Zwangerschap

Op zoek naar een meisjesnaam – Vernoemen of niet?

29 oktober 2016

Degenen die mijn blog volgen, hebben ongetwijfeld meegekregen dat mijn man en ik begin februari een dochter hopen mogen te verwelkomen 🙂 Inherent hieraan is natuurlijk dat we op zoek moesten naar een meisjesnaam. En één naam uit al die duizenden namen die er zijn kiezen, is best lastig! De codenaam voor de baby is momenteel Spenceria, maar ja, Spencer en Spenceria gaan we maar niet echt doen hè 😉

Vernoemen?

Mijn moeder is 5,5 jaar geleden overleden. Ik wil haar uiteraard graag eren en ik heb dan ook serieus overwogen om onze dochter naar haar te vernoemen. Mijn moeder heette Paula. Mijn man was echter iets minder enthousiast over dit plan. Zelf had ik ook mijn twijfels. Wil ik wel die naam de hele dag horen? Ik vind het al moeilijk als ik op mijn werk iemand moet bellen die toevallig Paula heet. Geef ik het dan niet een enorme lading? En vind ik het bijvoorbeeld niet heel raar om mijn vader haar naam te horen zeggen? Al met al denk ik dat het antwoord daarop ‘ja’ was geweest. Daarom hebben we besloten om Paula in ieder geval niet als eerste naam te doen. Dat het verderop in de naam nog voor komt, zal jullie niet verbazen waarschijnlijk.

Wat dan wel?

Maar ja, wat dan wel hè? Dat is nog best lastig. Met Spencer wisten we het vrij snel zeker. Jongensnamen vond ik ook VEEL moeilijker dan meisjesnamen en ik vond veel minder namen mooi. Gelukkig hadden we al vrij snel Spencer in ons hoofd en daar is het bij gebleven. Zijn tweede naam is overigens Willem, naar onze vaders. Uiteraard hadden we ook een meisjesnaam, voor het geval dat. Die naam hebben we nu nog steeds en vooralsnog blijft het daar ook bij. Het zit nu al in ons hoofd. Soms opper ik wel eens een andere naam hoor (nogmaals: ik vind heel veel meisjesnamen mooi), maar mijn man is onverbiddelijk en houdt het bij de eerste optie haha. Inmiddels ben ik er ook zo aan gewend dat het hierbij blijft, denk ik.

Hebben jullie nog leuke suggesties voor een meisjesnaam? Zouden jullie een kindje vernoemen naar een overleden familielid of dergelijke?

De afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 29 oktober 2016 at 06:06

  Ik zou het te lastig vinden om de naam dan elke dag te horen. Is er tegenwoordig niet een soort Tinder app voor babynamen?
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Favoriete make-up en verzorgingsproducten oktober 2016My Profile

 • Reply marije 29 oktober 2016 at 06:23

  Ik ben vernoemd naar mijn oma en in de hele vrouwelijke lijn van onze familie komt een stuk van de naam terug. Ik ben er nu ontzettend trots op dat mensen vaak dezelfde afkorting gebruiken die bij mijn oma werd gebruikt. Maar vroeger vond ik mijn naam stom dus snap het vernoemen dilemma
  marije onlangs geplaatst…Zen Saturday: October FavouritesMy Profile

 • Reply Merel 29 oktober 2016 at 06:25

  Vernoemen alleen als tweede naam, anders zou ik het te lastig vinden. En je hebt idd zo’n app. Je zou ook nog naar alternatieve top X kunnen kijken, zoals Engelse namen, Spaans, namen uit de natuur etc. Daar kan weleens een verrassende optie tussen staan, ook als je niet dol bent op Spaans. Of hij schiet ineens te binnen, zoals hier in week 29…
  Merel onlangs geplaatst…Lees mee #1: de 5 leukste blogs van afgelopen weekMy Profile

 • Reply Charlotte 29 oktober 2016 at 06:34

  Vernoemen als tweede naam vind ik een mooie gedachte! En de eerste naam blijft moeilijk hè, het is toch een naam die je voor haar hele leven meegeeft. Wij zijn er nog niet over uit in ieder geval!
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik wil het, ik wil het, ik wil het…My Profile

 • Reply Eline 29 oktober 2016 at 07:09

  Zoals je weet is mijn moeder vorig jaar overleden, toen ik zwanger was van Yara. Ze heette Grietje, en zo hebben we Yara dus niet genoemd. Wel hebben we een stukje van haar naam gebruikt. Ik heet zelf Eline Margaretha (margaretha is dan een combinatie van de namen van mijn moeder, en haar moeder, die ook al overleden is). Hoewel ik die naam vroeger niet mooi vond, hebben we nu besloten om hem door te geven aan Yara. Ze heeft haar vaders achternaam, en nu dus ook iets van mijn kant. (Yara Isabella Margaretha)

