Zwangerschap

Tegelijk zwanger: Wat als we dezelfde naam kiezen?

21 december 2016

Deze tweede zwangerschap heb ik het geluk tegelijk zwanger te zijn met één van mijn allerbeste vriendinnen. Nu delen we normaal al veel, maar samen zwanger zijn is wel heel speciaal. Maar zij is niet de enige die tegelijk met mij zwanger is; in mijn omgeving is een heuse babyboom gaande. Er zijn maar liefst 4 andere dames zwanger in mijn directe omgeving. Nu weet ik (nog) niet wat iedereen krijgt, een jongen of een meisje, maar goed er is natuurlijk een kans dat we dezelfde naam kiezen. En wat doe je dan?

Meisjes

Nu zou het natuurlijk schelen als die goede vriendin van mij een jongetje zou krijgen en ik dus een meisje. Maar we zijn allebei zwanger van een meisje. En zij staat wel zo dichtbij me, dat ik het toch niet leuk zou vinden als onze dochters dezelfde naam zouden dragen. Ik hoop namelijk dat we nog heel lang vriendinnen zijn en dan lijkt me dat toch een beetje gek. Maar ja…. wat dan? Wij hebben de naam die onze dochter krijgt al 2,5 jaar in ons hoofd en ik zou daar niet zo makkelijk vanaf kunnen stappen, want zo heet ze nu eenmaal al voor ons gevoel. Ik ben 6 weken eerder uitgerekend dan mijn vriendin, maar andersom zat zij natuurlijk met hetzelfde probleem. Straks zou ik haar naam ‘inpikken’. Uiteindelijk hebben we elkaar toch maar wat dingen verteld zonder de naam te verklappen, zodat we zeker wisten dat het niet dezelfde naam zou zijn. Dat bleek niet zo te zijn gelukkig. PHEW! Zal je maar gebeuren. Er zijn duizenden namen natuurlijk en de kans is hartstikke klein, maar goed, je zult net zien dat wij dan dezelfde hadden gekozen.

Verder weg

En dan zijn er natuurlijk nog die andere 4 dames die ook zwanger zijn! Nog meer kans dat we elkaars naam kiezen! Maar goed, je moet ergens de grens trekken en daarom hebben we besloten om ons daardoor niet van de naam af te laten leiden. Mochten we dezelfde kiezen, dat is dan maar zo. Deze meiden staan verder van mij af dan die zeer goede vriendin van mij en ondanks dat ik het wel jammer zou vinden, zou ik daardoor niet de naam veranderen, mocht deze al door hen gekozen zijn.

Toch vind ik het een lastige, want waar trek je de grens? Nu staat deze vriendin wel zo dicht bij mij, dat de grens voor me hij haar heel duidelijk was. Maar verder is het wel grijs gebied vind ik. Het zal je ook maar gebeuren, heb je maanden over een naam gedaan, eindelijk een goede naam gekozen, wordt deze ‘gepikt’. Ik zou daar wel even zuur van zijn. Maar het kan gebeuren natuurlijk!

Hoe staan jullie hierin? Wat zouden jullie doen als je tegelijk zwanger bent met iemand in je omgeving? Elkaar de naam op voorhand al vertellen of de gok wagen?

De foto is van Shutterstock.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Charlotte 21 december 2016 at 07:18

  Ik vind dat ook lastig hoor. Zit in dezelfde situatie eigenlijk, alleen is mijn vriendin zwanger van een jongen. Dan is er wel nog een andere vriendin zwanger van een meisje maar voorlopig hebben wij toch nog geen naam haha
  Charlotte onlangs geplaatst…“Papa, je bent mijn allerbeste vriendje!”My Profile

 • Reply jonna@burgertrutjes 21 december 2016 at 07:40

  Ik denk dat ik het toch zou vertellen. Het is tenslotte een van je beste vriendinnen
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Mijn liefde voor theater en muziek – persoonlijkMy Profile

