Your Story

Your story: Renée was gameverslaafd

4 maart 2016

Vandaag weer een nieuwe editie van ‘Your story’ bij Everyday-Life. Een rubriek waarin het niet om mij, maar om jullie draait! Elke vrijdag komt een bijzonder verhaal online. Deze week draait om Renée. Dat is niet haar echte naam. Lees haar verhaal!

Hobby

Ik heb gamen altijd al leuk gevonden. Van simpele spelletjes op mijn smartphone tot echt gamen op de Playstation en PC. Ik zag er geen kwaad in. Andere mensen gaan uit en drinken veel. Sommige kijken uren televisie. En ik game toevallig graag. Ik heb veel jongens in mijn vriendengroep die ook allemaal van het gamen waren. Ik gamede niet uitzonderlijk veel vergelijken bij hen. Vaak kwamen we samen om te gamen. Zo brachten we veel van onze avonden door. Daarnaast studeerde ik en werkte ik in een winkel.

Wanneer ging het mis?

Een paar jaar geleden overleed mijn vader, heel plotseling. Ik kon hier niet goed mee omgaan en ik wist geen raad met mijn emoties. Gamen werd mijn manier om de dagen door te komen. In het begin ging ik nog wel gewoon naar de universiteit en naar mijn bijbaantje. Ook zag ik mijn vrienden nog. Maar binnen enkele maanden begon ik daar mee op te houden. Ik bleef liever thuis en ging gamen. Het was op een gegeven moment studie – werk  – gamen. Totdat ik ook geen zin meer had in mijn studie. Ik kon me toch niet concentreren. Dus school zag ik steeds minder. Ook meldde ik me vaak ziek bij mijn baantje in een kledingwinkel. In het begin pikte iedereen het nog, ik had tenslotte mijn vader verloren. Dit ging natuurlijk niet lang goed. Ik werd ontslagen en haalde niet voldoende studiepunten. Inmiddels was gamen het enige nog dat me kon schelen. Ik deed niet meer open als er mensen aanbelden en de post opende ik ook niet meer.

Het keerpunt

Toen mijn vader twee jaar dood was, had ik zelf ook wel door dat dit niet meer kon zo. Mijn moeder had inmiddels een nieuwe vriend. Ze wilde hem graag aan mij voorstellen, maar ook dit hield ik af. Uiteindelijk stonden ze op de stoep. Mijn moeder schrok zich kapot en had al snel door wat er aan de hand was. Ze heeft kleding van me in een tas gedaan en me mee naar haar huis genomen. De eerste dagen waren verschrikkelijk. Ik had enorme afkickverschijnselen. Mijn moeder en haar vriend schakelden de huisarts in en uiteindelijk heb ik hulp gekregen. Het was een zwaar traject, heel zwaar. Uiteindelijk is het me gelukt. Ik heb de dood van mijn vader redelijk kunnen verwerken en gamen doe ik niet meer. Nooit meer. Ik heb zelfs geen Candy Crush of Wordfeud op mijn telefoon gehad.

Ben jij gameverslaafd?

Denk je dat je gameverslaafd bent? Of vermoed je dat iemand in jouw omgeving gameverslaafd is? Zoek dan hulp!!! Je kunt onder meer terecht bij de Jellinek-kliniek of de GGZ.

Lieve Renée, bedankt voor het delen van jouw verhaal! Ik ken Renée nog uit de tijd dat ik zelf veel gamede. Ik wist niet precies hoe erg het gesteld was met de verslaving. Hopelijk kan jouw verhaal anderen helpen om van een gameverslaving af te komen of een verslaving te signaleren!

Wil jij ook jouw verhaal doen in Your story? Dat kan uiteraard ook anoniem. Mail naar info@everyday-life.nl

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Channa 4 maart 2016 at 06:09

  Wauw, wat knap dat je er nu vanaf bent! Sowieso lijkt een verslaving mij echt verschrikkelijk maar helemaal als het je isoleert van de buitenwereld.
  Channa onlangs geplaatst…Je kinderen gezond laten eten. Hoe doe je dat?My Profile

 • Reply Charlotte 4 maart 2016 at 06:50

  Wat super fijn dat je er nu vanaf bent!
  Charlotte onlangs geplaatst…Win! Super leuke houten sambaballenMy Profile

 • Reply Bregje 4 maart 2016 at 07:31

  Heftig joh! Fijn dat je ervanaf bent!
  Bregje onlangs geplaatst…Verbouwen voor dummies #1My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 4 maart 2016 at 07:47

  Heftig! Heel fijn dat je er nu vanaf bent!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Voorbereidingen eerste verjaardag NaomiMy Profile

 • Reply Myrthe 4 maart 2016 at 09:15

  Wat fijn dat je moeder en haar nieuwe vriend je hebben geholpen door je in huis te nemen. Gelukkig ben je er goed vanaf gekomen!
  Myrthe onlangs geplaatst…Winactie | Pasen met Paas cupcakesMy Profile

 • Reply Channah 4 maart 2016 at 12:13

  Ik vind een gameverslaving zo’n underrated iets, terwijl je het de laatste tijd zoveel hoort. Tevens voor mij tegelijkertijd een reminder om mijn kind(jes) daar straks echt voor te behoeden. Ik vind het heel knap dat ze er nu vanaf is!
  Channah onlangs geplaatst…Review: Body & Fit Smart Cooking SprayMy Profile

 • Reply Melissa 4 maart 2016 at 23:39

  Super dat je nu zover bent!
  Melissa onlangs geplaatst…Review: JBL Sengled pulseMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Deze vijf documentaires op Netflix moet je gezien hebben!

  Netflix is natuurlijk een bron voor TV-series en films. Maar één van mijn favoriete dingen van Netflix zijn de documentaires....

  Sluiten