TV-series

13 redenen waarom je ’13 Reasons Why’ moet zien!

16 april 2017

Soms zijn er van die series die grijpen je direct bij de strot. Dit is zeker het geval bij 13 Reasons Why van Netflix. Het is één van de allerbeste series die ik heb gezien en ik deel mijn enthousiasme graag met jullie omdat het echt een hele mooie, interessante serie is.

Waar gaat het over?

De serie is gebaseerd op een boek van Jay Asher en geproduceerd door niemand minder dan Selena Gomez. Ik kende het boek eerlijk gezegd niet dus voor mij was het hele verhaal nieuw. De serie vertelt het verhaal van de tiener Hannah Baker die zelfmoord pleegt. Voordat ze dit doet, neemt ze allerlei cassettebandjes op. Op die bandjes heeft ze ingesproken welke 13 mensen verantwoordelijk zijn voor haar zelfmoord. En de redenen liegen er niet om. Hannah is het slachtoffer geworden van onder meer cyperpesten en seksueel geweld. Na Hannah’s dood luisteren de 13 mensen de bandjes afzonderlijk van elkaar af.  En zo ontrafelt zich elke aflevering meer van het verhaal.

13 redenen waarom jij ook 13 Reasons Why moet kijken!

 1. In tegenstelling tot series als Pretty Little Liars en Gossip Girl (die zich ook afspelen op een Amerikaanse high school) is deze serie een stuk realistischer.
 2. De serie behandelt hele serieuze zaken als zelfmoord en seksueel geweld. Het is een serie met diepgang die stof tot nadenken geeft.
 3. Het meisje dat Hannah speelt, Katherine Langford, is adembenemend. Ze acteert werkelijk fantastisch. Ze is trouwens Australische, maar heeft het Amerikaanse accent uitstekend onder de knie.
 4. Ook de rest van de acteurs zijn heel erg goed gecast.
 5. De serie is mysterieus, je weet niet gelijk hoe alles in elkaar zit.
 6. Omdat het onderwerpen behandelt dat andere series laten liggen.
 7. Na het kijken van de serie realiseer je je nog maar eens hoeveel kwaad (cyber)pesten kan doen en hoe erg we daar dus allemaal voor moeten waken.
 8. Het staat op Netflix, dus je kunt alles heerlijk bingewatchen! En geloof me, dat wil je ook nadat je de eerste paar minuten hebt gezien.
 9. De serie zit briljant in elkaar qua verhaallijn. Het heden en het verleden lopen door elkaar heen. Dit is echt heel goed gedaan. Aan bijvoorbeeld de kleuren kun je zien dat je weer in een flashback zit.
 10. Het laat zien hoe gevaarlijk en vervelend social media kan zijn. Het spoort aan om ook eens gewoon weer ouderwets in het echt met iemand te gaan praten.
 11. Selena Gomez heeft de serie samen met haar moeder geproduceerd. Ze heeft zelf gekampt met depressie en hoopt met deze serie iets goeds te kunnen doen voor mensen (tieners) van haar generatie. Mooie gedachte toch?
 12. De neemt uitgebreid de tijd om het verhaal op te bouwen en de verhaallijnen uit te werken, maar wordt niet traag en blijft boeien.
 13. Het echt een hele, hele, goede serie is.

Aanrader dus!

Hier nog de trailer voor de geïnteresseerden:

Heb jij de serie al gezien?

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde 16 april 2017 at 07:11

  Ik heb hem wel voorbij zien komen op netflix maar ben er nog niet aan begonnen. Moet ik nu dus wel gaan doen 😉 Hij klinkt heel erg interessant.

 • Reply marije 16 april 2017 at 07:49

  Omg .. deze serie .. wauw. Zo intens!

  Ik heb net de laatste aflevering gekeken en ben echt onder de indruk.

 • Reply Astrid 16 april 2017 at 11:39

  Wauw, deze serie wil ik echt graag zien. Ik had wel van het boek gehoord en het sprak me aan maar ben er nooit aan toegekomen het te lezen.

 • Reply Lori 16 april 2017 at 13:46

  Klinkt leuk! Thx voor de tip

 • Reply Leonie van Mil 16 april 2017 at 20:02

  Ja ik ben ook zo nieuwsgierig naar die serie!! Staat hoop op mijn to watch list

 • Reply Nina Simplynspecial 16 april 2017 at 20:44

  Ik kijk ‘m ook! Vind het tot nu toe echt leuk 🙂

 • Reply Minke 17 april 2017 at 20:10

  Ik kende het boek ook niet maar de serie is inderdaad goed.

 • Reply marleen 18 april 2017 at 12:52

  Ik ben bij aflevering 5. Vet spannend!

 • Reply Eline 18 april 2017 at 13:16

  Ik ben ook heel benieuwd naar deze serie. Het staat ondertussen op mijn to-watch-lijstje.

 • Reply Kimdy 19 april 2017 at 12:22

  Ik ben pas begonnen met deze serie en zit nu bij aflevering 8. Ik ben echt heel benieuwd naar de laatste aflevering, die schijnt echt heel erg heftig te zijn.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) WINACTIE! Win een baby-verwenpakketje

  Even een kleine winactie tussendoor! Zoals ik een paar dagen geleden al schreef, zijn we onlangs gezellig wezen winkelen in...

  Sluiten