Zwangerschap

Zwangerschapsupdate #13 – 35,4 weken zwanger!

7 januari 2017

Jeetje mensen, alweer ruim 35 weken zwanger! Dat is al bijna 36 weken, de week waarin ons zoontje Spencer kwam. Het begint echt goed op te schieten nu. Tijd dus voor een kleine bijpraatsessie.

Echo

Donderdag had ik weer controle bij de gynaecoloog. Het gaat hartstikke goed, dus ik sta altijd met 5 minuten weer buiten, maar ik vind het heel prettig dat ze even het echo-apparaat op mijn buik zet, al is het maar een minuut en even kan zien dat alles goed gaat met ons meisje. Normaal plannen we de bezoeken altijd op maandag of dinsdag zodat Kevin mee kan, maar deze keer moest ik dus alleen. Spencer had ik even bij opa en oma gedropt. Met wel wat vragen toevallig deze keer voor de arts, want ik had per ongeluk kaas met rauwe melk erin gegeten de dag ervoor. Oops. Ik ben zo voorzichtig geweest al die maanden, ga ik de laatste weken toch per ongeluk de fout in. Ik had al gelijk op internet gelezen dat de kans op de listeria-bacterie heel klein is en dat ik me pas zorgen moet maken als ik zelf ziek word, maar toch. Je hebt het liever niet gegeten. Gelukkig reageerde de gynaecoloog heel lief en stelde me gerust. De kans dat er iets gebeurt is nihil. Mooi! Dus tijd voor de echo! Nu is stuitligging hier nogal een ding. Spencer heeft de hele zwangerschap tot 3cm ontsluiting in een stuit gelegen en onze dochter lag eerst overdwars, dus ik was aangenaam verrast dat ze vorige controle goed lag. Maar ja, garantie tot de deur dus ik was heel benieuwd hoe ze erbij lag. En ja hoor, hoofd nog keurig naar beneden en ze was zelfs al een flink stuk ingedaald. De kans dat ze nog draait is dus een stuk kleiner geworden. Ik weet zeker dat ik nooit meer een draaipoging zou laten doen, aangezien dat Spencer flink in nood heeft gebracht. Dan zou het dus een keizersnede worden. Wat moet, dat moet, maar ik denk dat ik sneller hersteld ben als ik haar op de natuurlijk manier op de wereld zet. Hoop ik althans, je weet nooit hoe dingen lopen. Verder zag alles er supergoed uit, dus de gynaecoloog was blij en ik dus ook. Volgende week weer terugkomen!

4 januari

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar afgelopen woensdag was het 4 januari. Een hele rare dag voor mij. Het is namelijk de sterfdag van mijn moeder, maar ook de dag waarop ons zoontje is geboren. Nu loopt deze zwangerschap een week achter vergeleken met die van Spencer. Toen was ik 29 januari uitgerekend en nu 7 februari, dus de kans dat zij ook zou komen op die dag was natuurlijk superklein. Maar ja, met Spencer heb ik ook al die tijd geroepen dat hij niet op 4 januari mocht komen en kijk waar dat eindigde. Ik zal dan ook niet ontkennen dat ik flink opgelucht was toen het middernacht was, mijn telefoon versprong naar 5 januari en het heerlijk rustig was in mijn buik en ons meisje lekker voelde trappelen. PHEW! Ik was echt gillend gek worden als deze ook op 4 januari was gekomen. Ik ben echt de grootste atheïst op aarde, maar dan was ik zelfs gaan twijfelen of mijn moeder geen vinger in de pap had haha 😉

Maar goed, ze zit dus nog lekker rustig en ik ga er gewoon vanuit dat we deze keer met gemak de 37 weken halen! In de tussentijd geniet ik heerlijk van mijn verlof. Wat een leven zeg. Lekker de dagen samen met Spencer doorbrengen, wat een geluk. Ik zou dit geen maanden volhouden hoor, maar zo even een paar weekjes voelt wel als vakantie. Morgen vieren we Spencers verjaardag voor de families, dus we gaan aan de slag met het huis op orde maken!

Ik houd jullie op de hoogte over hoe het gaat!

Fijn weekend allemaal!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply jonna@burgertrutjes 7 januari 2017 at 06:56

  Succes met de laatste loodjes. Voor je het weet is het zo ver. Spannend!!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Prijsvragen overzicht januari – nieuw jaar, nieuwe kansen!My Profile

 • Reply Malou 7 januari 2017 at 07:55

  Fijn dat ze op 4 januari is blijven zitten! Ook goed nieuws dat ze goed ligt trouwens 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Nieuwe blog!My Profile

 • Reply Loes Johanna 7 januari 2017 at 08:35

  Wat fijn dar ze goed ligt! Ik ben volgende week bij ons ook benieuwd, laatste keer ook in stuit, gelukkig heeft ze nog wat langer om te draaien. En fijn dat 4 januari weer voorbij is!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Onze huwelijksreis naar Indonesië: Java deel 1My Profile

 • Reply Astrid 7 januari 2017 at 08:36

  Wat fijn dat alles goed gaat en dat je meisje ook goed ligt. Geniet lekker van je verlof! Ik tik maandag de 38 weken alweer aan… Spannend!
  Astrid onlangs geplaatst…Vichy Slow Age reviewMy Profile

 • Reply Channa 7 januari 2017 at 08:41

  Aahh, gemiet van je verlof en fijn dat ze os blijven zitten! Op naar minimaal de 37 weken!
  Channa onlangs geplaatst…Het Zoef Zoef (huis)dieren paradijs + WINACTIEMy Profile

 • Reply Nicolette weijman 7 januari 2017 at 12:09

  Nog even volhouden en geniet ervan ! Veel liefs en dikke knuffel van ons❤️❤️❤️

 • Reply Michelle 7 januari 2017 at 12:45

  Geniet van je verlof! Spannend en succes met de laatste loodjes!
  Michelle onlangs geplaatst…Novan heeft TracheamalacieMy Profile

 • Reply Charlotte 7 januari 2017 at 13:37

  Veel plezier morgen met de verjaardag!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes nieuwe kamer!My Profile

 • Reply Jessica 8 januari 2017 at 11:46

  Spannend meid dat je nu dezelfde aantal weken zwanger bent als dat Spencer geboren werd. Ook weer een mijlpaal voor jezelf. Geniet nog even de laatste dagen/weken…. Ben benieuwd naar jullie meisje…
  Jessica onlangs geplaatst…Voornemens van bloggers voor 2017 – Mariëlle MarkgraaffMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Met de billen bloot: mijn meest gênante momenten van zwangerschapsdementie

  Die zwangerschapsdementie... die begint toch wel ernstige vormen aan te nemen hoor. Mijn brein is echt appelmoes geworden inmiddels. Ik...

  Sluiten