 • Reply Loes Johanna 21 december 2016 at 07:52

  Heel herkenbaar, mijn schoonzusje is een week voor mij uitgerekend. Ze vertellen alleen niet of het een jongen of meisje is, en willen de naam (of delen daarvan) voor een meisje ook nog niet delen. Mochten we dezelfde naam hebben dan zou ik heel erg balen (99% zeker dat zij eerder gaat bevallen), zeker omdat ik het best al wil delen zodat we niet dezelfde hebben. Maar ja, wij weten onze naam al sinds week 17, dus ik denk niet dat we nog gaan wisselen. Verder hier inderdaad ook vooral zwangeren die wat verder weg staan, kan natuurlijk dat dat dezelfde naam wordt, maar dan vind ik het ook minder erg.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bakerpraatjes – jongen of meisje?My Profile

 • Reply Merel 21 december 2016 at 10:09

  Ja herkenbaar verhaal. Is een lastige situatie. Je hebt het nu heel handig opgelost door wel wat te bespreken, zonder de naam te verklappen. Ik had lange tijd een meisjesnaam in gedachten, tot mijn zusje vertelde dat zij dat zo’n mooie naam vond (zonder dat ik hem haar verteld had trouwens). Uiteindelijk heeft een van mijn beste vriendinnen haar dochter zo genoemd, ook zonder het te weten. Haha en het is niet eens een meisjesnaam die heel vaak voorkomt. Dat geldt ook voor de eerste naam van onze oudste, paar weken voor haar geboorte noemde een goede vriend zijn hond zo. Dat was ook niet leuk. Maar toch de naam maar gegeven, ondanks dat het daardoor een beetje gek voelde.
  Merel onlangs geplaatst…Hygiëne en kinderen: problemen en oplossingenMy Profile

 • Reply Channah 21 december 2016 at 10:30

  Ohhh daar was ik tijdens mijn eerste (en stiekem nu ook wel een beetje) zwangerschap zo ontzettend bang voor. Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal goed gekomen, maar het is toch even spannend. Ik kan me voorstellen dat als je een wat populairdere naam hebt gekozen, de kans natuurlijk wat groter is, maar uiteindelijk kiezen je partner en jij een naam uit en ik vind dat je dan niet de naam op het laatste moment zou moeten veranderen. Het zij dan maar zo. Wel lastige situaties..
  Channah onlangs geplaatst…Mama: wimperextensions om tijd te besparen?My Profile

 • Reply Ester 21 december 2016 at 10:37

  Ik heb iets gelijkaardig meegemaakt.
  Niet mijn beste vriendin, maar mijn nicht was samen met mij zwanger.
  Hoewel ze later uitgerekend was, is ze toch eerder bevallen.
  Mijn moeder belde me dolgelukkig “ESTER, MARIEKE IS BEVALLEN. Tis een jongetjes en het heet Jules!”
  Ik ben super hard beginnen huilen :’). Wij hadden ook voor Jules gekozen en ik wou er echt niet van afstappen.

  Bijgevolg heeft mijn oma twee kleinzonen die allebei Jules heten :).

 • Reply Nicolette weijman 21 december 2016 at 13:20

  Gewoon doen! Went vanzelf. Bij mijn moeders kant hebben alle 4 de broers en zussen een kind gekregen met de naam Piet. Als er over gepraat werd was het gewoon Piet van tante zus of Piet van oom zo😂😂😂 nu was het vroeger natuurlijk wel gewoon om kinderen te vernoemen en gebeurt dat nu meer met de tweede naam. Maar het zou toch jammer zijn als je niet de voor jou mooiste naam zou kiezen. Veel succes we zullen het snel te weten komen💙💙💙💙

 • Reply Volgmama 21 december 2016 at 15:58

  Een oude vriendin en ik waren samen zwanger en we hadden dezelfde naam. Zij was te vroeg bevallen en gaf haar zoon de naam die wij ook wilden. Dus toen wilden wij dat niet meer en waren we snel opzoek naar een andere naam.
  Volgmama onlangs geplaatst…Het vernieuwde Hofpleintheater + Win 4 kaarten voor de NotenkrakerMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #12 – 33 weken zwanger!

  Vandaag ben ik 33 weken zwanger! Jeetje mina, nog een paar weken en dan is ze er waarschijnlijk al! Spencer...

  Sluiten