Zwangerschap

Oh jee…. we zijn niet creatief #zwangerschapsaankondiging

6 augustus 2016

“En, hoe heb jij de zwangerschap bekend gemaakt?”. Het meisje kijkt me met grote ogen aan en begint te vertellen over hoe ze hun dochter een speciaal shirt hadden aangedaan met ‘ik word grote zus’. Ook hadden ze een mooie foto gemaakt van hun drietjes waarbij ze alle drie naar haar buik wijzen. Die foto hadden ze laten afdrukken en aan familie en vrienden gegeven. Uiteraard met dochterlief ernaast in het shirt. Ze herhaalde de vraag. Sja, hoe hebben wij de zwangerschappen bekend gemaakt? Nou….. totaal niet creatief. Eigenlijk hebben we het gewoon verteld en was dat het wel een beetje…… “Wat zonde!”, roept het meisje. Zonde… ja weet ik eigenlijk niet, is dat zonde?

De eerste zwangerschap

De eerste zwangerschap is vrij dramatisch in een miskraam geëindigd, dat weten jullie inmiddels wel. Toch was dit de enige zwangerschap waarbij we iets van een aankondiging hebben gedaan, alleen bij mijn vader en stiefmoeder. Toen ik een week of 6 zwanger was, hebben we ze een opa en oma voorleesboek gegeven. Op die manier kwamen ze erachter dat we zwanger waren. Tot zover onze creativiteit, verder hebben we het gewoon verteld aan mensen. De meeste mensen kwamen er pas achter toen het al mis was en ik in het ziekenhuis lag.

De tweede zwangerschap

Ik was heel snel na dit drama weer zwanger. Maar echt happy? Nee, dat was ik niet. Wel dat ik zwanger was zo snel, maar ik was vooral doodsbang dat het weer mis zou gaan. Ik was wederom een week of 5/6 zwanger (we wisten het echt net) toen we voor mijn mans verjaardag uit eten waren met mijn paps en zijn vrouw. Zouden we het vertellen of niet? Nu kent mijn vader mij door en door dus ik was al bang dat er weinig geheim zou blijven. Daarnaast valt het ontzettend op als ik geen cola light bestel en niet naar de sushi ren. Mijn vader keek me aan: “Dus, ben je nou alweer zwanger?”. Ook geen verrassing dus. In de loop der weken heb ik het al aan bijna iedereen verteld. Geen aparte aankondigingen enzo. Punten voor creativiteit: nul!

De derde zwangerschap

Maaaaaar zoals jullie weten, ben ik weer zwanger en dit zou natuurlijk onze kans zijn om super origineel te zijn, allerlei coole dingen te bedenken en Spencer prachtige shirts aan te trekken. In theorie dan. Hebben we dat gedaan? Ehh,… nee. Deze keer met een week of 8 zwangerschap hebben we het aan mijn vader en stiefmoeder verteld. Ze waren in Spanje op vakantie en wij in Italië, dus het kon niet eerder. We babbelen wat over de vakantie. Mijn vader vraagt: heb je verder nog nieuws? “Ja, ik ben zwanger!!”, roep ik. Nu hebben we tenminste het verrassingseffect, dacht ik. Papa kijkt me aan. “Oh ja, had ik allang door, zei ik toch Sonja, ik wist het gewoon.” Verrassingseffect mislukt. Omdat ik mijn spanning voor de echo moest delen met mensen en gewoon heel slecht ben in dingen geheim houden, vertel ik het aan mijn vriendinnen. Ik heb hun steun gewoon nodig. Dan maar geen coole aankondiging. Met 11 weken maken we de zwangerschap bekend aan de wereld via social media en mijn blog. Origineel? Nee totaal niet! Ik heb het wel vaker gezegd, ik ben een enorm creatieve kneus en blijkbaar hebben wij er gewoon geen feeling voor. Of misschien vind ik het stiekem soms nogal overdreven wat mensen allemaal niet uit de kast trekken om te zeggen dat ze een kindje verwachten. Maar ik vrees dat mijn totale gebrek aan creativiteit de hoofddader is in dit geheel.

Dus kortom. Creatieve zwangerschapsaankondigingen? Ernstig mislukt hier!!!!
Hoe hebben jullie de zwangerschap aangekondigd?

Facebook Comments

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Lilian 6 augustus 2016 at 07:01

  Het maakt toch niet uit dat je er geen speciale aankondiging andere hebt gemaakt, iedereen zo zijn eigen ding! Je moet doen waar jij je goed bij voelt.
  Lilian onlangs geplaatst…Wat is tubereuze sclerose?My Profile

 • Reply Nicole 6 augustus 2016 at 07:24

  Wij hebben het ook gewoon verteld behalve bij de ouders maar wil een volgende keer het wel op een originele manier bekend maken, vind dat altijd zo leuk om te zien bij anderen!
  Nicole onlangs geplaatst…3x uitjes met kinderen| Blogfeestje #4My Profile

