Your Story

Your Story – Paulien gaf haar vaste baan op om verloskunde te studeren

26 september 2016

Vandaag weer een nieuwe editie van ‘Your story’ bij Everyday-Life. Een rubriek waarin het niet om mij, maar om jullie draait! Paulien (33) is moeder van twee zoontjes had een vaste baan in de communicatie. Ze gooide het roer drastisch om, om verloskunde te gaan studeren. Vandaag deelt ze haar verhaal!

Wanneer besloot je om het roer om te gooien?

Mijn keuze destijds voor communicatie was vooral gebaseerd op ‘geen idee wat ik moet gaan studeren en dit is lekker breed’. Niet echt een verstandige basis in mijn geval, want eenmaal aan het werk vond ik het na een jaar toch niet zulk leuk werk. Mijn collega’s waren gelukkig wel heel leuk wat ervoor zorgde dat ik wel met plezier naar het werk ging. Na twee jaar ben ik bij het bedrijf weggegaan omdat ik dacht dat als ik een bedrijf zou zoeken dat dichter bij mijn eigen interesses ligt, ik het werk vast ook leuker zou vinden. Zodoende kwam ik bij de regionale omroep. Nieuw bedrijf, heel veel nieuwe collega’s maar ook daar kwam ik na een jaar tot de conclusie dat ik het werk zelf niet leuk genoeg vond. Dat is eigenlijk het moment dat ik voor het eerst ben gaan rondkijken om mezelf om te scholen, dat speelde dus eigenlijk al in 2009/2010.

Waarom koos je voor verloskunde?

In eerste instantie kwam ik uit bij logopedie. Ik wist zeker dat ik in de gezondheidszorg wilde gaan werken omdat ik echt iets wilde doen en betekenen voor mensen. Logopedie sloot aan bij mijn communicatie opleiding en het leek me heel leuk. Ik heb zelfs een dagje met een logopedist meegelopen om zeker te zijn. Daarna heb ik me aangemeld en heb ik de toelatingstest doorstaan. Toen was het dus ‘definitief’ en kwamen er toch twijfels. Want als ik nu drie jaar ging studeren (ik kon het verkort doen) dan wilde ik daarna ook eerst wat werkervaring op doen. Dan zouden we pas veel later dan we gedacht hadden kinderen kunnen krijgen. Dat maakte dat ik me toch weer uitschreef en gewoon bij de omroep bleef werken.

In de jaren daarna kregen we twee prachtige jongens en vrijwel meteen toen de jongste geboren werd riep ik tegen de verloskundige ‘wat hebben jullie een prachtig beroep!’. Ik realiseerde me dat als ik toch weer terug naar school zou gaan, ik in principe weer alles kon worden en me dus niet hoefde vast te houden aan mijn communicatie achtergrond. In september is de jongste geboren en in december schreef ik me in voor de opleiding.

Vond je het niet doodeng om je zekerheid op te geven?

Heel eng! Vanaf het moment van de beslissing hebben we heel zuinig hebben geleefd om zo veel mogelijk te kunnen sparen. Daarmee hopen we de studie financieel te kunnen opvangen. Daarnaast weet je gewoon niet precies hoe het gaat lopen als je in het diepe springt. Misschien zou de studie wel helemaal niet bevallen of zouden de jongens het helemaal niet trekken als ik ineens zoveel weg zou zijn. Gelukkig gaat dat allemaal goed.

Je ging dus op je 32e weer terug naar school. Hoe is dat ?

Ik was 32 en daarmee wel één van de oudste studenten van mijn jaar, maar er zijn er meerderen die rond de 30 zijn. Het went eigenlijk heel snel. Omdat het een fulltime opleiding is, ben je ook alleen maar daar mee bezig. Ik hoef het niet ook nog eens te combineren met werk en kan me volledig op de studie richten. Het is wel heel anders om te studeren met kinderen dan mijn vorige studie. Nu vereist het vooral een strakke planning. Elke avond ben ik aan het studeren zodat ik er op mijn vrije dag volledig voor de kinderen kan zijn.

Wat hoop je dat de toekomst brengt?

Ik hoop in 2019 af te studeren en een leuke baan als verloskundige te vinden. Daarbij hoop ik vele vrouwen te mogen begeleiden in de bijzondere periode in hun leven rondom hun zwangerschap en de geboorte van hun kind.

Lieve Paulien, wat ben je toch een stoere meid! Ik denk dat veel vrouwen ervan dromen om zo drastisch het roer om te gooien, en jij hebt het gewoon gedaan! Ik weet zeker dat je een fantastische verloskundige gaat worden.
Wil je ook jouw verhaal delen? Dit mag ook anoniem. Mail naar info@everyday-life.nl

De foto van de zwangere vrouw bij de dokter is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply marije 26 september 2016 at 06:08

  Wat ontzettend stoer zeg om het roer helemaal om te gooien! Echt bewondering voor en ontzettend inspirerend!
  marije onlangs geplaatst…Mommy Monday: Things mommy didn’t knowMy Profile

 • Reply Anne 26 september 2016 at 06:58

  Wat gaaf, en wat een lef om alles om te gooien. Veel succes verder!
  Anne onlangs geplaatst…3 x gezond zoet broodbelegMy Profile

 • Reply Bregje 26 september 2016 at 07:25

  Wat stoer zeg! Veel succes Paulien!!
  Bregje onlangs geplaatst…Hoera! Nieuwe winnaars op bregblogt.nl!My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 26 september 2016 at 08:40

  Wauw dit vind ik zo ontzettend stoer! Succes met je opleiding en ik hoop dat je in 2019 een mooie baan vindt 🙂
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Een ritme voor je dreumes op vakantie, ja of nee?My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 26 september 2016 at 09:39

  Ik zou het nooit niet durven! SUPER stoer!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…De grappigste zoekwoorden waar wij op gevonden zijn via Google!My Profile

 • Reply Jessica 26 september 2016 at 11:54

  Wat stoer om alles om te gooien en te kiezen voor wat jij echt leuk vind!
  Jessica onlangs geplaatst…Shoplog Action: Verf, knijpers en aan de knutselMy Profile

 • Reply Nesrin 26 september 2016 at 20:23

  Ontzettend knap en stoer! Applaus hoor.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #39My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 26 september 2016 at 22:11

  Wow, wat een stoere chick! Zelf zou ik de stap niet aandurven maar wat goed!!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…De grappigste zoekwoorden waar wij op gevonden zijn via Google!My Profile

 • Reply Nathalie 27 september 2016 at 07:29

  Heel gaaf! Veel succes met je opleiding!
  Nathalie onlangs geplaatst…Met deze items kan je kindje de zomerkleding makkelijk in de herfst dragenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Primark shoplog

  Ik heb lekker geshopt bij de Primark! Ik ben zowel geslaagd voor dames-, heren- en kinderkleding en scoorde ook nog wat accessoires...

  Sluiten