Zwangerschap

Zwangerschapsupdate #6 – 20 weken echo!

21 september 2016

We zijn op de helft! Gisteren was ik 20 weken zwanger en hadden we ook gelijk de 20 weken echo. Gisteravond heb ik al verklapt wat het geslacht van het kindje wordt, maar vandaag wil ik jullie verder over de echo vertellen en hoe het verder gaat met ons.

20 weken echo

Het blijft toch spannend zo’n 20 weken echo. Althans, dat vond ik. Daarnaast moesten we naar een verloskundigenpraktijk omdat ons ziekenhuis zelf de 20 weken echo’s niet doet. En de eerste en laatste keer dat ik in die praktijk was geweest, was toen de missed abortion werd vastgesteld. Om er nu weer terug te komen was best even confronterend. Bij de 20 weken echo van Spencer zijn we zelfs naar een andere gemeente gereden om daar de echo te doen, omdat ik niet hierheen wilde. Maar goed, gelukkig was het een andere dame die de echo deed en begon ze gelijk.Β  Het kindje werd helemaal bekeken en opgemeten en gelukkig was alles goed! Met vlag en wimpel geslaagd. We hebben nog behoorlijk gelachen, want ze ging de bovenbenen van het kindje opmeten en die waren blijkbaar HEEL LANG. Daarna werd het nog een keer opgemeten, want ze geloofde het niet, maar inderdaad: gewoon echt HEEL LANG. Haar gezicht erbij was echt heel grappig. Bij Spencer werd ook altijd gezegd dat hij hΓ©le lange benen had, maar die kwam ruim 3 weken te vroeg zoals jullie weten, en die is helemaal niet lang. Dus eerst zien en dan geloven πŸ˜‰ Aan het einde was er nog tijd om naar het geslacht te kijken en dat was duidelijk: een meisje! Spencer krijgt dus een zusje! Zo leuk! Ik hou niet zo van roze en niet van tierelantijnen dus dat wordt nog een hele uitdaging qua shoppen haha.

Ons kindje!

Ons kindje!

Hoe gaat het verder?

Op wat bekkenpijn na, moet ik zeggen dat ik me echt weer een stuk beter voel. Ik heb niet meer over gegeven, ben niet steeds meer misselijk en de extreme vermoeidheid is weg. Voel me bijna weer mezelf! Het moet niet veel gekker worden haha. En jeetje al op de helft dus! Het gaat nu echt zoveel sneller voor mijn gevoel. Op naar de tweede helft van de zwangerschap!

Facebook Comments

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Merel 21 september 2016 at 05:51

  Wat goed om te horen dat ’t een stuk beter gaat. En dat shoppen komt wel goed, ze hebben ook jurkjes van spijkerstof en leuke meisjeskleding in rood, blauw, groen en wit. Geniet ervan.
  Merel onlangs geplaatst…Zo’n dagje thuiswerken, wat doe je dan eigenlijk?My Profile

 • Reply Channa 21 september 2016 at 06:11

  Super fijn dat het allemaal goed is met jullie kindje! πŸ™‚
  Channa onlangs geplaatst…Nee, ik ben geen perfecte moeder!My Profile

 • Reply Astrid 21 september 2016 at 06:24

  Zo fijn dat alles goed is! Het is toch fijn om te horen. Voor mijn gevoel gaat het deze tweede keer ook veel sneller! De vorige keer kroop de tijd voorbij, nu vliegt de tijd juist haha.
  Astrid onlangs geplaatst…Spam je Blog #3My Profile

 • Reply Nicole 21 september 2016 at 06:49

  Ja shoppen is een uitdaging voor babymeisjes waarbij je geen zachtroze en strikjes enzo wilt. Ik had daar zelf ook al moeite mee. Maar het is wel gelukt hoor! (plus ik kocht toch ook stiekem dingen op de jongens afdeling hahaha) Fijn dat alles goed is, toch spannend zo’n 20weken echo!
  Nicole onlangs geplaatst…“Hoera het is herfst” blogfeestjeMy Profile

 • Reply Yvonne 21 september 2016 at 06:58

  Wat fijn dat alles goed gaat met jullie meisje en zusje!!
  Yvonne onlangs geplaatst…Knutselen met je kleuter: Pompoenstempels maken met appelsMy Profile

 • Reply Annet 21 september 2016 at 06:59

  Wat ontzettend fijn dat alles goed gaat met jou en de baby! Enne….een meisje…..kan niet wachten om met zijn 3 nagels te lakken πŸ˜‰

 • Reply Charlotte 21 september 2016 at 07:20

  Fijn dat alles goed is! Leuk hoor, een zusje voor Spencer!
  Charlotte onlangs geplaatst…New in: Laarsjes van Red-RagMy Profile

 • Reply Linda 21 september 2016 at 07:55

  Wat goed dat het weer zoveel beter gaat, je had er zo’n last van πŸ™ Er zijn heel veel stoere en gekke printjes voor meisje’s hoor. Komt goed πŸ˜‰
  Linda onlangs geplaatst…OMG, kies gewoon wat!My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 21 september 2016 at 09:10

  Jaaaaa! Ik vind het zo leuk <3
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s cakerol met mokkaMy Profile

 • Reply Hanneke 21 september 2016 at 09:40

  HOE KAN IK DIT NOU GEMIST HEBBEN!!! Gefeliciteerd Nicole, met een mooie echo en een DOCHTER op komst! Wat ontzettend mooi! Nahja, 20 weken ook al… ik lag onder een steen geloof ik!

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 21 september 2016 at 09:41

  Super leuk!! En fijn dat je je beter voelt. Nu proberen te genieten van de rest van de zwangerschap πŸ™‚
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s cakerol met mokkaMy Profile

 • Reply Astrid 21 september 2016 at 17:14

  Wat fijn om te horen dat alles goed was bij de echo! Ik had gisteren je bericht niet gelezen dus wil j e nu feliciteren met je dochter! Je kan ook zonder roze meisjesdingen vinden hoop ik toch? Op naar de tweede helft van je zwangerschap.
  Astrid onlangs geplaatst…Mijn (t)huis #30DayBlogChallengeNLMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 22 september 2016 at 05:56

  Jaaaaa ik ben zo blij dat alles goed is met jullie meisje πŸ™‚ Enne dat roze kun je best makkelijk omzeilen hoor, al is het wat lastiger als ze echt nog klein zijn, want dan zie je wel veel roze!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Kampeertips, op vakantie met een dreumesMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Jongen of meisje?

  Vanochtend hebben we de 20 weken echo gehad! Alles was helemaal goed, de baby is met vlag en wimpel geslaagd!...

  Sluiten