Travel

Een dagje Oberhausen met de kinderen? Doen!

17 mei 2017

Onlangs trokken we er met z’n viertjes een dagje op uit. Naar Oberhausen! Ja, misschien associeer je het vooral met de jaarlijkse kerstmarkt, maar er is echt zoveel meer te doen. Vooral voor (jonge) gezinnen is het een absolute aanrader. Bloggen heeft vele leuke aspecten, en één van die aspecten is dat je soms wordt uitgenodigd voor leuke dingen. Toen wij het aanbod kregen naar het Legoland Discovery Centre en SEA LIFE te gaan, hebben we dan ook niet getwijfeld.

Legoland Discovery Centre

Ik heb wel vaker geschreven over Spencers voorliefde voor Duplo. Hij speelt er nog dagelijks mee en dit was voor ons dan ook de reden om naar het Legoland Discovery Centre te gaan. Het is een overdekt centrum waar maar liefst 4 miljoen (!) LEGO-steentjes onder één dak zijn. In april zijn meerdere nieuwe speelhoeken geopend in het centrum, zoals een pirateneiland met piratenschip, een DUPLO-jungle en een ridderkasteel. Ook zijn er verschillende attracties en kun je er uiteraard genieten van een lunch. Nu moet ik erbij zeggen, toen wij er waren was het om verschillende redenen héél erg druk. Aangezien Spencer nog maar jong is, hebben wij ons vooral gericht op de dingen die hij echt heel leuk vindt. Vooral de DUPLO uiteraard. Daarnaast was een speeltoestel bij en ook een groot indoor speelparadijs. Daarbij dus ook een groot schip waar je helemaal doorheen kon lopen. Je snapt wel wat vader en zoon dus hebben gedaan de hele middag 😉

Lekker met DUPLO spelen!

 

Er was ook gelegenheid om te lunchen

 

Nog even schatzoeken 😉

 

En nog even kijken wat er verder allemaal te beleven is !

 

Uiteraard mocht Spencer na afloop wat uitzoeken in de winkel. Met een vliegtuig en een papagaai gingen we weer naar huis. Check Jasmijn trouwens die net op de achtergrond enorm gaapt haha

Al met al echt een aanrader voor een gezin met (jonge) kinderen. We gaan zeker nog een keertje terug als de kindjes wat ouder zijn en ook met de Lego kunnen spelen.

CentrO

Ik was vroeger met mijn ouders wel eens bij CentrO geweest, toen we naar de kerstmarkt gingen. Dit is echt een gigaaaaaaaaaaaantisch winkelcentrum in Oberhausen en ligt naast Legoland. Het heeft een oppervlakte van 119.000 vierkante meter en je kunt er dus shoppen tot je een ons weegt. Wij zijn alleen naar de foodcourt geweest, omdat het anders een te lange en vermoeiende dag zou worden voor Spencer. Maar even lunchen kan altijd natuurlijk. Ziet er goed uit hè?

Sja en in Amsterdam staan ze er voor in de rij, dus we waren wel nieuwsgierig geworden waar nou alle ophef over was 😉 Dus namen we een doosje Donuts mee.

SEA LIFE

We sloten de dag af bij SEA LIFE. Ook dat ligt er vlakbij. Echt heel erg handig dat alles zo dicht bij elkaar ligt. Dit is het grootste aquarium van Duitsland. Spencer vond het erg interessant om naar alle visjes en andere dieren te kijken en heeft zich goed vermaakt.

Niet een al te beste foto, maar wilde jullie deze niet onthouden 🙂

SEA LIFE  betrekt de bezoekers bij de leefwereld van één van de oudste dieren op onze aarde, de schildpad. Net als de dinosaurus is de schildpad meer dan 220 miljoen jaar oud. In SEA LIFE Oberhausen kunnen bezoekers op ‘schildpaddenavontuur’ door zich samen met de schildpadden onder te dompelen. Ook heeft SEA LIFE speciale fokprogramma’s voor de dieren.

Kortom: we hebben echt een hele leuke, volle dag gehad! Spencer heeft zich uitstekend vermaakt. Het was allemaal op een steenworp afstand van elkaar, er was ruime parkeergelegenheid en het parkeren was bovendien gratis.

Dus wil je een dagje weg met je kinderen? Wat ons betreft is Oberhausen een aanrader!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eke 17 mei 2017 at 06:32

  Klinkt echt superleuk, helemaal in combi met DM in Centro 😁.

  Vind het alleen zo’n klere-end rijden joh.
  Eke onlangs geplaatst…Shoplog Sephora | Nars en BenefitMy Profile

 • Reply Charlotte 17 mei 2017 at 07:44

  Ziet er gezellig uit! CentrO ben ik wel al ooit geweest, de rest niet.
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog XL: voor mama en de mini’sMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 17 mei 2017 at 08:22

  Wij gaan in de grote vakantie altijd graag naar dat centrum. Vooral de food court vinden mijn kinderen altijd erg leuk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Duurzaam je huis verwarmen: met vloerverwarmingMy Profile

 • Reply Lisette 17 mei 2017 at 08:23

  Het is wel wat ver voor ons om zomaar even heen te rijden. Het lijkt me er leuk om eens heen te gaan als we eens in de buurt op vakantie zijn bijvoorbeeld.
  Lisette onlangs geplaatst…It’s My Birthday!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) Winactie! Win een hangmat & Do Not Disturb Box

  Iedereen heeft het tegenwoordig maar druk. Druk met werk, met het gezin, sociaal leven en ga zo maar door. Des...

  Sluiten