TV-series

Frustratie: Laatste afleveringen van TV-series

28 mei 2016

Waarom is de laatste aflevering van een (langlopende) serie vaak zo ongelofelijk slecht? Ja mensen, vandaag gaat het over een lang onderdrukte frustratie van mij: de ‘final episodes’ van TV-series.

Deze blog bevat spoilers van bepaalde series.聽

De opeens gecancelde series

Dit is natuurlijk de allerergste categorie. Zit je lekker in een serie, wordt die opeens van de buis gehaald! Soms zo abrupt dat de makers niet meer de kans krijgen om een fatsoenlijk einde te maken. Dit leidt tot veel frustratie. Dikke, vette cliffhanger en weg serie! Voorbeelden van series die plotseling gecancelled zijn: Emily Owens, The Lying Game, Twisted, Believe en Crisis. Emily Owens vond ik echt vreselijk dat het zo opeens weg was. Dat was me een leuke serie! The Lying Game en Twisted waren heel spannend en opeens weg. Zo rete-irritant als je dus n贸贸it zal weten hoe het afloopt. Nog een juweeltje trouwens: Ringer met Sarah Michelle Gellar. Maar niet gaan kijken, want je bent dan helemaal hooked en weg is de serie.

De afgeraffelde series

Acht seizoenen lang heb ik Castle gekeken. ACHT seizoenen mensen. Urenlang heb ik doorgebracht met Richard Castle, Kate Beckett en hun aanhang. Acht seizoenen lang meegeleefd. Helaas kwam er onlangs een einde aan Castle. Dat kan gebeuren, acht seizoenen is natuurlijk al best lang voor een serie. Maar als je dan als maker je genoodzaakt voelt om een serie te stoppen, STOP DAN WAT TIJD IN EEN WAARDIG EINDE!聽Sorry, ik liet mij even gaan 馃槈 Maar serieus, de laatste aflevering van Castle was een zootje. Alles was afgeraffeld. Verhaallijnen die al een heel seizoen liepen, werden in 40 minuten even afgemaakt zonder enige diepgang. En dat is dan nog tot daar aan toe, maar het einde is het allerbelangrijkst, de laatste paar minuten van een aflevering. Je wilt toch weten hoe het afloopt met al die karakters waar je al die jaren naar hebt gekeken toch? In dit geval werden de twee neergeschoten, het leek erop of ze doodgingen en opeens was er in tien seconden een soort flash forward met beelden waarin je hen in de toekomst ziet met twee kinderen. En dit dus allemaal binnen 20 seconden. Yeah right. Waarom zo afgeraffeld? Waarom nemen ze niet de tijd om het een waardig einde te geven?

De series met een open einde

Als ik ergens een pokkehekel aan heb, is het wel aan series met een open einde. Dan weet je helemaal nooit wat er gebeurt. En daar kan ik heel slecht tegen. Op de middelbare school is mij wel eens verteld dat alleen kinderen een gesloten eind willen, nou dan ben ik maar kinderachtig, maar dat wil ik ook. Zo kwam er onlangs een einde aan The Good Wife. Een fantastische serie, ijzersterk seizoenen lang. En dan is het dus een open einde. Kiest ze nou voor Jason of haar man? Waar moet ze nou werken nu ze ruzie heeft met Diane? Al begreep ik onlangs dat er nog hoop is en dat er wellicht een spin-off met Diane Lockhart komt. En ik weet niet of 茅茅n van jullie onlangs de laatste aflevering van Nashville heeft gezien, maar daar word je natuurlijk ook niet blij van.

Hoe het ook kan

Gelukkig zijn er series die het wel snappen en keurig naar een einde toewerken. Die wel de moeite nemen om een verhaallijn uit te werken en de karakters een waardig afscheid te nemen. Ik weet niet of jullie Rookie Blue kennen, maar dit was een hele leuke politieserie over agenten in opleiding. De serie draaide geloof ik 6 seizoenen en in de allerlaatste afleveringen is de cirkel rond en gaan zij nu een nieuwe lichting agenten opleiden. Dat vind ik mooi. Ook bijvoorbeeld series als How I met your mother werkten naar het einde toe. Ik was het totaal niet eens met het einde, maar goed, er was over nagedacht en het was goed uitgewerkt. Hetzelfde geldt ook bijvoorbeeld voor House. Ook een hele goede serie, en het einde was eigenzinnig, maar wel mooi. En voor de all time feel good serie Hart of Dixie was het einde right up my alley. Alles werd keurig afgesloten. Het verhaal was helemaal afgerond. Je wist van alle karakters hoe het zou eindigen voor ze. Heerlijk. Daar hou ik dus van. Wat ik overigens 茅茅n van de allerbeste eindes van een TV-serie vond was het einde van Dawson’s Creek. Heb me de ogen uit mijn kop gejankt toen Jen doodging, maar ik vond het zo mooi afgewerkt allemaal. Hulde!

Tot zover mijn brokje frustratie van vandaag, 馃槈 Delen jullie mijn frustratie?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Bregje 28 mei 2016 at 06:39

  Haha, adem in, adem uit! Wel heel irritant als dat gebeurt inderdaad!!
  Bregje onlangs geplaatst…Onze IKEA Metod Bodbyn keuken is klaar!My Profile

 • Reply Channa 28 mei 2016 at 06:52

  Ja, vreselijk irritant. Al ben ik het na een paar weken alweer vergeten.
  Channa onlangs geplaatst…5x de leukste life hacks voor deze zomer!My Profile

 • Reply Nancy Laurensse 28 mei 2016 at 06:59

  Haha inderdaad, wij hadden precies hetzelfde bij Castle!

