja mensen, true story. Om nog maar te zwijgen van wat je allemaal kunt zien als je een zaklamp op een tent zet…. Fijn die privacy.
 • DIE HARINGEN EN SCHEERLIJNEN! Steek maar je hand op, hoeveel van jullie zijn al een keer gestruikeld over die klote dingen?
 • Ergens anders moeten douchen en naar de wc moeten. Dit is voor mij ultieme armoede en snap echt niet dat mensen ’s nachts met een zaklamp en een wc-rol over een camping gaan lopen om naar een wc te gaan. Waarom zou je jezelf dit aan doen als je ook gewoon in een huisje kunt zitten?
 • Koken op zo’n gasding. Wie heeft dat ooit bedacht? Zit je dan op zo’n opklapstoel en met je gaspitje. Nou, wat een feest. Ga daar maar een fatsoenlijke maaltijd op bereiden.
 • En heb je dan een maaltijd bereid, moet je met je afwas weer over die fucking camping lopen om ergens te gaan afwassen in een gezamenlijke ruimte.
 • Slapen op zo’n matje in een slaapzak. Lekker voor je rug ook. Om er vervolgens achter te komen dat jouw slaapplek net boven een hobbel of bobbel zit.

Kortom: ik snap er niets van! Ik ken toch een paar weldenkende mensen die kamperen leuk vinden. Maar waarom doen mensen dit zichzelf aan? Waarom naar iets gaan wat minder luxe is dan thuis? Waarom zou je niet naar iets gaan waar het luxer is? Het is toch vakantie?? Alle voordelen van kamperen (in de natuur, vrijheid) kun je ook hebben in een prachtige bungalow ofzo. Naar een volgepropt hotel waar mensen ’s ochtends om 6 uur al hun handdoeken bij het zwembad leggen zou ik ook niet gaan hoor overigens. Doe mij maar een leuk appartementje of leuk bungalowhuisje en ik ben happy!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 10 juni 2016 at 05:12

  Hahaha, ik ben ook niet een hele erge fan van camperen, maar ik moet zeggen dat het ook wel z’n charme heeft.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn haat-liefde verhouding met Marktplaats.My Profile

 • Reply Channa 10 juni 2016 at 05:13

  Je moet ook niet gaan kamperen in een tent 😉
  Channa onlangs geplaatst…Albert Heijn brengt dino’s tot leven met augmented reality!My Profile

 • Reply Tips voor Papa's 10 juni 2016 at 05:50

  Haha heerlijk geschreven en heel herkenbaar. Vrouwlief heeft nog nooit van haar leven gekampeerd om al deze redenen.
  En toch gaan we het een soort van proberen dit jaar. Wel op een 5 sterren camping in eens stacaravan die van alle gemakken voorzien is (toilet, douche, keuken en 2 slaapkamers), maar goed we scharen het onder kamperen 😂.
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Een brief aan J voor wanneer hij 18 jaar isMy Profile

 • Reply Karlijn 10 juni 2016 at 06:49

  Na het lezen van deze blog, zou ik het bijna afzweren…

 • Reply Lilian 10 juni 2016 at 08:32

  Haha ik snap precies wat je bedoelt. Ik vind het ook niet echt leuk. Er is ook altijd zoveel ongedierte en dat maakt het ook vreselijk. Doe mij dan ook maar liever een huisje.
  Lilian onlangs geplaatst…Jongenssandalen dilemma! + AlternatievenMy Profile

 • Reply Astrid 10 juni 2016 at 08:48

  Haha, ik ben het 100% met je eens! Waarom zou je jezelf dit aan doen?? Voor mij ook niet hoor, brr…
  Astrid onlangs geplaatst…Hoe maak je make-up kwasten schoon?My Profile

 • Reply Kato 10 juni 2016 at 10:05

  Ik vind kamperen net super. Als we gaan kamperen is het wel op een 5 sterren camping aan het Gardameer. We hebben een héél grote tent van wel 8 op 4 meter groot van hoge kwaliteit dus geen natte tenen, als het regent kan je gezellig spelletjes spelen enz. De staanplaatsen zijn ook zeer groot, er zijn super zwembaden, alles is heel mooi verzorgd, elke avond een musical met top dansers uit Milaan. Kortom een echte aanrader en het eten, 1 tip: skottel braai 😀

 • Reply Vlijtig Liesje 10 juni 2016 at 10:12

  Die foto die je er bij hebt gezet is ook echt verschrikkelijk inderdaad.

