Persoonlijk Zwangerschap

Wat wil ik allemaal doen tijdens mijn zwangerschapsverlof?

17 oktober 2016

Oké, het duurt nog ruim twee maanden, maar een beetje dagdromen mag best toch? Vanaf de dag voor kerst heb ik zwangerschapsverlof! Eerder vertelde ik jullie al over ons drukke, chaotische weekschema en momenteel blijft er dus niet veel vrije tijd over. Zwangerschapsverlof is dus een enorme tegenstelling vergeleken met mijn normale leven. Vorige keer, tijdens de zwangerschap van Spencer heb ik eigenlijk niet echt verlof gehad voor zijn geboorte. Ik was toen een week eerder uitgerekend en had dus een week voor Kerstmis verlof. Nou, eerst de feestdagen en alles. En toen kwam Spencer opeens te vroeg op 4 januari. Daarna stond mijn verlof uiteraard in het teken van hem. Deze keer heb ik weer nagedacht over wat ik dan wil gaan doen tijdens mijn verlof. Uiteraard zal er minder tijd overblijven, want Spencer is er nu en de meeste aandacht gaat naar hem, maar toch heb ik een paar plannen!

Al Spencers kleding en speelgoed uitzoeken

Daar ben ik momenteel al druk mee bezig, maar het is echt niet normaal hoeveel kleding we hebben voor zo’n klein mensje. Er staan sowieso nog 3 dozen vol babykleding waar nog naar gekeken moet worden. Had ik eigenlijk mee moeten beginnen, want er zitten ongetwijfeld nog spullen tussen die zijn aankomende zusje aan kan. Daarnaast moet ik echt eens kritisch kijken naar de hoeveelheid speelgoed hier in huis. Hij speelt lang niet met alles en ik wil eigenlijk spullen gaan verkopen of weggeven. Maar ja, straks vindt Spenceria (codenaam voor de baby ;-)) het wel leuk en vindt zij Spencers speelgoed niet leuk. Hoe dan ook zal het moeten minderen, want het loopt echt de spuigaten uit allemaal.

De babykamer

Mijn man en ik hebben zowaar een plan in ons hoofd voor de babykamer. Nu de uitvoering nog. Mijn man is met het kluswerk bezig, en ik hoop met mijn verlof dat dat klaar is en ik aan het inrichten kan beginnen. Dus de kleertjes in de kledingkast, de spulletjes allemaal klaarleggen etc. Uiteraard zal er nog wel wat geshopt moeten worden want sommige praktische dingen hebben we nog nodig (denk: een extra aankleedkussen).

Foto’s uitzoeken

Ha! Ja dit is dus zoiets waarvan ik nu al weet dat er niets van komt, maar okee. Spencer is dan al bijna 2 en ik heb zoveeeeel foto’s van hem op mijn laptop staan. Zoals iedereen wil ik hiervan ooit eens een mooi album maken. Maar ja, ga daar maar voor zitten. Helaas ben ik ook niet zo georganiseerd (totaal niet zelfs) en ik heb dus niet alles netjes per maand in mapjes staan ofzo. Zucht. Dat wordt een hele klus. Ik heb er echt een hard hoofd in dat ik hier tijd voor ga hebben met de feestdagen en Spencers verjaardag, maar goed.

(Online) Shoppen!

Ja hierin schuilt een groot gevaar vrees ik haha! Ik heb natuurlijk wat praktische dingen nog nodig, zoals dat aankleedkussen. Maar ja, opeens heb ik tijd om te shoppen dus ik vrees dat er nog wel wat extra dingen bijkomen waarvan ik dan vind dat ik ze echt nodig heb. Online shoppen ben ik zelfs met mijn drukke leven al heel erg goed in, dus ik houd mijn hart vast voor wat er gebeurt als ik echt alle tijd heb.

Bingewatchen

Oh hier kan ik al zo naar uit kijken. Ik breng Spencer wel naar de oppas als ik verlof heb, want ik kan me voorstellen dat het voor hem niets aan is om 5 dagen thuis te zitten met zijn hoogzwangere moeder. Kan hij beter wat leuks gaan doen met mensen die nog wel mobiel zijn. En dan ben ik dus alleen thuis. En dan kan ik dus BINGEWATCHEN! Van de week heb ik jullie al om serietips gevraagd en ik heb een lijstje gemaakt. Het worden: Damages, Conviction (nieuwe serie) en Blindspot die ik wil gaan kijken.  Ik kan me nu al verheugen: op de bank en kijken maar.

 

Dat zijn wel de hoogtepunten geloof ik! Al weet ik nu al dat van de helft niets terecht gaat komen, omdat het gewoon hartstikke druk wordt met de feestdagen en Spencers verjaardag gelijk er achteraan. Maar goed, een beetje dromen mag best toch?

Wat heb jij allemaal gedaan tijdens je zwangerschapsverlof?

De afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Channa 17 oktober 2016 at 05:26

  Ahh ik had ook allerlei plannen, helaas bleef het door mijn bekkeninstabiliteit voornamelijk bij bingewatchen.
  Channa onlangs geplaatst…Diagnose: de ziekte van GravesMy Profile

 • Reply marije 17 oktober 2016 at 05:53

  Ik vind vooral binge watchen en online shoppen hele goede hahahha. Hopelijk kom je aan alles toe tijdens je verlof!
  marije onlangs geplaatst…Mind Your Monday: Lipoedeem daily life strugglesMy Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjes 17 oktober 2016 at 06:22

  Met dat online shoppen en bingewatchen komt het vast helemaal goed!
  Jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s appelkruimeltaartMy Profile

 • Reply Bregje 17 oktober 2016 at 06:40

  Lekker bingewatchen! Dat deed ik ook veel, net als het kamertje helemaal in orde maken, kleertjes wassen en inruimen vooral veel wachten op de baby 😂
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn borstverkleining – deel 2My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 17 oktober 2016 at 06:49

  Heerlijk vooruitzicht! Ben benieuwd hoe zwangerschapsverlof met een tweede kindje is. Mijn zwangerschapsverlof stond vooral in het teken van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, door de groeiachterstand van Naomi. Ik ging met 35 weken met verlof, maar beviel twee weken later al. Dus echt verlof heb ik ook niet gehad. Ik heb wel nog geluncht met een vriendin, van het weer genoten en de babykleertjes gewassen. In de kast nog niet, want toen was ik aan het bevallen. Dat heeft een vriendin dus gedaan, net als het kamertje nog een keer goed schoonmaken. Met dank aan mijn vriendin dus. Slim om hem gewoon naar de opvang te brengen, is voor jou relaxt en voor hem ook veel leuker!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Lief schoolkind op de fietsMy Profile

 • Reply Nicole 17 oktober 2016 at 06:53

  Ik zat vanaf week 24 in de ziektewet dus heb niet echt dat “verlofgevoel” gehad. Maar kon weinig doen want ik had bedrust 😔
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben trots op mezelfMy Profile

 • Reply Lilian 17 oktober 2016 at 07:26

  Leuk! Bij mij begon het al heel vroeg te kriebelen om de babykamer in orde te maken. Wel handig zo kan je babykleding en cadeau kopen voor de feestdagen in een klap doen, haha dat scheelt weer.
  Lilian onlangs geplaatst…Video: De herfst tag – 2016My Profile

 • Reply MetMirjam 17 oktober 2016 at 07:45

  Alles wat languit op de bank kan, klinkt sowieso al helemaal top natuurlijk 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Help, mama is een klei-dummie!My Profile

 • Reply Charlotte 17 oktober 2016 at 09:09

  Haha ik denk dat mijn lijstje wat leger zal zijn 😉 Tijdens mijn verlof van Aukje hoefde ik ook niet veel meer te doen omdat ik alles daarvoor al klaar had. Hopelijk is dat nu weer zo, maar ik merk dat het wel erg snel gaat allemaal dus het kan zomaar zijn dat ik nog meer moet doen dan ik denk…
  Charlotte onlangs geplaatst…Wie zijn er dit keer bij mijn bevalling?My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes.nl 17 oktober 2016 at 09:57

  Maar je moet ook echt Quantico kijken hoor! Het is een combi van Criminal minds, how to get away with murder en homeland! Vind je echt tof! hihi

  oja en Clueless, Mean girls en allemaal Bring it ons staan op Netflix :”)

 • Reply Astrid 17 oktober 2016 at 10:02

  Lekker he verlof? Ik verheug me er ook al op! Ik laat de twee dagen opvang ook doorlopen en ben ook precies van plan wat jij schreef. Languit op de bank, thee, koekjes en Netflix 😀 Klinkt hemels haha. Nu nog ff doorbikkelen!
  Astrid onlangs geplaatst…Nieuwe etos nagellak review en swatchesMy Profile

 • Reply Jessica 17 oktober 2016 at 16:26

  Heerlijk toch om al te fantaseren! Lijkt me heerlijk om Spencer zijn spulletjes uit te kunnen zoeken. Ruimt goed op, ook in je hoofd.
  Jessica onlangs geplaatst…7x tips om koude voeten te verhelpen?My Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 17 oktober 2016 at 17:16

  Lekker vooruitzicht. Enveloppen vast schrijven? En idd bingewatchen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik geef antwoord zonder woorden – No word TagMy Profile

 • Reply Lor (Mama's Jungle) 17 oktober 2016 at 19:31

  Ik zit midden in mijn verlof. Als serie heb ik the cliënt list gekeken. Verder heb ik een nieuwe hobby, naaldvilten. Tussendoor doe ik de was, opruimen, bankhangen en voor peutergirl zorgen. En dutjes. En bloggen 😉
  Lor (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Ik denk stiekem bij elk steekje, is dit dan het begin? (zwangerschapsupdate)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Shoppen voor mijn man!

  Mijn man is gek op kleding. Sterker nog, hij heeft meer kleding dan ik. Ja, echt waar. Maar hij heeft...

  Sluiten