 • Reply Nicole 28 mei 2016 at 07:03

  De meeste series die je noemt ken ik helemaal niet haha en dat is dus schijnbaar maar goed ook. Maar ja herken het wel bij andere series! White Collar bijvoorbeeld en How I met your mother.. Zo jammer!
  Nicole onlangs geplaatst…Uitslag slaaponderzoekMy Profile

 • Reply Joyce 28 mei 2016 at 07:53

  Volgens mij red ik het vaak niet om een serie helemaal uit te kijken 馃槀. Ik weet dat ik Dexter soort van helemaal gekeken heb, maar wat ik van het einde vond? Ik vond het hele laatste seizoen matig…

 • Reply Jodi - liefthuis 28 mei 2016 at 09:19

  Het einde van how I met Your mother vond ik zo verschrikkelijke domper. En ik had het kunnen weten want ik had al vaak gehoord dat je de laatste aflevering niet moest kijken.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…8x de liefste, leukste en grappigste filmpjes van kinderen…My Profile

 • Reply Simone 28 mei 2016 at 09:49

  Ik kijk niet zoveel series, ook niet diegene die jij noemt in ieder geval. Maar ik snap je frustratie, het is zonde als het niet mooi eindigt. Ik weet niet of je divorce keek toevallig? Maar dat einde van de serie vond ik echt heel goed en grappig! Hoewel ik het wel jammer vind dat het niet doorgaat.
  Simone onlangs geplaatst…DIY | Een geboortebord maken (voor baby Mats!)My Profile

 • Reply Simone 28 mei 2016 at 09:49

  Ik kijk niet zoveel series, ook niet diegene die jij noemt in ieder geval. Maar ik snap je frustratie, het is zonde als het niet mooi eindigt. Ik weet niet of je divorce keek toevallig? Maar dat einde van de serie vond ik echt heel goed en grappig! Hoewel ik het wel jammer vind dat het niet doorgaat.
  Simone onlangs geplaatst…DIY | Een geboortebord maken (voor baby Mats!)My Profile

  • Reply Nicole @ Everyday-Life 28 mei 2016 at 09:50

   Dat heb ik ook gezien ja! Vond het een leuke laatste aflevering, alleen dat open einde…. Dat vond ik dan weer jammer 馃槈

 • Reply Charlotte 28 mei 2016 at 10:24

  Ik kijk eigenlijk geen series dus ik heb er geen last van gelukkig 馃槈
  Charlotte onlangs geplaatst…Beste schrijvers van Sesamstraat…My Profile

 • Reply Susan | susanblogt.nl 28 mei 2016 at 18:10

  Omijngod ik kan mij hier z贸贸贸 in vinden!! Of wat dacht je van die seizoenseindes die mega spannend zijn, en ze je vervolgens anderhalf jaar laten wachten op het volgende siezoen… Ook zo vervelend.
  Liefs, Susan

 • Reply Ellen 28 mei 2016 at 21:05

  The Good Wife… ik heb er geen woorden voor 馃檨 Ik snap uberhaupt niet waarom deze serie gestopt is. Ben d’r nog chagerijnig van!
  Ellen onlangs geplaatst…No spending challenge: dag 7My Profile

 • Reply Liess 29 mei 2016 at 06:38

  Sommige series zouden nooit moeten stoppen.
  ’t einde van Dexter’s echt waardeloos. House <3 had nog gehoopt op een 9e seizoen.
  How I met you mother heb ik 't einde nog nooit van gezien.
  Meerdere die jij opnoemt trouwens, ik loop tegenwoordig overal mee achter pff.

 • Reply Ricardo 29 mei 2016 at 09:55

  Ringer! Ik was zo zwaar fan van die serie, wat was het spannend zeg. Baalde er echt van dat het na een seizoen weg was…
  Nashville proberen ze overigens te verlengen dus wie weet.

  Ik vond de serie Friends trouwens ook heel goed afgerond.
  Ricardo onlangs geplaatst…Waarom het zo stil is de laatste tijd鈥My Profile

 • Reply Jessica 30 mei 2016 at 18:54

  Haha, hier heb ik gelukkig geen last van. Kijk geen series, heb alleen vroeger Prison Break gezien, maar na seizoen 3 gestopt toen was het niet meer zo spannend vond ik..
  Jessica onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de 鈥淔itbit charge HR鈥My Profile

 • Reply Jacqueline 25 september 2016 at 13:33

  Dit is eigenlijk een reden om geen series meer te kijken. Castle, Forever, Brothers and Sisters, Emely Owens, Off the map, Terra Nova, Body of Proof, nou ja, zo kan ik nog wel even door gaan.
  En de ene keer ligt het aan de studio, de andere keer aan de Nederlandse zenders die de vervolgen niet meer uitzenden. Tegenwoordig is er dan nog een hoop op internet te vinden, maar feit blijft, je leeft helemaal mee in zo’n serie, je leeft mee met het wel en wee en dan ineens …poefffff. …… is het afgelopen.
  En ja, natuurlijk vergaat de wereld niet en er is godzijdank niemand dood waar je van houdt, maar ik deel je frustraties 馃槈

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De trouwambtenaar from hell (Deel 2)

  En hierbij het vervolg op mijn relaas van gisteren! Val je er net in? Lees dan even deel 1 nog....

  Sluiten