  Wat jij je afvraagt over kamperen, vraag ik me altijd af over op vakantie gaan in het algemeen: ‘Waarom?!’
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Van V&D tot… Zara? H&M? Topshelf?My Profile

 • Reply Leonie van Mil 10 juni 2016 at 12:27

  Ik ben één van die gekken die voor mijn lol een tentje op gaat zetten. Ik vind camperen echt geweldig. Je moet de juiste campings opzoeken. Zoals op de foto’s zou ik er ook niet bij willen zitten. Je hebt ook campings met meer ruimte. Maar in ieder geval hou ik van de sfeer. En tja, als het regent is echt al je comfort helemaal weg. Dat vind ik ook niet fijn, maar het tikken op de tent kan ik dan wel weer van genieten. Ik moet zeggen dat ik bevooroordeeld ben. Ik ben juist opgegroeid met camperen. Wij deden niets anders.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Voor het eerst verkouden #1My Profile

 • Reply Charlotte 10 juni 2016 at 12:37

  Haha wij gingen vroeger altijd kamperen maar moet zeggen dat het nu mijn voorkeur ook niet meer heeft. Ik hou wel van een beetje luxe op vakantie… (al is een camping wel erg leuk voor kinderen…)
  Charlotte onlangs geplaatst…10 x je weet dat je moeder bent als…My Profile

 • Reply Birgit 10 juni 2016 at 13:09

  Hahaha, heerlijk! Toen ik nog klein was (kleiner dan nu), gingen we altijd met het gezin kamperen. Nu is zelf een gezin heb, gaat mijn voorkeur toch echt wel uit naar een appartement of vakantiehuis.

 • Reply Jessica 10 juni 2016 at 14:14

  hahaha, wat een heerlijke blog! Ik ben ook geen kampeer fan, vorig jaar met mijn schoonouders meegeweest een weekendje, eigen tent mee, maar brrrrr wat was het fucking koud, veel regen … Nee nooit meer, behalve in een land waar je bijna verzekerd ben van goed weer (spanje, hoog zomer).
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezen #3My Profile

 • Reply Bregje 10 juni 2016 at 19:09

  Hahaha, heerlijk stuk!
  Ik vind de camping echt heel leuk, maar wil wel mijn eigen douche en wc, anders hoeft t niet 😂
  Bregje onlangs geplaatst…De 16 van 2016: lukt het een beetje? #2My Profile

 • Reply Simone 10 juni 2016 at 19:56

  Ik houd ook meer van een wat luxere vakantie. Hoewel ik kamperen in een caravan dan wel weer kan waarderen (alleen als het mooi weer is) ;-).
  Simone onlangs geplaatst…Outfit van Mirthe: Skinny jeans en lief wit bloesjeMy Profile

 • Reply Mary-Lou 10 juni 2016 at 22:27

  Haha, ik ga me bijna afvragen waarom ik het wel leuk vind. Ik weet wel alvast 1 voordeel: als je terugkomt vind je je huis zo ruim! Je gaat het meteen nog meer waarderen.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…NoNo flamingo maxi dress. Doe mee en Free a Girl!My Profile

 • Reply Nicole 11 juni 2016 at 07:33

  Ik vind kamperen geweldig.. Niet in een klein tentje en op de manier zoals op de foto maar ik heb altijd flink genoten vroeger van onze caravan en later in een bungalow huisje op de camping..
  Nicole onlangs geplaatst…Webshoptip: Hooray & ThanksMy Profile

 • Reply jodi - liefthuis 11 juni 2016 at 09:44

  Met een vouwwagen slaap je al beter dan op dat matje maar verder zijn alle redenen die jij noemt voor mij redenen om wel te kamperen. Dit komt wel doordat ik er als kind juist wel mee opgegroeid ben. Lekker veel buiten, met alle vrienden afwassen en lol trappen, dat geld hetzelfde voor tandenpoetsen met zn alle. Regen op het doek daar slaap je zo lekker onder
  Ik kan je toch niet overtuigen want je redenen klinken mega logisch, alleen dat hutje mutje hangt wel echt van de camping af. Wij kiezen campings met ruime plekken, scheelt een hoop.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Video – Shoplog Zara, H&M en HemaMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mijn 5 favoriete stedentrips in Europa

  Ik vind stedentrips fantastisch. Even een paar dagen er tussenuit en je onder dompelen in een andere wereld! En hiervoor...

  Sluiten