Your Story

Your story: Thea wordt een bewust alleenstaande moeder

19 februari 2016

Vandaag een nieuwe rubriek bij Everyday-Life. Één waarin het niet om mij, maar om jullie draait! Vanaf nu is er elke vrijdag een bijzonder verhaal online. Dit onder de titel: Your story. We trappen af met Thea van Bampraat. Zij is momenteel zwanger van een donor en wordt een bewust alleenstaande moeder! Lees haar verhaal!

YOUR STORY

Kinderwens

Een paar jaar geleden wist ik al dat ik alleen voor het moederschap wilde gaan, het was echter niet het juiste moment. Op een gegeven moment me toch ingeschreven, want ik wist dat er een wachtlijst was van minimaal 1.5 jaar. Nadat je de keuze hebt gemaakt, komt de keuze voor donor. Een anonieme of bekende?  En wil je dan een Nederlandse donor of een buitenlandse? En ga je zelf insemineren of ga je naar een kliniek? Mijn keuze was snel gemaakt: Een anonieme donor, via een kliniek en gewoon een Nederlandse. Ik melde me aan bij UMC Utrecht. En na een paar gesprekken en onderzoeken kom je dan op de wachtlijst. Als je aan de beurt ben mag je weer komen, en kies je uit een map (heel raar!) je donor.  Je ziet geen foto’s of zo, alleen een beschrijving van o.a. uiterlijke kenmerken.  En dan kun je beginnen!

Thea2

De eerste pogingen

Je gaat beginnen bij de eerste en de beste cyclus. Dag 1 van je menstruatie bel je dat je ongesteld bent.  Dan ga je bij dag 10 ovulatietesten doen. Zodra die positief is bel je weer met de kliniek. En dan ga je de volgende dag erheen en word je geïnsemineerd. Bij mij was dat via KID (kunstmatige inseminatie met donorzaad). Geen hormonen, geen bewerkt sperma, geen gedoe. Gewoon liggen en sperma laten inspuiten. Klinkt wel gek als ik het zo zeg. Maar dat is het ook wel een beetje. En dan wacht je af. Word je ongesteld dan begin je opnieuw, ben je zwanger dan plan je een echo. Ik was zwanger bij 8 pogingen, verdeeld over net geen jaar. Ik heb tussendoor een paar keer een cyclus overgeslagen. Het is best intens, dus ik koos soms voor een rustpauze.  Aan de ene kant denk ik “jeetje wat lang”. Aan de andere kant is een jaar heel normaal voor veel mensen. En voor KID staan gemiddeld 7-8 pogingen.  Ik ben alleen maar superblij dat het gelukt is!

De reacties

Voor een paar mensen was het even slikken dat ik een bewust alleenstaande moeder wilde worden. Ze moesten even wennen aan het idee, en het waren vooral zorgen. Of ik het allemaal wel ga redden, of het niet te zwaar is…  Maar de meeste mensen reageerden heel erg enthousiast. Iedereen leefde ook heel erg mee met me.  En waren ook heel erg blij toen ik zwanger was.

Thea1

Hoe gaat ze het allemaal regelen?

Uhm ja, dat is een goede vraag haha. Ik heb het qua werk goed geregeld, ik kan 4 dagen blijven werken. Een dag gaat mijn kindje mee, ben heel benieuwd hoe dat is. En de andere dagen gaat het naar een gastouder hier bij mij in de flat (tevens een vriendin).  Financieel komt het denk ik ook goed, ik krijg alle toeslagen. En verder, gewoon doen! En hulp vragen als het nodig is. Ik woon in een 2-kamer appartement. Het kindje zal dus bij mij op de kamer slapen, wat me makkelijk lijkt. En ik denk dat ik een vrij relaxte moeder zal zijn. Dus ik denk dat het goed moet komen. Heb me er immers jaren op kunnen voorbereiden. En ken inmiddels veel BAM’ers door de vereniging waar ik bij zit: bam-mam.nl

Lieve Thea, bedankt voor het delen van jouw bijzondere verhaal! Ik hoop dat de zwangerschap soepel verloopt! Geniet ervan en ik wens je heel veel geluk en liefde met de kleine! Ik zal je blog zeker volgen.

Wil je ook jouw verhaal delen? Mail naar info@everyday-life.nl. Uiteraard kun je anoniem blijven.

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Channa 19 februari 2016 at 06:12

  Heel bijzonder, lijkt me toch een hele moeilijke keuze geweest. Succes!
  Channa onlangs geplaatst…Hoe je leven in 10 jaar kan veranderen!My Profile

 • Reply Charlotte 19 februari 2016 at 06:25

  Zo fijn dat het zwanger worden dan toch gelukt is. En super knap dat je het allemaal maar gewoon doet. Succes en geniet ze!
  Charlotte onlangs geplaatst…10 x originele cadeaus voor kinderenMy Profile

 • Reply Bregje 19 februari 2016 at 07:04

  Fijne zwangerschap Thea! Veel geluk met je kleintje, komt helemaal goed met jullie twee!
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy day #13My Profile

 • Reply Linda 19 februari 2016 at 07:47

  Moedige keuze 🙂
  Linda onlangs geplaatst…En toen waren we gehacked!My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 19 februari 2016 at 07:54

  Wat fijn dat het gelukt is om zwanger te raken! Heel moedig dat je voor je eigen wens bent gegaan. Een fijne zwangerschap en daarna heerlijk geniet van elkaar 🙂

  Superleuke rubriek Nicole! Hier ook bezig met een rubriek, maar kom er nog niet helemaal uit 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Negen maanden op en negen maanden afMy Profile

 • Reply Lonneke 19 februari 2016 at 08:58

  Knap dat je hier voor kiest en fijn dat het dan ook gelukt is al duurde het wel een tijdje. Dat is de reden om juist nu intens van elkaar te genieten 😀
  Lonneke onlangs geplaatst…Een dagje uit & welke medicijnen gebruik ik? – LonnekefilmtMy Profile

 • Reply Lilian 19 februari 2016 at 09:01

  Toch fijn dat je de kans krijgt om zwanger te zijn zonder dat je een vent hoeft te hebben en dat jou eigen wens in vervulling gaat. Ik heb echt respect voor je, knap hoor!
  Lilian onlangs geplaatst…Een flesje voor het slapen gaanMy Profile

 • Reply Thea van Galen 21 februari 2016 at 16:18

  Bedankt voor alle lieve reacties!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mag jouw zoontje in een jurk lopen?

  Tumult op Twitter en andere social media gisteren! Zangeres Adele was met haar gezin in Disneyland. Uiteraard kon ze daar...

  Sluiten