Zwangerschap

De bizarre dromenfabriek – Dromen tijdens de zwangerschap

21 juli 2016

Ik droomde dat ik zwanger was van een tweeling. Vraag me niet waarom, maar blijkbaar was het nodig dat mijn man in onze woonkamer de keizersnede uitvoerde hiervoor. Twee minikindjes komen eruit, ik denk van zo’n 5 centimeter. We leggen ze in plastic schaaltjes op tafel waar ze helaas overlijden. Ik word wakker en overspoeld door verdriet. Deze nachtmerrie had ik 2 dagen voor onze echo. Door de missed abortion heb ik al enorme angst voor echo’s en met dit beeld de hele tijd rondlopen, maakt het niet veel beter kan ik jullie vertellen. Mijn ergste nachtmerrie met de miskraam was dat ik het kindje of een restant daarvan zou zien. Nu in nachtmerrie zag ik er zelfs twee. Gelukkig was het maar een droom. Toch houd ik de hele dag een verdrietig gevoel er aan over.

Dromen, dromen en nog eens dromen

Ik was het eigenlijk vergeten, maar nu ik wederom in mijn eerste trimester zit, komt het allemaal weer terug. (Prille) Zwangerschap leidt bij mij tot enorm veel dromen. Onrustige nachten, continu wakker en de meest vreemde dromen. Nu droomt iedereen natuurlijk, maar meestal weet ik het niet meer of is de droom makkelijk te herleiden.

Zo droom ik om de zoveel tijd dat ik met mijn moeder kan praten, terwijl ik weet dat ze niet meer leeft. Ook droom ik al van kinds af aan geregeld dat ik kan vliegen. Nog steeds niet gelukt overigens.

Maar dit zijn echt uitzonderingen. Meestal word ik zorgeloos wakker en heb ik geen idee meer dat er allemaal ’s nachts gebeurd is in mijn hoofd. Maar als ik zwanger ben! Mijn hemel, non-stop kermis elke nacht in die gedachten van mij. Ik droom de meest bizarre dingen. Over zwangerschap, maar ook over allemaal random andere dingen. En ik weet alles ook nog! Ik word 100 keer per nacht wakker ervan. Ik slaap zo onrustig. Ik ben al zo moe en hierdoor raak je dus continu nog maar vermoeider.

Ondanks dat ik geen dokter ben, denk ik dat het onrustige slapen en het vele dromen wel te verklaren is. Je hoofd zit nu eenmaal vol met allemaal gedachten en misschien ook wel angsten of zorgen. Zwanger zijn is nou eenmaal een enorme optater voor je lijf en die hormonen zijn natuurlijk helemaal om gek van te worden. Daardoor is het niet zo gek wellicht dat mijn brein dit ’s nachts probeert te verwerken in mijn dromen. Maar jongens, echt, mag het een tandje minder? Ik heb mijn slaap zo hard nodig!!

Dromen/Droomden jullie ook zo tijdens de zwangerschap?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Channa 21 juli 2016 at 05:10

  Volgens mij droomde ik niet veel meer dan normaal, alleen vlak voor de bevalling dat ik het ziekenhuis niet haalde en ergens langs de weg n de bosjes moest bevallen. Was ook echt een succes 😉
  Channa onlangs geplaatst…5x dit doe je als moeder NIET meer!My Profile

 • Reply Merel 21 juli 2016 at 05:13

  Ja, ik was het min of meer vergeten, maar hier ook tijdens de zwangerschappen veel en heftige dromen. En ken meer vrouwen die dit hebben, inderdaad zal de situatie wel zijn. Vooral die eerste echo’s en bevallingen gaven soms nachtmerries.
  Merel onlangs geplaatst…Wat doe je in de vakantie met: klein budget?My Profile

 • Reply simpel, met een snufje liefde 21 juli 2016 at 05:15

  Ik droomde vlak voordat ik wist dat ik zwanger was dat ik een jongetje had gekregen. Paar dagen later had ik een positieve test. Verder niet zoveel of raar gedroomd.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Als mijn leven een Disney film was….My Profile

 • Reply Charlotte 21 juli 2016 at 05:55

  Hihi dat kan ik me ook nog e herinneren ja, die enge en levensechte dromen! Hopelijk wordt dat snel minder…
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #6My Profile

 • Reply Leonie van Mil 21 juli 2016 at 07:51

  Heel herkenbaar. Ik droomde heel erg tijdens mijn zwangerschap en kon ook alles onthouden, terwijl ik dat normaal gesproken ook niet had. En die zorgen herken ik ook wel. Ik heb ook een miskraam gehad met 12 weken en dat heb ik mijn hele zwangerschap meegenomen. Ieder pijntje, ieder raar dingetje werd door mij uitgebreid geanalyseerd. En bij twijfel belde ik meteen de verloskundige. Beter tien keer te veel bellen, dan één keer te weinig.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Weer of geen weer? Gewoon naar buitenMy Profile

 • Reply Marleen@Burgertrutjes 21 juli 2016 at 10:55

  Oh jee 😉 als je maar niet gaat dromen van mensen verkleed als bij he? 😉

 • Reply Kleine Prinses 21 juli 2016 at 11:56

  ik heb er geen last van gehad!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ik moest naar de rechtbankMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 21 juli 2016 at 14:37

  Die levensechte dromen inderdaad! Vreselijk vond ik ze, ik droomde echt heel veel en het was heel naar!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…14 maanden, op naar het consultatiebureauMy Profile

 • Reply wilmaaa 22 juli 2016 at 06:54

  vreselijk die dromen, ik had echt enge dromen bij Yarah en toen werd ik elke dag zo negatief wakker. De laatste dagen heb ik nu opeens ook veel meer last van dromen. Ze zijn raar, maar nog niet eng gelukkig 😉
  wilmaaa onlangs geplaatst…Het moment van de 12 weken echoMy Profile

 • Reply Astrid 22 juli 2016 at 14:07

  Volgens mij had ik hier niet zoveel last van. Op dit moment ben ik ook zwanger en heb ik er gelukkig ook geen last van.
  Astrid onlangs geplaatst…Make-up goals: ooglooks van PinterestMy Profile

 • Reply Nathalie 22 juli 2016 at 21:31

  Ik had veel nachtmerries bij mijn laatste zwangerschap.
  Nathalie onlangs geplaatst…Winactie: Ockyz Sweakers, handige anti-slip zwemsokken!My Profile

 • Reply Wat ik mis tijdens mijn zwangerschap! - Everyday-Life 9 september 2016 at 05:01

  […] dromen gesproken: een nacht slapen zonder hele realistische dromen. Ik heb er wel eens vaker over geschreven, maar allemachtig het houdt gewoon niet op! Ik droom nog steeds zulke realistische en soms ronduit […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  “Volgens mij zijn al die ovulatietesten stuk hoor”

  Nadat mijn man en ik er eindelijk na maanden twijfelen uit waren dat we graag wilden proberen om nog een...

  Sluiten