 • Reply Charlotte 6 augustus 2016 at 07:28

  Hihi ach maakt toch niet uit! Onze ouders kregen een slabber met de tekst “jullie worden opa en oma” ook hadden we een slabber voor de ooms en tantes en bij mijn beste vriendin had ik tussen de foto’s van de huwelijksreis de echo foto verstopt. En op fb zetten we een oproep wie het boek “Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” voor ons te leen had.
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe mijn teek geen teek bleek te zijnMy Profile

 • Reply Saskia 6 augustus 2016 at 07:43

  Aan mijn ouders en schoonmoeder ook een boekje gegeven en aan vrienden gewoon verteld. Dus hier ook geen creativiteit maar dat maakte de boodschap niet minder leuk.
  Saskia onlangs geplaatst…Gratis spullen in de maand juliMy Profile

 • Reply Jess 6 augustus 2016 at 08:25

  Ik heb er nog maar eentje, maar dat lieten we weten door een rompertje met daarop ‘Coming Soon’. Zelfs het geslacht was bijzonder 🙂 We maakten partypoppers met daarin roze confetti en roze balonnen. De tweede keer lijkt het mij wel leuk om iets te doen met ‘grote zus’. Maar het is helemaal oke om ook helemaal niets te doen, het is allemaal even bijzonder en dan heb je ook geen werk 🙂 . Het rompertje maken, duurde zo lang.
  Jess onlangs geplaatst…De fopspenenzoektochtMy Profile

 • Reply Merel 6 augustus 2016 at 09:23

  Hier ook niks bijzonders. Gewoon een keer na het avondeten verteld geloof ik. Vind het bij anderen altijd leuk, maar ben vaak te dromerig om zoiets op te merken. Mijn zusje had een foto van haar positieve test tussen andere foto’s gedaan en nog snapte ik de hint niet 😂
  Merel onlangs geplaatst…Blunder #2: schminken, hoe moeilijk kan het zijn?My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 6 augustus 2016 at 10:33

  Dat je zwanger bent is al bijzonder nieuws. Ik vind dat iedereen zelf mag bepalen hoe die het nieuws naar buiten brengt.
  En zonde is het helemaal niet hoor 🙂
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…DIY fails – creaties kunnen ook gruwelijk mislukken!My Profile

 • Reply Nicolette Weijman 6 augustus 2016 at 14:02

  Ha Nicole met Marleen hebben we iedereen gebeld en aangezien we een grote familie hebben en het eten op het gas stond, roken we na een tijdje een brandlucht en hadden we zwarte worteltjes. Het hoeft echt niet spannender hoor het nieuws op zich is al bijzonder genoeg!❤️👍🎉🎈

 • Reply marleen@burgertrutjes 6 augustus 2016 at 14:56

  Als je het mij maar gewoon als eerste vertelt PK :’)
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s snelle tonijnsaladeMy Profile

 • Reply hilde 6 augustus 2016 at 21:05

  Volgens mij hebben wij het ook gewoon verteld. Ik kan het mij niet eens meer herinneren, dus zo’n big deal is het eigenlijk ook niet…haha.
  hilde onlangs geplaatst…Amie Skincare New Leaf Deep Pore Exfoliating PolishMy Profile

 • Reply -N | Mommies Life 8 augustus 2016 at 13:16

  Ach, het is al bijzonder genoeg om zwanger te mogen zijn! Ik zou het zelf wel bijzonder willen aanpakken, maar eerst moet het nog maar net zo zijn, haha! Van mijn zus kreegik 2 pakken met muisjes: eentje roze en de andere blauw.

 • Reply Jessica 9 augustus 2016 at 10:11

  Het is toch niet verplicht om er iets speciaals mee te doen ? 😉 Lekker doen op de manier hoe jullie je er goed bij voelen.
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy 5 t/m 7 aug. – Weekend weg met vriendenMy Profile

 • Reply Kleine Prinses 9 augustus 2016 at 21:41

  bij ons was het ook niet creatief hoor… ik was te enthousiast om het te vertellen haha
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn nieuwe wagen: Peugeot Partner TeepeeMy Profile

 • Reply Inge 11 augustus 2016 at 08:03

  Bij ons was het ook niet echt origineel hoor, hoeft ook niet natuurlijk 🙂 Het nieuws op zich is leuk genoeg!

 • Reply Maaike 11 augustus 2016 at 11:41

  Ohhhh zoooo herkenbaar dit! Echt grappig om te lezen.

  Ik vertelde het ook in Spanje, heel random en iedereen: oh ja dachten we al. Maar wel leuk! gefeli!

  hahaha :’)

 • Reply Rianne 26 augustus 2016 at 11:14

  Mijn vriend gaan de aankondiging nog doen, eerst even wachten op de eerste echo. Wij hebben t-shirts besteld met daarop de tekst “Mother to be, loading” en “Daddy to be, loading”. We zijn van plan ze aan te doen als we een verjaardag hebben waar de hele familie komt. Eens kijken hoe lang het duurt voor het kwartje valt!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN!!!!) WINACTIE! – Win speelgoed van Fisher Price!

  Één van de allermooiste merken speelgoed vind ik Fisher Price. Het is niet voor niets al generaties lang een zeer...

  Sluiten