TV-series

Vijf redenen waarom ik Wie is de Mol fantastisch vind

17 januari 2016

Het heeft een paar jaar geduurd voor ook ik verslingerd raakte aan Wie is de Mol. Als iets een enorme hype is, ben ik vaak uit principe al tegen namelijk ;-). Maar om WIDM kan ik niet heen. Ik vind het echt zo leuk! En wel hierom:

Complotten

Mensen zijn gek op complottheorieën, ik ook! Het mooie van WIDM is dat je overal wat achter kunt zoeken. Elke normaal ogende handeling van een kandidaat kan eigenlijk een geweldige hint zijn. Komt er toevallig een getal in beeld, dan moet dat wel een gigantische clue zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of ‘molloten’ zoeken het uit. Nu vind ik de hints in WIDM vaak ingewikkeld als die aan het eind bekend gemaakt worden, maar daardoor zie ik nu dus wel in alles een hint. Ik ga letten op teksten op de kleding van kandidaten of op hun kleur schoenen. Al mijn wantrouwen en achterdocht kan ik helemaal uitleven op WIDM. Heerlijk!

Wie is de Mol

Het sociale aspect

Het voordeel van meegaan in een hype, is dat ik nu wel een keer mee kan praten tijdens de lunchpauze op het werk of bij de koffie-automaat. Ik kijk geen tot weinig TV, dus dat is lang niet altijd het geval kan ik je vertellen. Als er een EK of WK voetbal is, ben ik echt drie weken lang (zoiets duurt toch drie weken?) totaal niet op de hoogte en kan ik dus niet mee praten. En nu met WIDM kan ik dat dus wel! Ik heb ook overal theorieën over en het is leuk om die met elkaar te bespreken. Via de app van WIDM kun je zelfs in een poule met je vrienden. Leuk toch?

Mooie landen

Elk seizoen van Wie is de Mol speelt zich af in een ander land. Of soms zelfs meerdere landen. En aangezien de kandidaten allemaal opdrachten moeten doen, zie je van alles van dat land. Ook de niet toeristische plekken die je normaal niet zo snel ziet. Op deze manier leer je een land kennen en ik vind het echt heel leuk om dat op deze manier te doen.

Community

Als je ooit mee hebt gedaan aan WIDM hoor je blijkaar gelijk bij de Wie is de Mol familie. Oud-mollen en -kandidaten komen samen om hints te besprekem bij Moltalk. Het programma was eerst alleen online te zien, maar is nu live op NPO 1. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan er echt van genieten als Chris Zegers weer aan tafel zit om vol enthousiasme en overgave zijn theoriën te delen. En niet alleen omdat het een aantrekkelijke man is. Blijkbaar heeft het programma dus ook zoveel impact op de deelnemers dat ze hun leven lang uit blijven maken van het WIDM-genootschap of zoiets.

wie is de mol

‘Bekende’ Nederlanders leren kennen

Wat ik ook leuk vind aan het programma is dat je BN’ers op een totaal andere manier leert kennen. Of nou ja, BN’ers, ik ken vaak de helft niet, maar dat is juist ook wel weer leuk. Zo leer je weer nieuwe types kennen. Die Kees Tol bijvoorbeeld, had ik nog nooit gezien. Toch had ik bij hem vrij snel door dat hij de mol was. Dit was overigens een uitzondering hoor, meestal zit ik er gigantisch naast. En de BN’ers die meedoen, zie je dus eens  ‘in het wild’. Je leert veel over hun karakters vind ik. En dat vind ik best leuk! Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat ik best wakker gemaakt zou willen worden door Remy die een stukje harp speelt voor me. En dat Chris Zegers een retegezellige kerel is. En dat Jon van Eerd in het echt ook hilarisch is. Enzovoort!

Kortom: ik kan niet wachten tot de volgende aflevering!

Kijken jullie ook Wie is de Mol? Wie is de mol volgens jullie? Ik dacht dus dat het Remy was, maar geloof dat ik er een beetje naast zat!

