TV-series

Mijn favoriete TV-programma’s

19 maart 2017

TV kijken is niet echt mijn ding. Ik heb een hekel aan reclames, weet nooit wanneer er nou iets op televisie komt, vind bijna alles bagger wat op TV is en daardoor kijk ik dus heel weinig. Ik zit nooit doelloos op de bank te zappen. Liever kijk ik een serie of mooie documentaire via bijvoorbeeld Netflix. Maar zo in mijn verlof merk ik dat ik toch wat meer televisie kijk dan normaal. Ik heb er ook de tijd voor natuurlijk. Vandaag deel ik mijn favoriete televisieprogramma’s met jullie!

Undercover Boss

Dit programma wordt in Nederland uitgezonden op RTL Z. En aan de titel kun je wel raden waar het over gaat denk ik: de baas van een groot bedrijf gaat undercover in zijn eigen bedrijf om zo erachter te komen wat er goed en/of fout gaat. En dat levert mooie televisie op. De directeur wordt vermomd en zo op pad gestuurd. Elke dag vervult hij of zij een andere functie. Dus bijvoorbeeld de directeur van de Subway die broodjes gaat smeren enzovoort. Dit is vaak alleen al hilarisch, omdat die directeuren vaak alleen maar achter hun bureau zitten en niet gewend zijn opeens fysiek aan de slag te moeten. Uiteraard zijn de mensen bij wie ze undercover gaan goed uitgekozen. Dus dit zijn of hele onbeschofte types die lopen te zeuren over hun baas of juist hele hardwerkende mensen met een ontzettend zielig verhaal. Aan het einde van de aflevering wordt onthuld dat het de hoge baas was die met ze mee liep en deelt de directeur vaak geld uit aan de medewerkers met een zielig verhaal. Ik vind het echt leuk om te zien, het is vaak erg geestig en aan het einde vaak lekker even janken als de mensen verrast worden met geld!

Klem

Dankzij mijn vader ben ik begonnen met kijken naar de televisieserie Klem. Ik ben nog niet helemaal bij met waar ze op televisie zijn, maar als ik dat wel ben ga ik zeker de serie wekelijks op televisie volgen. Ik heb het niet altijd zo op de Nederlandse series, vaak vind ik het slecht geacteerd en vaak te grof. Maar dit is echt een aanrader. Klem gaat over belastingambtenaar Hugo en topcrimineel Marius, wiens levens steeds meer met elkaar verwant raken via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn. Goede acteurs, goed verhaal, spannend, ik ben helemaal hooked. Echt een aanrader!

Boer zoekt vrouw

Dit juweeltje mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Wat een heerlijk programma is het toch. Boer Marc die knap is, maar verder nogal moeite heeft een gesprek met zijn die vrouwen te onderhouden en ze het liefst gelijk wegstuurt om boodschappen te doen, onverstaanbare boer Riks die een leuke vrouw zoekt om in the middle of nowhere mee te wonen in Canada en elke zondag mee te nemen naar de kerk… Het is allemaal weer kostelijk vermaak. Ik kijk nu alweer uit naar de aflevering van vanavond!

 

Vier handen op één buik

Och dit programma. Soms vraag ik me af waarom ik het kijk, omdat ik me er ook ontzettend over op kan winden. Waar gaat het over? Bij dit programma probeert een bekende Nederlandse moeder een zwangere tienermoeder te helpen. Deze meiden zitten vaak in de financiële problemen, zijn onder toezicht van Jeugdzorg, roken en noem maar op. Ze worden gevolgd tijdens de zwangerschap en daarna als de kleine er is. Soms is het heel aandoenlijk als je ziet hoe zo’n jong meisje de zorg voor een kindje op zich neemt. Maar soms…. dan verlies ik echt al mijn vertrouwen in de mensheid. Flink roken, energydrankjes drinken, en dat terwijl je zwanger bent. Bij sommige meiden heeft de baby een groeiachterstand en dan nog paffen ze vrolijk door. Vreselijk. Desondanks vind ik het een mooi programma om naar te kijken. Met de complimenten voor Tatum Dagelet die ik echt zo lief en optimistisch vind bij het begeleiden van zo’n tienermoeder. Hulde!

Helaas nu niet op televisie

Het allertofste programma blijft natuurlijk Wie is de Mol, maar dat is helaas nu niet op de buis. Daarnaast kijk ik ook graag The Voice of Holland. Ook hoop ik dat er ooit weer een nieuw seizoen van ’t Schaep met de 5 pooten komt!

Tot zover de programma’s die ik leuk vind om te kijken!

Wat is jouw favoriete programma?

De afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply marije 19 maart 2017 at 06:34

  RtlZ heeft vaak goede programma’s. Ik vind undercover boss echt een bijzonder programma. Denk voor de bazen zelf ook.

  Vier handen op een buik vind ik soms zo apart en bizar dat ik er echt niet bij kan hoe sommige meiden in het leven staan.

  En Boer zoekt vrouw kijk ik natuurlijk ook. Heerlijk die onbeholpenheid van de boeren.

 • Reply Sandra 19 maart 2017 at 08:45

  4 handen op 1 buik vind ik ook erg leuk om te kijken! Mijn all time favorite blijft toch wel Expeditie Robinson. Als dit op tv is ben ik niet weg te slaan hoor, haha. Ben totaal geen tv kijker, maar dit programma vind ik wél erg leuk om te kijken! En dingen als 3opreis en Floortje Naar Het Einde Van De Wereld vind ik ook tof. 🙂

 • Reply Patricia | TwijfelMoeder 19 maart 2017 at 09:30

  Blind Getrouwd! En Married at First Site. Maar ook Temptation Island. En verder volg ik vanuit NL een aantal Vlaamse series. Ben sowieso meer van de Nederlandse en Vlaamse films en series als van de Amerikaanse.

 • Reply Nicolette weijman 19 maart 2017 at 11:50

  Boer zoekt vrouw echt leuk! Klem moeten we nog kijken en verder zien we hier veel sport! Veel liefs uit Arnhem❤❤❤

 • Reply Ilse van Kreanimo 19 maart 2017 at 16:04

  Oh ik zit nog in ‘De Mol’ in België en op Netflix ben ik aan Crossing Borders begonnen. Die cliffhangers zijn niet te doen… Daar geraak ik van aan het bingewatchen!

 • Reply Leonie van Mil 19 maart 2017 at 19:50

  Wie is de Mol? is toch wel mijn ultieme favoriet. Even afkicken weer 😉

 • Reply Saskia 21 maart 2017 at 10:28

  De laatste 2 kijk ik ook. BZV ben ik nu pas een beetje gaan volgen

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Recept: zoete aardappelsoep met wortel

  Ik ben gek op soep. We maken dan ook elke week een grote pan soep waar we twee dagen van...

  Sluiten