Zwangerschap

Zwangerschapsupdate #11 – Oh jee, een dwarsligger!

8 december 2016

Tijd voor een nieuwe update! Inmiddels ben ik namelijk alweer 31 weken en 2 dagen zwanger. Afgelopen dinsdag hadden we weer een controle bij de gynaecoloog.

Laatste trimester

Ik zit officieel in mijn laatste trimester. En inderdaad, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Slapen is echt wel een issue, ik blijf wakker worden van de pijn in mijn heupen en benen. Met lopen waggelen heb ik last van mijn onderrug en doen mijn bekken zeer. ’s Ochtends opstaan is inmiddels een hele operatie geworden. Maar goed, we doen het allemaal voor een goed doel en zo lang het allemaal hier bij blijft, mag ik niet klagen. Ik eet kleine beetjes verdeeld over de dag om ’s nachts de last van mijn maag tegen te gaan en zo kom ik al met al de dagen wel redelijk door. De baby is inmiddels alweer zo groot als een komkommer en ze heeft het maar druk de hele dag. Ik voel haar vooral ’s avonds goed bewegen. Nog 2 weken en 2 dagen werken en dan heb ik zwangerschapsverlof, vlak voor kerst dus! Heerlijk! Ik kan niet ontkennen dat ik er naar uit kijk.

Dwarsligger

Van de week zei ik tegen mijn man dat mijn buik er raar uit zag. Waar ze eerst duidelijk hoog tegen mijn maag aan zat, had ik nu het gevoel alsof mijn buik was ‘ingezakt’. Of liever gezegd; naar beneden gezakt. Mijn man zag uiteraard geen verschil en vond me er nog hartstikke zwanger uit zien. Toch had ik het gevoel dat er iets anders was. Ik voelde haar ook anders en minder bewegen. Mijn vermoedens werden bevestigd bij de echo in het ziekenhuis. Ons meisje ligt namelijk overdwars! In de breedte, hoe krijgt ze het voor elkaar. Blijkbaar heeft ze nog lekker veel plek in mijn buik. Gelukkig ben ik pas 31 weken, dus ze heeft nog ruim de tijd om te draaien. Geloof dat de kans iets van 0,4 is dat ze zo blijft liggen, dus laten we daar maar niet vanuit gaan. Verder was de controle helemaal prima. Ze groeit goed en ligt op schema. En mijn bloeddruk en dergelijke zijn nog steeds helemaal op orde. Wel heb ik weer urine ingeleverd om te laten controleren op blaasontsteking. Daar krijg ik volgende week de uitslag van!

Veel van jullie vroegen vorige keer om een buikfoto. Nou, bovenaan de blog staat ie dan hoor! Mijn enorme pens haha!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Charlotte 8 december 2016 at 07:54

  Hihi nu al een kleine dwarsligger 😉 Hopelijk is de uitslag van het onderzoek negatief! En je hebt een mooie buik hoor!
  Charlotte onlangs geplaatst…24 weken zwanger: zwangerschapsupdate #11My Profile

 • Reply Batboy 8 december 2016 at 08:33

  Dat slapen vind ik ook niet meer fijn. Het liefst lig ik op mijn buik maar ja dat gaat niet meer dan! Heel veel succes met de laatste loodjes!
  Batboy onlangs geplaatst…Niet aan de kerstboom komen!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 8 december 2016 at 09:08

  Een dwarsligger is inderdaad niet ideaal! Wel bijzonder : )

  Hopelijk gaat ze nog netjes met het hoofdje omlaag liggen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Theezakjeshouder: handig of flauwekul?My Profile

 • Reply Claudia Diependaal 8 december 2016 at 10:02

  Ik had ook n dwarsligger net voor de bevalling. Hahahahaha. Ja ach ze hebben hem nog vlug gedraaid. Maar hoe kreeg hij het voor elkaar. Hij was toen al een FreeRunner in Garth en nieren denk ik 😉. Dat doet hij al van zijn 8e hij moest 12 zijn. Heb ik maar gezegd dat hij dan misschien zijn nek al gebroken had. Dus hij mocht n proefles komen doen en mocht blijven.

  Misschien gaat ze wel hardlopen of turnen later wie weet 😉.

  Het was niet de bedoeling om zoveel te tikken. Maar ik vind dat je erg lang op de uitslag moet wachten van je urineweginfectie. Of staat het op kweek? Maar dan nog een uwi is niet handig als je zwanger bent. Ik kreeg er nl weeën van. Ja de derde was de ergste zwangerschap.

 • Reply Merel 8 december 2016 at 11:00

  Mooie buik juist! En nu maar hopen dat het geen karaktertrekje is haha, wel bijzonder. Ze kunnen idd nog alle kanten op gelukkig. Hopelijk een negatieve uitslag. Lekker dat ’t verlof niet zolang meer op zich laat wachten, die laatste loodjes wegen echt het zwaarst.
  Merel onlangs geplaatst…Peutertijd verrassend leuk en wel om deze 6 redenenMy Profile

 • Reply Mathiske's mama blog 8 december 2016 at 12:05

  Zo enorm is ie toch niet..?? Hopen dat ze draait en indaald en dat je dan misschien ook weer wat meer lucht hebt. Over 10 weken is ze er gewoon al!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Dreumesstreken van Emily. My Profile

 • Reply Astrid 8 december 2016 at 12:58

  Mooie buik hoor! En lekker dat ze nog zo kan rondzwemmen in je buik 😉 Ik werk morgen voor het laatst en ga dan mijn verlof in. En ja, ook ik vind dat niet echt heel erg moet ik eerlijk bekennen. Ben er echt wel een beetje aan toe 😉 Sterkte met de laatste loodjes! Ik leef met je mee 😉
  Astrid onlangs geplaatst…Gastblog: Battle blauwe budget nagellakMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 8 december 2016 at 13:15

  Hahahaha mijn lief zou t zelfde reageren…niks geks te zien
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De meest rare, aparte en gekke zoekopdrachten voor Lief thuis…My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 8 december 2016 at 14:49

  Hahahaha nu al de genen van mama, lekker dwarsliggen 😉 hihihi
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Next stop: naar Dubai met EmiratesMy Profile

 • Reply Elisabeth 8 december 2016 at 17:32

  Ojee! Nu fingers crossed dat ze nog eventjes draait… 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Over zout in chipsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Stichting Baby Hope – Wat doe je met het kraampakket na de bevalling?

  Wat doe je eigenlijk met je kraampakket na je bevalling? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik...

  Sluiten