Reviews

Tip: Prachtige handgemaakte kleden van Sukhi.nl

20 februari 2016

Een kleed kan een kamer maken of breken, vind ik. Zo was onze woonkamer vrij grijs (lees: saai), totdat wij een prachtig felgekleurd kleed plaatsten. Het gaf de hele kamer een enorme oppepper en maakte het gelijk af. Wat een verschil. Nu heeft het wel heel lang geduurd voor wij een kleed hadden gevonden dat we mooi vonden en dat ook nog eens betaalbaar was. Maar toen wist ik nog niet van het bestaan van Sukhi.nl af!

Sukhi3

Dit kleed vind ik ZO tof!!

Wat is Sukhi?

Sukhi is een sociale onderneming die streeft naar maatschappelijke winst. Sukhi.nl is sinds oktober vorig jaar in de lucht. Sukhi verkoopt ambachtelijke vloerkleden. En deze kleden komen rechtstreeks van de maaksters uit bijvoorbeeld India, Nepal of Marokko. Doordat er geen tussenpersonen of winkels tussen zitten, is het al gauw 60% goedkoper om een kleed via deze site te kopen in plaats van elders. En de maaksters van de kleden hebben er ook profijt van: de winsten komen grotendeels ten goede aan deze dames. Hierdoor verdienen de kledenmaaksters twee tot drie keer meer dan het regionaal gemiddelde. In Nepal betekent Sukhi trouwens ‘happy’.

Sukhi2

Welke typen kleden kun je er kopen?

Het aanbod is heel breed. Zo zijn er prachtige wollen of vilten kleden te koop uit India, heel stijlvol vind ik deze persoonlijk. Een andere favoriet van me zijn de patchwork kleden uit Turkije. Deze kleurrijke beauty’s zijn handgemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden. Een patchwork kleed is een gewoven kleed. Tapijten weven is een eeuwenlange traditie in Turkije. Maar wat mijn absolute favorieten zijn, zijn de bolletjeskleden. De foto die je hieronder zit is van het kleed Alisha. Hoe leuk zou zoiets zijn voor op een kinderkamer? Ik ben er echt helemaal verliefd op, zo vrolijk en kleurrijk! De bolletjeskleden worden gemaakt in Nepal en zijn van vilt. Elk kleed bestaat uit duizenden bolletjes. Elk bolletje wordt met de hand gerold. Het is een heel proces waarbij het bolletje nat wordt gemaakt en voorzichtig over een laagje zeep wordt gerold. Een bolletje wordt steeds opnieuw gerold en gespoeld totdat het krimpt en de perfecte vorm heeft. Wat een werk hè? Kun je je voorstellen dat sommige kleden wel meer dan 10.000 bolletjes hebben?

Sukhi1

Sukhi5

Sukhi4

SAMENWERKING

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nesrin 20 februari 2016 at 18:17

  Nais nais! Wat een ontzettend mooie kleed op de eerste foto. Ik ken het merk niet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Songtag-stMy Profile

 • Reply Nikki -Sukhi.nl 9 april 2016 at 11:21

  Ah super leuk! Hartstikke bedankt! 😀 Erg leuk om te lezen <3
  Groetjes, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De 9 meest opmerkelijke moeders!

  Vandaag een lijstje met opvallende moeders. Wist jij bijvoorbeeld dat er een vrouw is die maar liefst 12 (!) keer...

  Sluiten