Zwangerschap

Een vluchtkoffertje – Dat ga ik nu dus goed regelen!

16 november 2016

Een vluchtkoffertje. Dat bleek dus best belangrijk de vorige zwangerschap. Ik heb er al eens over geschreven, maar dat hadden we dus niet goed geregeld de vorige keer. Lees die blog maar eens terug, maar het kwam er dus op neer dat ik in mijn BH in het ziekenhuis zat, met alleen een joggingbroek en een vest, zonder shirtjes. Mijn man en ik hadden het niet op tijd geregeld, omdat er een keizersnede gepland stond (wegens stuitligging) en ik vrij onverwacht toch op de natuurlijke manier bevallen ben. Maar wat moet je in hemelsnaam allemaal in zo’n koffertje doen? Je weet ook niet hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven natuurlijk. Om mezelf te helpen heb ik een lijstje gemaakt, aangezien ik deze keer sowieso weer in het ziekenhuis ga bevallen en het nu echt niet mis mag gaan!

 • Mijn lenzen en vloeistof en mijn bril. Anders zie ik niets.
 • Kleertjes voor de baby. Okee, dat moet lukken, dat hadden we zelfs vorige keer mee.
 • Toilettas voor mezelf. Tandenborstel en tandpasta enzo. Altijd handig en wel zo hygiënisch 😉
 • KLEDING VOOR MEZELF! Met hoofdletters. Ja, want daar ging dus alles mis. Joggingbroeken, ondergoed, shirtjes, vesten, sokken, noem maar op.
 • Een lekkere warme badjas! Een badjas was de vorige keer mijn redding. Ik had dus geen shirts mee helaas, dus ik liep daar rond in mijn badjas. Dat bleek zo gek nog niet, want het was behoorlijk koud in het ziekenhuis, dus een warme badjas was niet weg. Daarnaast is het echt heel erg handig met voeden en kolven en dat is iets waar je de eerste dagen behoorlijk druk mee bent natuurlijk. Dus tip van mij: neem een badjas mee!
 • Slippers.
 • Make-up. Hartstikke leuk hoor die foto’s van ons met Spencer die net geboren is, maar ik zie eruit alsof ik door 3 vrachtwagens ben overreden. Dat kan beter 😉
 • Wat te eten, want het ziekenhuisvoedsel is niet echt om over naar huis te schrijven en vorige keer miste ik het eten steeds omdat dat tegelijk viel met de voedingstijden op de kinderafdeling.
 • FOTOTOESTEL! Ja voor echt mooie foto’s, niet van die shabby foto’s met je telefoon.
 • Oplader voor de fotocamera, ook heel belangrijk.
 • Misschien neem ik mijn laptop wel mee, want ja je moet wat doen mocht je in het ziekenhuis moeten blijven. Misschien kan ik nog wel wat bloggen 😉
 • Mijn mobiel en oplader voor mijn mobiel.
 • De MaxiCosi met warme trappelzak (ik ga midden in de winter bevallen) of dekentje of dergelijke. Wel handig als je de baby ook weer mee naar huis kunt nemen natuurlijk!

Volgens mij zijn dat wel de belangrijkste dingen. Of vergeet ik nu nog iets essentieels? Help mij 😉

De foto is van Shutterstock.

 

SAMENWERKING

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Merel 16 november 2016 at 06:28

  Goed overzicht. Misschien iets te lezen, voor het geval dat je een paar dagen eerder naar het ziekenhuis moet dan de bevalling?
  Merel onlangs geplaatst…Ouder worden erg? Welnee, leven begint bij 30!My Profile

 • Reply Channa 16 november 2016 at 06:53

  Voor mijn gevoel heb ik dus helemaal niks uit mijn koffer gebruikt. Had elke keer fijne kleding om in te bevallen, maar heb het nooit aangetrokken. Geloof dat ik alleen m’n haarborstel en achteraf schone kleding heb aangetrokken. Verder natuurlijk kleding, maxi cosi en een dekentje voor de kleine.
  Channa onlangs geplaatst…Alle eerste keren van onze 4-jarigeMy Profile

 • Reply Malou 16 november 2016 at 07:15

  Ik had zelf veel te veel bij me haha. Volgens mij vergeet je niks 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Beginnen met babyhapjesMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 16 november 2016 at 08:45

  Volgens mij is je vluchtkoffer zo goed bepakt!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker bloggen – samenwerking met bedrijven, tips & tricks voor bloggersMy Profile

 • Reply Nele 16 november 2016 at 08:49

  Ik moet mijn koffer ook eens beginnen maken, ik heb nog anderhalve maand, maar je weet toch maar nooit dat je te vroeg bevalt. De eerste keer hadden we dit allemaal goed geregeld, de tweede keer hebben we niks tijdig geregeld… Als er al een druk ventje rondloopt schiet er maar weinig tijd meer over hé.

  Koekjes ga ik deze keer ook in de koffer steken. Ik had reuze honger na de bevalling en er was daar niks meer te verkrijgen.
  En wat boekjes om te lezen want het was er soms erg saai in het ziekenhuis.
  Ik weet niet of je ziekenhuis dit voorziet maar ik neem ook wat washandjes en handdoeken mee.
  Ook nog een tshirt of nachtjapon om in te bevallen en pijama’s.
  En een tut voor de baby! De eerste baby heeft ganse dagen zitten wenen tot de dokter zelf kwam vragen of we geen tut mee hadden.
  En misschien ook nog een klein cadeautje voor het eerste kind zodat die zich niet te verwaarloosd voelt.

 • Reply marleen@burgertrutjes 16 november 2016 at 09:32

  Hahaha alsof je twee weken naar Kreta gaat 😛
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker bloggen – samenwerking met bedrijven, tips & tricks voor bloggersMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 16 november 2016 at 10:38

  Lippenbalsem voor de droge lippen vanwege het puffen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 Voordelen van een gezonde levensstijlMy Profile

 • Reply Lilian 16 november 2016 at 14:02

  Haha dat overreden eruit zien, is denk heel normaal! Haha! Nee volgens mij ben je verder niks vergeten, beter teveel dan te weinig.
  Lilian onlangs geplaatst…Gastblog: Het sterkste meisje deel 2My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 16 november 2016 at 21:06

  Ik mocht op een gegeven moment niet eten, ik was woest. Achteraf was ik blij met de verpleegkundige, want ik kotste wel drie keer over het bed, Stephan en haar heen. Ahum. Waar ik toen niet zonder kon was Dextro, even een suikerboost. Daarnaast vond ik het fijn om lippenbalsem bij me te hebben, de lucht is daar altijd zo droog.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: Barbara mama van Mylene (8), Celeste (6) en Liam (2)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Tot wanneer geef je een fles voor het slapen gaan?

  Elke avond voor Spencer gaat slapen, voeren we hetzelfde ritueel uit. We hebben periodes gehad dat ons zoontje slecht sliep...

  Sluiten