Travel

Ik ga naar Londen! (in mijn eentje)

1 juni 2017

Ik ga een paar dagen naar Londen binnenkort. Alleen. Schrik niet, er is geen relatiecrisis, Kevin en ik zijn nog steeds erg gelukkig getrouwd. Ik wil gewoon graag naar Londen. En met twee hele jonge kinderen is dat eigenlijk geen doen. Niet als je zoals ik uitgebreid wilt winkelen en elke avond naar een musical op West End wilt.

Even mijn handen vrij

Een paar weken geleden had Spencer – op z’n zachtst gezegd – niet zijn allerbeste week. Ik kon eigenlijk amper met hem naar de supermarkt zonder dat het een enorme driftbui werd. Gelukkig gaat het inmiddels echt weer hartstikke goed, maar die dagen dat het slecht gaat duren wel héél lang en kunnen erg vermoeiend zijn. Om wanhopig van te worden. Al enkele weken liep ik met het idee dat ik heel graag weer eens naar Londen wil.  Omdat het gewoon een fantastische stad is, maar ook omdat ik graag weer wat toffe musicals wil zien. Ik ben zoals jullie wellicht nog weten een enorme fan van musicals. En daar is het kwalitatief toch een stuk beter dan in Nederland over het algemeen. En een dagje heerlijk shoppen zonder kids zou ik ook niet afslaan 😉 Gewoon even mijn handen vrij hebben, lijkt me heerlijk!

“Dan ga je toch!”

Op een gegeven moment uitte ik tegen Kevin dat ik graag even er tussenuit wilde. Zonder kinderen. Even weer mezelf zijn. Ik ben echt hartstikke gek op die twee kleine guppy’s en ik ga ze ongetwijfeld vreselijk missen, maar heel stiekem mis ik de vrijheid die ik vroeger had ook wel eens. Ik zou voor geen goud meer willen ruilen, maar een break van een dag of twee moest toch wel lukken. Om samen naar Londen te gaan is qua opvang niet echt een optie. Kevin is in juni een paar dagen vrij en eigenlijk was dat de enige optie voor mij om te gaan. Zou ik dan alleen gaan? Ik heb wel vaker alleen gereisd vroeger en dat is me eigenlijk altijd goed bevallen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt: ik ga voor twee nachtjes naar Londen! Yes!

Trein & Airbnb

Normaal gesproken zou ik gelijk een vlucht boeken en een hotelletje zoeken. Maar aangezien dit allemaal anders dan anders was al, besloot ik het helemaal maar anders aan te pakken. Ik ga met de trein naar Londen. Dat blijkt dus best goed te doen te zijn. Met 5,5 uur sta je midden in Londen (vertrek vanaf Amsterdam). En dat voor slechts 59 euro. Dat vond ik wel een prima deal. Nadat ik me een ongeluk was geschrokken van de prijzen van de hotels (of je moet echt in een aftands ranzig hok willen slapen), besloot ik eens op Airbnb te kijken. Iets in me zegt dat ik dit doodeng vind, zomaar een huis van iemand huren, maar ik heb echt iets heel leuks gevonden, midden in Soho. Echt downtown Londen. Ideaal! En voor de helft goedkoper dan als ik in een hotel zou gaan zitten. Moet wel de badkamer delen met huurders van de naastgelegen kamer, maar dat vind ik voor twee daagjes geen probleem. Al met al vertrek ik maandagochtend en kom ik woensdagmiddag alweer terug. Best kort dus, maar lang genoeg om twee musicals te gaan zien en lekker te winkelen.

EN IK HEB ER ZO’N ZIN IN!! Okee, ik heb ongeveer dagelijks een halve paniekaanval over hoe dat nou moet zonder de kindjes. Ik ga ze vast vreselijk missen en ik zie mezelf al wegkwijnen in mijn gehuurde kamer. Maar nee, ik geloof echt dat het goed voor me is, even er tussenuit en even mijn handen vrij en gedachten verzetten.  Kortom: hartstikke spannend dus, maar wel op een goede manier. Denk ik. Hoop ik 😉

Zijn jullie wel eens alleen op vakantie gegaan?

De foto is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Nicole 1 juni 2017 at 05:20

  Oh wat super tof!! Zoiets zie ik ook wel zitten al zou ik nu eerst m’n man erop uit sturen want die verdient het momenteel wat meer dan ik haha. (Ben al paar keer weg geweest zonder hem met m’n moeder en keer met m’n vader)
  Nicole onlangs geplaatst…Een kraammand voor de grote zusMy Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 1 juni 2017 at 05:33

  Heel stoer van je om even aan jezelf te denken en een paar dagen naar Londen te gaan. Komt allemaal wel goed met de kids en Kevin, probeer lekker te genieten van de voorpret 🙂
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Pindasaus zonder pakjes en zakjes – RECEPTMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 1 juni 2017 at 05:39

  Super knap dat je even voor jezelf kiest. Logisch dat je dat af en toe even nodig hebt. Veel plezier alvast.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn haat–liefdesverhouding met de speenMy Profile

 • Reply Mathiske -gelukineenrompertje- 1 juni 2017 at 06:20

  Wat gaaf! Veel plezier. Lekker even bijtanken
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Leuk! Met kind en poppenwagen wandelen.My Profile

 • Reply Charlotte 1 juni 2017 at 07:03

  Ik zou het niet kunnen, helemaal alleen. Een weekend weg met een vriendin samen bijvoorbeeld wel. Veel plezier alvast!
  Charlotte onlangs geplaatst…Gastblog: Zullen we het toch nog proberen?My Profile

 • Reply Nicolette weijman 1 juni 2017 at 08:28

  Yes lekker voor je Nicole. Geniet ervan en ik hoor natuurlijk graag hoe het je is bevallen❤️❤️❤️

 • Reply Wilmaaa 1 juni 2017 at 09:03

  Ik merk dat ik er ook behoefte aan heb, even wat tijd voor mezelf. Ben ik alleen niet zo goed in, want kan die twee kiddooz niet zo goed alleen laten. Heel veel plezier en geniet er lekker van!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…A mom´s diary | hoe gaat dat nou met twee kindjes?My Profile

 • Reply Jeanine 1 juni 2017 at 15:09

  Wat gaaf dat je dat gaat doen! Lijkt me ook heerlijk maar nog nooit alleen op vakantie geweest. Benieuwd hoe het je gaat bevallen. Alvast heel veel plezier.
  Jeanine onlangs geplaatst…Nieuw jasje: mama ben jij een indiaan?My Profile

 • Reply Merel 2 juni 2017 at 23:13

  Heerlijk! Geniet, geniet, geniet! Xx
  Merel onlangs geplaatst…Klein leeftijdsverschil: de 7 grootste voor- en nadelen van die elf maandenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Hoe houd je de hitte uit huis?

  Wat was het heet hè vorige week! Eigenlijk was het niet uit te houden buiten, zo warm. Nu is ons...

  Sluiten