Your Story

Your Story – Kimberley verloor haar dochter (1)

18 maart 2016

Vandaag weer een nieuwe editie van ‘Your story’ bij Everyday-Life. Een rubriek waarin het niet om mij, maar om jullie draait! Elke vrijdag komt een bijzonder verhaal online. Deze week draait het om Kimberley. Zij deelt een heel bijzonder en heftig verhaal. Dit om aandacht te vragen voor de Stichting CliniClowns en de Rode Neuzen Run.

Elara1

Elara

Mijn dochter Elara is eind 2014 overleden met 18 maanden. Zij heeft meer in het ziekenhuis gelegen dan zij thuis was en daaruit ontstond onze bijzondere band met stichting CliniClowns. Ze genoot als ze langs kwamen, ze fleurde even op, ondanks haar jonge leeftijd. Elara had een ernstige agressieve ziekte maar ze uiteindelijk plots overleden. Ik heb haar zien stikken en ik kon haar niet redden ondanks alles wat ik aan geleerd had. Mijn ergste nachtmerrie kwam uit toen de ambulance broeders ook nog eens vast zaten in de lift en Elara 15 minuten lang een hartstilstand heeft gehad. Ondanks haar strijd, haar pijn, was ze altijd enorm vrolijk. Ik schreef op mijn blog over Elara, de problemen waar we mee te maken hadden, het medische falen, maar we proberen ook gewoon ons eigen leven te leiden. Mooie herinneringen maken en af en toe met haar op pad als dat kon. Gemiddeld 20.000 mensen volgen ons verhaal. We zagen de CliniClowns helaas vaker dan familie. We zijn daar waarde aan gaan hechten, want wij als ouders vergaten ook even dat we in het ziekenhuis waren. Onze dochter had even afleiding, wij zagen haar spelen en lachen en genoten intens.

Overlijden

Na Elara haar overlijden waren het dan ook de CliniClowns die ik als eerste op de hoogte bracht van Elara haar overlijden. Midden in de nacht stuurde ik een mail dat het zou mooi zou zijn als de clowns op haar begrafenis konden zijn. Later die dag werd ik gebeld en het was direct geregeld. Na Elara haar overlijden ben ik blijven bloggen. Niet meer over haar, maar aan haar. Tevens ben ik de bedenker van de allereerste en grootste mamaswap. Hierbij heb ik ook ouders met een ziek en overleden kind betrokken. Bij de grootste editie deden er 250 mama’s mee. Zo blijft Elara doorleven. Om Elara elk jaar te herinneren en te eren, omdat zij zoveel mensen blijf inspireren en motiveren, besloot ik een sponsorloop te organiseren: De Rode Neuzen Run. Ik was toen nog geen vrijwilliger van Stichting CliniClowns. Wij renden mei 2015, een aantal maanden na Elara haar overlijden, met 12 man voor Stichting CliniClowns. We haalden €2750,- euro op. In naam van Elara, want de dag draait om Elara. Om samen te zijn, om haar leven te vieren. Haar verjaardag vieren kunnen we immers niet meer. Dit jaar mogen we veel groter uitpakken en zijn we ook op zoek naar veel meer Rode Neuzen Runners. We zijn ook van alles aan het regelen qua entertainment die dag. Zo komt er al iemand om alle kindjes te schminken.

Elara2

Qwin

Inmiddels ben ik officieel vrijwilliger van Stichting CliniClowns en zal ik ook binnenkort bij Circus CliniClowns helpen een aantal weken lang. De CliniClowns zijn niet alleen ‘die clowns die aan een kind hun bed komen’, maar zij hebben ook een CliniClowns Collega waar gezinnen met een zorgintensief kind een dagje weg kunnen en Circus CliniClowns wordt ieder jaar gedaan welke door het hele land gaat en waar alle zieke en gehandicapten kindjes een prachtige ‘Special Needs’ dagje uit krijgen. Een circus op hun behoeftes gebaseerd. Ook dit jaar willen wij in naam van Elara rennen. Maar dit jaar rennen wij ook voor Qwin. Qwin is een vrolijk mannetje van net 1 jaar en is meervoudig complex gehandicapt. Qwin heeft een deletie van 35mb op chromosoom 5. De grootste ooit gemeten. Tot nu toe bekend is maximaal 5mb. Ook mist Qwin het apc gen waardoor hij voor 99% vanaf zijn 10e darmkanker gaat ontwikkelen. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te bereiken in de hoop dat zij met ons mee willen rennen, of geld willen doneren. Al is het maar een euro. Ik ben geen commerciële blog. Ik zet mij vooral in voor ouders met een ziek kind of overleden kind. Wat jij voor mij kunt betekenen is je bezoekers eigenlijk vragen of zij misschien iets willen doneren. Al is het maar een euro. De donatie zou op Elara haar rekeningnummer komen. Hiervoor hebben wij gekozen zodat wij kunnen zien hoeveel geld we uiteindelijk hebben opgehaald in haar naam.