Facebook Comments

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Channa 17 januari 2016 at 07:31

  Jaaaaa, wie is de mol is zo leuk! En inderdaad om wat je zegt, de grap vind ik ook altijd dat ik eruit eindelijk toch geen touw aan vast weet te knopen waar iemand de mol zou zijn, het is hier puur gevoelsmatig!
  Channa onlangs geplaatst…Met de billen bloot: wat je nog niet over mij wist!My Profile

 • Reply simpel, met een snufje liefde 17 januari 2016 at 08:38

  Ik heb het in de vorige seizoenen niet gevolgd en was deze ook niet van plan. Toch gekeken en nu ook verslaafd. Ik had alleen niet door dat echt alles een aanwijzing kan zijn. Van de titel tot de kleren en elk woordje dat gezegd word. Ik denk dat Ellie de mol is. Geen idee waarom.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Gastblog army wife Lynn. Welcome to my lifeMy Profile

 • Reply Charlotte 17 januari 2016 at 10:44

  Ik kijk het wel, maar ben niet zo fanatiek als jij haha. Meestal staat het aan terwijl ik zit te bloggen dus dan krijg ik toch maar de helft mee…

 • Reply Bregje 17 januari 2016 at 11:18

  Ik snap er geen drol van! Etienne volgt het wel en ik kijk half mee en roep af en toe iets! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Voor de laatste keer naar het ziekenhuis?My Profile

 • Reply Angela Lodder 17 januari 2016 at 12:36

  Ik hou van Wie is de Mol! Echt al jaren fan. Stephan volgt het nu voor het tweede jaar, die snapte er eerst helemaal niets van. Nu kijken we het samen en dat vind ik toch wel erg gezellig. Al hebben wij echt nog geen flauw idee wie dit jaar de mol is haha. Net als jij vind ik het leuk om op deze manier een land te leren kennen 🙂
  Angela Lodder onlangs geplaatst…Moeders op oorlogspadMy Profile

 • Reply Evelien 17 januari 2016 at 13:15

  Haha ja nee Remy zal het niet zijn haha! Wij denken huer aan Cecile ☺ widm is echt leuk he!
  Evelien onlangs geplaatst…Thee met een boostje!My Profile

 • Reply Mariska 17 januari 2016 at 14:23

  Ik denk/hoop dat Ellie of Taeke de mol is. Maar ik vind het zo moeilijk. WIDM is wel over de montage van het programma nagedacht zeg. We gaan het zien, ik kan niet wachten op de volgende aflevering!
  Mariska onlangs geplaatst…Pokémon op je smartphoneMy Profile

 • Reply Marije 17 januari 2016 at 15:02

  Ik keek eigenlijk nooit Wie is de Mol. Altijd moest ik werken en terug kijken was nooit zo leuk vanwege alle spoilers op social media haha. Mijn man is wel een fervent kijker en ik denk dat ik nu stiekem toch maar wat afleveringen terug moet kijken om vervolgens het weer te volgen op tv 🙂 Ik heb dus ook nog geen idee over wie de mol is dit jaar haha.
  Marije onlangs geplaatst…Webshop: StoelsprookjesMy Profile

 • Reply Cassandra | Princess-Leia.nl 17 januari 2016 at 15:48

  Ze zouden een mommy bloggers wie is de mol editie moeten maken! Hoee fucking vet zou dat zijn!!
  Cassandra | Princess-Leia.nl onlangs geplaatst…Win een cocobelt en draag het autostoeltje met plezierMy Profile

 • Reply Nathalie 17 januari 2016 at 22:24

  Ja, sinds vorig jaar kijk ik Wie is de mol, alleen kijk ik het zonder direct te bedenken wie de mol is. Ik vind het gewoon een mooi programma, de complotten, samenwerkingen, de achterdocht maar ook de landen waar ze zijn en de cultuur die je ziet…
  Nathalie onlangs geplaatst…Tea Topic – Wat zou je doen als…My Profile

 • Reply Marijke 17 januari 2016 at 23:14

  Ja al jaren verslaafd. Al toen Angela het nog presenteerde en het met “gewone” mensen was. Oh als ik ooit de ons krijg om aan een programma mee toe doen, dan is het deze. Hoewel ik denk de mol nooit zou vinden. Ik ben denk te fanatiek in het spel om op te letten
  Marijke onlangs geplaatst…“THREE THINGS” TAGMy Profile

 • Reply Wie is de Mol? - Everyday-Life 27 januari 2017 at 05:01

  […] wil ik echt niet missen! Met stip op één: Wie is de Mol? Ik heb mijn liefde voor dit programma al eens eerder beschreven tijdens het vorige seizoen, maar nu is er zelfs een heuse tag van. Gaan we […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Nooit in de zon – Leven met Lupus (CDLE)

  Een aantal jaar geleden had ik een rare plek achter mijn oor. Het leek een beetje op een soort eczeem....

  Sluiten