Zwangerschap

Zwangerschapsupdate #4 – 16,2 weken zwanger

25 augustus 2016

Ik was eigenlijk van plan een weer een update te doen met 17 weken, maar ik kreeg veel vragen over de echo van vorige week donderdag dus ik dacht: ach we doen gewoon vandaag een update!

Echo

Zoals ik vorige keer al schreef had ik een echo met 15,2 weken. Precies een week geleden dus. Ondanks dat ik deze zwangerschap rustiger ben qua angsten dat het weer misgaat, was ik bloed- en bloednerveus voor de echo. Die stress ga ik nooit meer kwijtraken na de missed abortion vrees ik. Maar goed, toen we binnenkwamen keek de gynaecoloog ons aan en vroeg gelijk of het wel goed ging omdat de zenuwen blijkbaar op mijn gezicht stonden. Gelukkig ging hij gelijk kijken en we zagen gelijk een kindje spartelen. Yes! De gynaecoloog begon ontspannen te brabbelen over wat hij allemaal zag en de zenuwen waren gelukkig heel snel weg. “Willen jullie weten of het een jongen of een meisje is”, vroeg hij. Jaaaaaaaaaaaaaaaa dat willen we natuurlijk wel. Nou het kindje lag steeds met de rug naar ons toe dus hij kon het niet goed zien. En toen het eindelijk omdraaide, deed het de handjes voor zijn/haar kruis!! We hebben er erg om gelachen met de arts, maar ja toen wisten we het nog niet. Na nog wat proberen hebben we het maar opgegeven, we zien het de volgende keer wel. Toen ik daar eenmaal lag, was het eigenlijk ook helemaal niet zo belangrijk meer. Alles zag er supergoed uit en dat is het allerbelangrijkste!!!

Hoe voel ik me?

Nou, nog steeds prut. Ik blijf zo moe en heb heel veel last van hoofdpijnen. Had ik ook rond de 16 weken met Spencer, dus op zich had ik dat wel aan zien komen. De ochtendmisselijkheid blijft helaas en daar heb ik nu medicatie voor gekregen van de dokter. Helaas kun je daar heel suf van worden, dus ik heb het nog niet gebruikt, dat beetje energie dat ik heb, wil ik graag houden. Daarnaast gaf de gynaecoloog me niet heel veel kans dat het zou werken aangezien mijn misselijkheid heel erg gelinkt is aan bepaalde geuren en smaken. Zo moet ik overgeven van tandenpoetsen, als ik ’s ochtends Spencers luier moet verschonen, en soms van mijn eigen parfum als ik het op doe (hoe triest is dat, haha). Misschien dit weekend als ik weinig te doen heb, dat ik het probeer. Op de fysieke ongemakken na gaat het verder goed. Ik ben véél rustiger in mijn hoofd dan met Spencer, dat is echt heel fijn. Ik heb 2 keer geprobeerd het hartje te luisteren thuis voor de echo, maar kon het uiteraard niet vinden. En daar raakte ik niet eens van in blinde paniek! Na de echo was ik zo gerustgesteld dat ik het niet meer heb geprobeerd. Ik moet toch proberen die rust te behouden en mezelf niet gek te laten maken. Inmiddels heb ik er al zoveel vertrouwen in dat het goedkomt, dat ik zelfs al kraamzorg enzo heb aangevraagd.

Tot de volgende update!

Facebook Comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lilian 25 augustus 2016 at 07:27

  Als jou gevoel zegt dat het allemaal goed komt, dan is dat ook zo.
  Vervelend dat je zoveel last hebt van die misselijkheid, voorbij die dingen die je echt dagelijks doen!
  Lilian onlangs geplaatst…Miskopen: babyuitzetMy Profile

 • Reply Yvonne 25 augustus 2016 at 11:28

  Fijn dat je een goede echo had. Een spartelend kindje wat nog niet wilde verklappen of het een jongen of meisje is. Haha. Wat goed dat je nu meer rust hebt. Nu nog wat minder kwaaltjes zou natuurlijk fijn zijn.
  Yvonne onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016: Gepikt van PinterestMy Profile

 • Reply Merel 25 augustus 2016 at 11:39

  Goed om te lezen dat het er allemaal goed uitziet! En hij of zij wil het nog even een verrassing laten haha 😊
  Sterkte met de misselijkheid. Hoop dat t de komende maanden nog verdwijnt.
  Merel onlangs geplaatst…Wat als een ander stiekem foto’s van je dochters maakt?My Profile

 • Reply Astrid 25 augustus 2016 at 12:51

  Wat fijn dat alles goed gaat en dat je het ook een beetje kunt loslaten! Het gaat echt wel goedkomen nu hoor 😉 Ben benieuwd of je bij de volgende echo mag spieken van de baby haha!
  Astrid onlangs geplaatst…Beauty battle: essence en CATRICE oogschaduw vergelijkingMy Profile

 • Reply marije 26 augustus 2016 at 12:32

  Wat vervelend dat je je lichamelijk zo beroerd voelt. Het gaat allemaal goed komen! Je hebt nu al een klein clowntje in je buik die niet wil laten zien of het jongen of een meisje is.

 • Reply Anita 26 augustus 2016 at 12:43

  Wat fijn een goede echo, ik ben ook nog voor iedere echo gespannen hoor! Volgende week heb ik er weer één en ben benieuwd of onze kleine zich goed laat zien zodat we weten wat het gaat worden.
  Anita onlangs geplaatst…Muziek van mijn levenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mijn 5 all time favoriete games

  Gamen, ik ben er gek op. Eigenlijk gewoon überhaupt op spelletjes. Bordspellen, kaartspellen, noem maar op. Ook games op de...

  Sluiten