 

De sponsorloop is op 21 mei 2016 om 11 uur in Houten, Utrecht.

Mocht je geld willen doneren, kijk op Mama van Elara.

Lieve Kimberley, je hebt het onvoorstelbare meegemaakt, een kind verliezen. Wat een enorm drama, ik heb er geen woorden voor. En wat mooi dat je je nu in zet voor andere ouders! Ik hoop dat veel mensen mee willen rennen en/of geld willen doneren.

Wil jij ook jouw verhaal delen in ‘Your Story’? Mail naar info@everyday-life.nl

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Channa 18 maart 2016 at 06:14

  De nachtmerrie van elke moeder, wat verschrikkelijk. Wel heel bijzonder wat de CliniClowns gedaan hebben en normaliter doen!
  Channa onlangs geplaatst…Trouwalbums van Webprint + WINACTIEMy Profile

 • Reply demallemolenmoeder 18 maart 2016 at 06:41

  Woorden schieten tekort. Hoe verschrikkelijk. Mijn grootste nachtmerrie en ik denk met mij van alle ouders. Krachtig dat je dit met ons wilt delen. Hoe mooi om te lezen wat de CliniClowns hebben weten te betekenen.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…15x leuke items Kixx-onlineMy Profile

 • Reply Bregje 18 maart 2016 at 07:51

  Wat een vreseijke nachtmerrie en wat dapper en krachtig dat je dit om weet te zetten in actie. Veel succes met de rode neuzenrun!
  Bregje onlangs geplaatst…Onder het mes….My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 18 maart 2016 at 08:40

  De ergste nachtmerrie van iedere ouder. Wat ontzettend mooi dat de Cliniclowns zoveel voor jullie betekent hebben en dat jullie je daar nu ook zelf voor inzetten. Mooi dat je ook kracht haalt uit het bloggen en dat je aan haar schrijft.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…7 dingen die ze niet vertellen als je moeder wordtMy Profile

 • Reply Malou 18 maart 2016 at 09:50

  Vreselijk ja. Ik las haar blog toen regelmatig en ik herinner me het nog als de dag van gisteren..
  Malou onlangs geplaatst…Waarom ik de 20 weken echo helemaal niet leuk vondMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 18 maart 2016 at 10:58

  Jeetje wat een verhaal, van zowel elara als qwin. Twee kleine vechters. Wat een wondertjes en wat een geluk dat de wereld ze mag kennen.
  Je bent sterk, super dat je je zo inzet voor cliniclowns
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Kleine spruit, heb je mijn ogen?My Profile

 • Reply Ester 18 maart 2016 at 13:41

  Ik ken het verhaal van Kimberley en volg haar blog al even.
  De dag dat Elara stierf herinner ik me nog zeer goed. Met de hashtag #lichtjesvoorelara toonde sociale media (en praktisch de hele mamablogwereld) dat we aan Elara en haar ouders dachten. Zo een sterke vrouw. Een fantastische vrouw die het ondenkbare moest meemaken… xxx
  Ester onlangs geplaatst…Nieuwe rubriek: ZomerkriebelsMy Profile

 • Reply MamavanElara 21 maart 2016 at 06:46

  Wow. Dank voor al jullie reacties! Heb er kippenvel van!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Shoplog – Ik ging goedkoop winkelen in Duitsland!

  Zoals ik vorige week al schreef, zijn wij onlangs een paar dagen naar Winterberg geweest. Daar ben ik behoorlijk aan...

  Sluiten