 • Reply MetMirjam 29 oktober 2016 at 07:29

  Wij hebben mijn moeder wel vernoemd in de tweede naam. Dit hebben we vooral gedaan omdat ze een hele aparte naam heeft die al generaties in de familie zit. Het is ook mijn tweede naam wilde deze graag in de familie houden. In jouw geval zou ik je moeders naam ook als tweede naam doen. Zo draagt ze je moeder toch bij zich, een mooie gedachte.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Swap | Peuterswapnl HerfsteditieMy Profile

 • Reply Kristel 29 oktober 2016 at 07:35

  Mooi om je moeder te vernoemen. Wij hebben dit ook gedaan in de tweede en derde naam van onze dochter, al leven onze moeders nog. Willemijn naar mijn moeder (Wilhelmina) en Róisín (Iers voor roos, de achternaam van mijn schoonmoeder). Ben heel benieuwd wat jullie eerste naam zal worden!

 • Reply Marloes 29 oktober 2016 at 08:22

  Ik ben zelf vernoemd naar allebei mijn oma’s, ik heet dus officieel Maria Louisa, maar mijn roepnaam hebben mijn ouders (gelukkig!) gemoderniseerd tot Marloes.
  Ik vind vernoemen wel iets heel bijzonders en als het mogelijk is, zou ik het altijd doen. Zo kun je je ouders/familie laten zien dat ze je dierbaar zijn.

 • Reply Tineke 29 oktober 2016 at 09:13

  Ik vind vernoemen altijd erg bijzonder en mooi! Mijn vriend wilde dit niet dus uiteindelijk zijn we hier niet voor gegaan, Een naam kiezen is echt ontzettend lastig. Bij Fedde had ik meteen het gevoel dat dat de naam zou worden, ik was gewoon verliefd op de naam. Veel succes met het kiezen van de naam voor jullie dochtertje!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…10 x leuk voor je interieurMy Profile

 • Reply Nicolette Weijman 29 oktober 2016 at 11:29

  Hoi Nicole veel succes met het uitzoeken van haar naam,komt vast goed!Paula als tweede naam is lief❤️❤️❤️

 • Reply Gera 29 oktober 2016 at 15:03

  Wij hebben onze drie kids een eigen roepnaam gegeven, tweede naam is vernoemd. Maar een naam kiezen vind ik sowieso altijd een heel dilemma. Ik wens jullie veel succes met de juiste keuze!
  Gera onlangs geplaatst…DigibeetMy Profile

 • Reply Jessica 30 oktober 2016 at 21:34

  Mooi dat jullie de naam van je moeder wel als tweede naam mee geven aan jullie meisje. Mijn man heeft een hele goede band met zijn vader en wilt ons (hopelijk toekomstig) kind zo noemen NO WAY! Zijn vader heet Gradus… Nee niet als eerste naam schat,… nu hebben we de deal gemaakt dat het de tweede naam wordt mochten we een jongen krijgen natuurlijk.
  Jessica onlangs geplaatst…Wat zijn mijn favoriete/mooiste quotes?My Profile

 • Reply Loes Johanna 31 oktober 2016 at 09:50

  Het vernoemen vind ik een hele mooie gedachte, al begrijp ik dat je ervoor kiest als tweede naam. Ik ben zwanger van ons eerste kindje, ook een meisje, en we weten de naam al. Namen eigenlijk, want ze krijgt een tweede naam die mijn man heel mooi vond (ook met een speciale betekenis voor hem) maar ik niet als eerste naam wil.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 2: IKEA, pizzarette en ziekMy Profile

 • Reply Josine 1 november 2016 at 23:40

  Ik stem voor Josine, haha!
  Maar even serieus.. vernoemen vind ik ook mooi, speciaal zelf. Ik ben zelf ook vernoemd (tweede naam Johanna hebben mijn oma & moeder ook) en vind ik heel belangrijk. Iets wat je doorgeeft. De roepnaam zou ik kiezen voor wat jullie mooi vinden. Een tweede naam is ook al een eer 🙂 Succes met kiezen!
  Josine onlangs geplaatst…gezichtsmaskerMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #8 – 25,3 weken zwanger

  Daar ben ik weer met een nieuwe zwangerschapsupdate. Inmiddels ben ik al ruim 25 weken zwanger en heb ik een...

  Sluiten