TV-series

Mijn 5 ultieme jeugdsentiment TV-series

7 augustus 2016

Vaste lezers van mijn blog weten wel dat ik gek ben op TV-series. Ik volg er nog steeds een heleboel. Deze liefde is begonnen in mijn tienerjaren met enkele series waarvan ik soms nog steeds stiekem wens dat ze nog op TV waren. Vandaag deel ik 5 series met jullie die voor mij voor ultiem jeugdsentiment staan!

Buffy the Vampire Slayer (1997 – 2003)

Dit is nog steeds mijn favoriete serie ooit. Ik denk dat ik de hele serie wel 4 keer heb gezien, alle seizoenen dus. Ik had alle Dvd’s (heb ik nog steeds ergers in een doos op zolder) en ik was hier helemaal verslaafd aan. Met Sarah Michelle Gellar als de uitverkoren slayer met speciale krachten die vecht tegen het kwaad (vooral vampieren dus). Heel veel humor, spanning en geweldige acteurs. Ook de spin-off Angel heb ik allemaal meerdere malen gezien en vond ik fantastisch. Ik vond het zooooooo jammer dat deze series afgelopen zijn. Ik had allemaal Buffy boeken en zelfs Buffy spellen voor op de XBOX. Én ik heb Sarah Michelle Gellar ooit één keer in het echt gezien toen ze in Nederland was en haar handtekening. Ook ben ik een keer naar een optreden van de band van James Marsters (Spike) geweest. Ja mensen, ik was echt fan. Heel stiekem hoop ik nog steeds op een film hiervan.

Charmed (1998 – 2006)

Ook van Charmed was ik helemaal fan. De zusjes Halliwell zijn drie heksen en ook zij nemen het op tegen allerlei soorten kwaad. Ook deze serie heeft heel veel humor en ik vond de zusjes altijd zo goed gecast en zo goed acteren. Na seizoen 3 besluit Shannon Doherty die één van de zusjes speelt de serie te verlaten. Dit had de doodsteek van de serie kunnen zijn, maar in plaats daarvan casten ze Rose McGowan als een halfzusje van de dames. Dit pakt zo goed uit dat het de serie eigenlijk alleen nog maar leuker maakt. De serie heeft ook niet voor niets 8 seizoenen gelopen. Ook hiervan zou ik een film niet verkeerd vinden!!

Beverly Hills 90210 (1990 – 2000)

Ik was 7 toen deze serie begon, dus ik heb het vast niet vanaf het begin gezien. Maar aangezien deze serie 10 jaar heeft gedraaid, heb ik er zeker veel van gezien in mijn tienerjaren. Ik had allemaal posters van Luke en Brandon op mijn kamer en vond het echt helemaal geweldig deze serie. Als ik er nu nog wat van kijk, vind ik het ongetwijfeld verschrikkelijk, maar destijds vond ik het maar wat interessant allemaal.

Saved by the bell (1989 – 1992)

Deze serie heeft dus maar drie jaar gespeeld! Ik dacht dus echt veel langer. Komt waarschijnlijk door de 70000 herhalingen altijd op televisie vroeger van deze serie. Kun je je Zack, Screech, Lisa, Jessie en Kelly nog herinneren? Je moet voor de gein nu eens beelden van die serie kijken. Die kleding enzo!! Destijds vond ik het uiteraard allemaal supercool.

Dawson’s Creek (1998 – 2003)

Ahhhhhhhhhh wat vond ik dit een mooie serie. Dawson, Joey, Pacey en Jen. Geweldig. Zo heerlijk dramatisch allemaal met die typische tienerproblemen. Toch sneden ze ook op een respectvolle manier serieuzere onderwerpen aan zo was er een homoseksueel karakter en een meisje met ernstige psychische problemen. En Joshua Jackson mensen….. Daar ben ik nog steeds verliefd op <3
Overigens is dit één van de series met de allermooiste eindes ooit wat mij betreft. Heb me helemaal leeg gejankt destijds omdat Jen doodging, maar wat was het verhaal mooi afgerond en wat hadden ze er goed over nagedacht.

Tot zover (in willekeurige volgorde) vijf series die mij aan vroeger doen denken!

Welke serie is jouw ultieme jeugdsentiment TV-serie?

