TV-series

Netflix: Waarom Grace and Frankie een absolute aanrader is

3 mei 2017

Onlangs heb ik weer een nieuwe serie ontdekt op Netflix en ik ben er zo enthousiast over dat ik dit graag deel met jullie! Nieuw voor mij dan, want van de serie telt al drie seizoenen. Het gaat om Grace and Frankie, een serie van Netflix zelf.

Het verhaal

Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) zijn allebei al jaren getrouwd. Als na ruim 40 jaar huwelijk hun echtgenoten (Martin Sheen & Sam Waterston) bekennen verliefd te zijn op elkaar en te willen scheiden, stort de wereld van Grace en Frankie in. Hun echtgenoten blijken hen al 20 jaar te hebben voorgelogen en zijn eigenlijk homo en smoorverliefd op elkaar. Vanwege allerlei redenen eindigen Grace en Frankie samen in het strandhuis dat de twee stellen samen bezitten en daarmee begint de serie. Want Grace en Frankie lijken totáál niet op elkaar. Waar Grace erg op het uiterlijk is gericht, alles volgens de regeltjes doet en strak in het gareel loopt, is Frankie totaal het tegenovergestelde. Frankie is een soort hippie die zich met van alles en nog wat bezig houdt zoals alternatieve geneeswijzen en kunst. Samen wonen in het huis is dus een hele uitdaging. Tel daarbij de kinderen van de twee stellen op die zelf ook allerlei problemen hebben, en je hebt genoeg elementen voor een hele geestige serie.

Respectvol

Wat ik het mooiste vind aan de serie is hoe respectvol het is. Het is absoluut een humoristische serie en zelfspot wordt ook zeker niet vermeden. Zo wordt Grace een vintage Barbie genoemd door Frankie en dat is dan nog één van de aardigere dingen die ze over elkaar zeggen. Maar omdat alle hoofdrolspelers al (dik in de) 70 zijn, snijdt de serie veel onderwerpen waar mensen van die leeftijd mee bezig zijn. Het mooiste vind ik zelf de relatie van Robert (Sheen) en Sol (Waterston). Twee mannen die allebei al in de 70 zijn en eindelijk durven uit komen voor het feit dat ze op mannen vallen en hartstikke gek zijn op elkaar. Ze zijn vertederend en ontroerend. Totaal niet over de top en het stel wordt echt heel respectvol neergezet. Op een humoristische manier worden toch serieuze onderwerpen aangesneden. Niet iedereen accepteert het stel en zelf moeten ze ook wennen aan hun nieuwe leven.

Grace en Frankie daarentegen lopen tegen hele andere dingen aan. Zij zijn opeens weer alleen na een heel lang huwelijk en daten op je 70e kan ook een hele uitdaging zijn. Uiteraard (het is wel een serie natuurlijk ;-)) vinden ze elkaar helemaal en groeit er een hechte vriendschap ondanks dat ze tegenpolen zijn.

Grace and Frankie

Grappig

Al met al maakt het een heerlijke feel good serie die heel makkelijk weg kijkt en met misschien wel de best gecaste acteurs in een serie die ik ooit heb gezien. Jane Fonda en Lily Tomlin zijn een ideale combinatie en heel erg geestig samen. Overigens Jane Fonda (op de foto boven links) is al 79.  79!!! Die vrouw ziet er toch echt werkelijk fantastisch uit. Maar ook Martin Sheen en Sam Waterston zijn een genot om naar te kijken als het verliefde hoogbejaarde stel.

Echt een aanrader dus! Zeker kijken!

Facebook Comments

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply marije 3 mei 2017 at 05:42

  Ik vind dit zo’n geweldige serie en hoop dat er nog een seizoen komt want ik heb ze in een ruk uitgekeken.

  Moest erg lachen om hun bedrijfje met vibrators.
  marije onlangs geplaatst…Weekly picture wednesday: Week 17 – 2017My Profile

 • Reply Astrid 3 mei 2017 at 11:58

  Jaa! Ik heb ze ook allemaal al gekeken, geweldige serie!
  Astrid onlangs geplaatst…Favorieten beauty items 2017 tot nu toeMy Profile

 • Reply marleen 3 mei 2017 at 14:17

  Als ik het zo lees lijkt het me niet echt een serie voor mij. Maar ik ga het toch proberen want nu ben ik nieuwsgierig.
  marleen onlangs geplaatst…Burgertrutjes Playlist #6 – Current faves!My Profile

 • Reply Merel 4 mei 2017 at 05:27

  Deze lijkt me leuk. Hebben net netflix en ik heb nog niet zo’n behoefte aan hele zware series, dus deze gaat op m’n lijstje!
  Merel onlangs geplaatst…Dodenherdenking en letterlijk stilstaan bij de slachtoffersMy Profile

 • Reply Jeanine 4 mei 2017 at 16:17

  Nog niet gezien maar lijkt me érg leuk. Kom momenteel maar niet toe aan series kijken.
  Jeanine onlangs geplaatst…7 dingen waar mannen zich aan ergeren die eigenlijk ongegrond zijnMy Profile

 • Reply Jessica 5 mei 2017 at 19:48

  Echt een geweldige serie! Heb mijn moeder ook al verslaafd gemaakt haha
  Jessica onlangs geplaatst…Uitleg: nieuwe regelgeving omtrent een telefoonabonnementMy Profile

 • Reply Armande 7 mei 2017 at 15:03

  Oh dank voor deze tip! Binge watching it as we speak!
  Armande onlangs geplaatst…Rabarberkuchen maken, volgens Oudduitsch receptMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) WINACTIE! – Win een stoere speelgoed Black & Decker Work Bench

  Heb jij een stoere zoon of dochter? Lees dan snel verder, want dan is deze winactie zeker wat voor jou!...

  Sluiten