TV-series

Mijn favoriete series van dit moment!

22 december 2016

Met mijn zwangerschapsverlof om de hoek, ben ik op zoek gegaan naar wat series om te kijken. Sowieso ben ik zoals jullie weten altijd op zoek naar nieuwe series. En ik heb weer een paar juweeltjes gevonden hoor! Ik deel mijn favorieten van dit moment met jullie. Met wat nieuwe series en een paar ‘oudjes’.

The Crown

Deze serie van Netflix is gemaakt met een budget van 110 miljoen en daarmee de duurste ooit op Netflix. Dat belooft wat! Het vertelt het verhaal over koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Zoals jullie waarschijnlijk weten momenteel de langstzittende monarch op aarde. Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth gaat trouwen. Ik ben pas bij aflevering 5 maar nu al helemaal verslaafd. Het is zo mooi gemaakt! Normaal houd ik helemaal niet van historische series, maar dit is nog zulke recente geschiedenis dat het me echt kan boeien. Met John Lithgow in wat mij betreft de glansrol van zijn leven als Winston Churchill. Werkelijk briljant. Wie had gedacht dat die grappige vent uit 3rd Rock from the Sun zo’n geweldige rol neer zou zetten. Echt de moeite waard om te kijken en je leert er ook nog van alles van. Kijken dus!!

Designated Survivor

Ik liet jullie de trailer al zien toen ik schreef over nieuwe series die je niet mag missen. Inmiddels staat het eerste deel van seizoen 1 op Netflix. Dat komt er op neer dat je 10 afleveringen kunt zien. De rest komt pas in maart helaas. Mijn man en ik hebben ademloos alle afleveringen zitten kijken. Wat goed zeg. Het plot: Tijdens de State of the Union komen de president en alle kabinetsleden om bij een aanslag, op één man na; minister Tom Kirkman. Hij is de designated survivor, die is aangesteld om bij gebeurtenissen waarbij president, vice-president en kabinet samen aanwezig zijn, fysiek ergens anders te zijn zodat nooit de gehele presidentiële lijn van opvolging weggevaagd kan worden. En je raadt het al: hij wordt president maar het is dan natuurlijk nog lang niet afgelopen met alle ellende. Zo spannend, zo goed geacteerd en origineel! Kijken!

Chicago Fire

Deze serie zit alweer in het vijfde seizoen en boeit me nog steeds enorm! Je raadt het al: de serie gaat over de brandweer in Chicago. Erg goed gecast, met een flinke diversiteit aan personages waardoor de serie nooit saai wordt wat mij betreft. Uiteraard zijn er spannende verhaallijnen, romantiek en noem maar op. Er zijn ook allerlei spinoffs van, zoals Chicago PD (politie, vond ik zelf niet leuk), Chicago Med over het ziekenhuis en komt er ook nog een Chicago Justice. Als je dus alles wilt volgen, ben je wel even bezig. Ik heb het altijd nog bij Fire gehouden, maar tijdens mijn verlof ga ik me storten op Med.

Once upon a time

Deze serie heb ik lang geleden wel eens gekeken, maar alleen seizoen 1. Toen ben ik om wat voor een reden dan ook gestopt. Zonde eigenlijk. Dus waarom niet overnieuw beginnen en dan de overige seizoenen ook zien? Er zijn er al zes inmiddels! En het staat op Netflix! Beter kan niet toch? Ideaal om te bingewatchen. Ik ben nog steeds in seizoen 1 maar vind het alweer helemaal leuk. Het concept voor de serie is zo origineel. De serie vindt plaats in Storybrook en de inwoners van dat dorp zijn karakters uit sprookjes die vastzitten in onze, echte wereld. Maar ze weten niet meer dat ze sprookjesfiguren zijn. Nou ja, dit klinkt natuurlijk compleet gestoord als ik het zo uitleg, maar het is echt de moeite waard om te kijken.

Dit zijn de vier series waar mijn hart momenteel sneller van gaat kloppen!
Wat is jouw favoriete serie van dit moment?

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Malou 22 december 2016 at 07:03

  Ik ben een tijdje geleden ook begonnen aan Once Upon A Time, leuke serie inderdaad!
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is 5 maandMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 22 december 2016 at 07:13

  Ik heb Once upon a time wel gevolgd, maar op een gegeven moment mee gestopt. Ik vond het wel echt een geweldige serie. Die bovenste twee series ben ik ook heel benieuwd naar.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #5My Profile

 • Reply Loes Johanna 22 december 2016 at 07:31

  Ooh ja, Once Upon a Time. Ik zal ook maar eens kijken of er voor mij weer nieuwe afleveringen opstaan, heb er een tijd geleden wel veel van gekeken. Ik ben nu compleet verslaafd aan ‘the 100’, echt een aanrader! Manlief en ik zijn weer verder gegaan met Homeland seizoen 4, ook echt weer heel gaaf.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger en eten tijdens de kerstdagenMy Profile

 • Reply Bregje 22 december 2016 at 08:03

  The Crown is prachtig!! Designated survivor staat nog op de lijst,we kijken nu samen naar The Good Wife en alleen kijk ik ‘Lie to me’
  Geniet van je verlof!!
  Bregje onlangs geplaatst…De moeder, de dochter en de kaasfondueMy Profile

 • Reply jonna@burgertrutjes 22 december 2016 at 09:42

  Ik ken ze allemaal nog niet, maar ben wel weer toe aan een Nieuwe serie 🙂
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik geen sprookjesbruiloft wilMy Profile

 • Reply Armande 22 december 2016 at 10:03

  Ik heb The Crown al klaar staan, om eens lekker onverdund te gaan binge-watchen met kerst!
  Armande onlangs geplaatst…Tekst laten schrijven, als opdrachtgever bekekenMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 22 december 2016 at 13:47

  Jaa ik ben ook verslaafd aan Chicago Fire <3 en Med is dus ook echt fantastisch 🙂 Crown moet ik nog kijken en die met Kiefer dus ook nog 😉 haaha! 🙂 X
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik geen sprookjesbruiloft wilMy Profile

 • Reply Channah 22 december 2016 at 14:33

  Ik moet echt aan alle series in je lijstje nog beginnen haha, vooral once upon a time hoor ik super veel over dus misschien moet ik er nu toch maar eens aan geloven!
  Channah onlangs geplaatst…Recept: kerst snack voor kidsMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 23 december 2016 at 10:50

  Bij mij is dat op het moment nog steeds de Gilmore Girls. Ik kijk elke dag 1 aflevering tot ik bij de nieuwe ben! Ik zit nu in het vierde seizoen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Welke lijm gebruik jij?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Tegelijk zwanger: Wat als we dezelfde naam kiezen?

  Deze tweede zwangerschap heb ik het geluk tegelijk zwanger te zijn met één van mijn allerbeste vriendinnen. Nu delen we...

  Sluiten