Facebook Comments

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply marleen@burgertrutjes 7 augustus 2016 at 07:36

  Saved by the bell!!! Ik vond dit ook allemaal leuke series! Ik keek ook altijd Heartbreak high en sweet valley high :’)
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Muziek uit de jaren 90 : de pareltjes tussen de foute hitsMy Profile

 • Reply MetMirjam 7 augustus 2016 at 08:05

  Jaaaaa Buffy, Angel en Charmed! Ook ik was helemaal verslaafd! Ik moest er laatst aan denken en heb ze weer eens opnieuw bekeken en vond het nog steeds helemaal leuk haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Uit eten met je kindje? Doen, met deze tips!My Profile

 • Reply Charlotte 7 augustus 2016 at 08:22

  Jaaaaa zo leuk! Alleen Buffy kreek ik niet maar de rest wel!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #32: Aukje uit logerenMy Profile

 • Reply Henrieke 7 augustus 2016 at 09:23

  Op Saved by the Bell na heb ik alles wel een tijdje gekeken!

 • Reply Sas 7 augustus 2016 at 09:30

  Oh JA. Dawson’s Creek<3 Ik heb nog steeds (shame on me) niet alle afleveringen van het laatste seizoen gezien, wel het einde maar heel wat afleveringen zijn erdoorheen geschoten. Ik wil ooit nog eens, ik heb alle dvd boxen hier liggen de gehele serie eens gaan kijken.

 • Reply Mylene 7 augustus 2016 at 09:44

  Oh wow, Buffy en Charmed! Ik zat echt voor de buis gekluisterd, haha. En dan had je ook nog Angel die soms dan Buffy even gek kwam maken.

 • Reply Marlies 7 augustus 2016 at 11:48

  Mijn favoriet was The OC. Maar misschien dat dat net iets later was dan de series die jij opnoemde!

 • Reply Anita 7 augustus 2016 at 12:48

  Ja, ik keek ze ook allemaal! Vooral DC, Charmed en Buffy waren mijn favorieten!
  Anita onlangs geplaatst…Hoe mindful is Els van Nobody ELSeMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 7 augustus 2016 at 12:58

  Dawsons Creek vond ik geweldig!! En Laguna Beach en The Hills :’)
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Onbelangrijke zaken loslaten – waarom ben ik zo’n softie?My Profile

 • Reply Susan 7 augustus 2016 at 13:08

  Dit zijn series voor mijn tijd haha, maar Dawsons Creek heb ik wel eens over na zitten te denken om nu nog te kijken. Ben alleen bang dat het verouderd is..
  Susan onlangs geplaatst…Mijn 5 hardloop musthavesMy Profile

 • Reply Tamara TS 8 augustus 2016 at 15:59

  Buffy!! Dat was zo leuk! Het enige dat ik niet keek was Dawson’s Creek. Op de een of andere manier was dat niet zo mijn ding.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Hieperdepiep Hoera! Manson is jarig!!!My Profile

 • Reply Quinty 8 augustus 2016 at 22:24

  Ah ik ben laatst begonnen aan Beverly HIlls 90210. Ik vond de ‘nieuwere’ 90210 echt heel leuk en wilde daarom ook de oude zien en wat een geweldige serie. Ik vind die kleding in die tijd ook zo leuk haha! 🙂
  Quinty onlangs geplaatst…∆ DAG ZONNIGE FRANKRIJK – HALLO KOUD NEDERLANDMy Profile

 • Reply Sheila 12 augustus 2016 at 12:21

  Oh jaaaaah….. Buffy! Als je mij vraagt welke de beste series ooit zijn, zit BTVS daar dus tussen. Samen met Xena en nu Supernatural. Supernatural is de eerste serie die voor mij BTVS kan evenaren. De humor, de dialogen… ik begrijp je.

  James (Spike) heb ik eens ontmoet op de Elf Fantasy Fair en ik heb een foto van ons twee. Geweldig! Mijn favoriete karakter is trouwens Oz. Dus…. mijn zoontje is naar hem vernoemd en heet dus Oz. Veel mensen denken aan Ozzy Osbourne, maar nee…. Deze Oz. Zijn tweede naam is Castiel, vernoemd naar de geweldige karakter uit Supernatural.

  Leuke blog!
  Sheila onlangs geplaatst…Sharing van blogpostsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Oh jee…. we zijn niet creatief #zwangerschapsaankondiging

  "En, hoe heb jij de zwangerschap bekend gemaakt?". Het meisje kijkt me met grote ogen aan en begint te vertellen...

  Sluiten